Postad i: *Tankar & Åsikter

Jag har kämpat mot alla odds i princip hela livet, har varit med om både det ena och andra - jag har varit på botten, men något jag alltid haft inom mig är styrka och vilja. Jag har inte fått hjälp utav vare sig social, eller övriga myndigheter, det har inte funnits några vuxna förebilder i mitt liv som tagit hand om mig så som varje människa, varje barn har rätt att bli omhändertagen.
- Jag har aldrig fått höra att jag är bra, att jag är duktig på något, att jag är lika värd precis som alla andra.
Det har gjort mig extremt bitter genom åren med djup depression, panik ångest, m.m.
Men jag har nu kommit till en punkt, då jag insett att jag kan skylla mina missöden på de som gjort mig illa genom åren, absolut! Det har jag säkert all rätt att göra - men, vart tar det mig? Vad gör det för nytta? Inte ett dyft!

Jag gräver ner allt det gamla, och tänker inte låta det förflutna förstöra min framtid längre - för det har det fått gjort i så många år. Men nu är det tamefan nog - Det är bara JAG som kan förändra mitt liv, förändra mitt mående - ingen annan! Det är dags att ta stort ansvar och göra vad som krävs för att nå dit jag vill och få det livet som jag alltid bara kunnat drömma om!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: *Vardag

Solen skiner, vädret är helt fantastiskt - och min energi flödar mer än någonsin. I love it!
Skulle egentligen på möte idag i grann-kommunen, Katrineholm, men medans jag satt och vänta på bussen som skulle ta mig dit så ringde de och avbokade då personen jag skulle träffa var hemma med sjukt barn. Jag säger bara, vilken tur att jag inte hann sätta mig på bussen. 40min dit, och 40min hem igen till ingen som helst nytta hade inte direkt gjort mig så glad. Men tur nog ringde de strax innan bussen ankom.

Istället för att gå hem så tog jag en sväng över till min mormor och drack kaffe och prata skit, därefter tog vi promenad och sedan lunch vid 11:00 på "stan". Det blev en riktigt god rödspätta med kokt potatis och remouladsås för min del - satt ganska så as-nice i buken må jag säga. ;-) Efter lunchen var det dags att hämta min lilla prinsessa ifrån dagis, och hon var som vanligt överlycklig över att se mig. Underbart, man känner sig verkligen älskad. Och bästa sortens kärlek! <3
Nu är jag i alla fall hemma, och Liah sover en liten middag - jag njuter på balkongen med hunden och kaffe såklart. Det blir inte så mycket bättre än så här.

På Onsdag blir det en träff med en chef på café för att se om det kan vara något för mig under tiden tills de hittar ett mer passande arbete/anställning åt mig. Jag är i alla fall grymt taggad! I alla dessa år har jag bara gått och mått dåligt, och inte gjort någonting - men nu jävlar har jag eld i baken och försöker bolla flertalet bollar i luften. Studierna ska jag lägga om lite så att jag kan koncentrera mig på arbete först och främst, och sedan ta studierna i den takt som passar med "nya livet". Jag studerar ju till Undersköterska, och tanken är att jag så småningom ska jobba inom psykiatrin. Något som jag är extremt intresserad av, då framförallt med tanke på min egna psykiska ohälsa och erfarenheter/kunskaper om det. Jag vill kunna jobba där jag känner att jag kan bidra med något, och det är jag tusen procent säker på att jag kommer kunna i framtiden. :) Men först och främst ett arbete så jag kan känna en lite stabilare tillvaro, både ekonomiskt och för det egna måendets skull - jag mår som allra bäst, och jag är den allra bästa, när jag får göra något. I dagsläget lever vi på en inkomst, samt mitt lilla aktivitetsstöd jag har just nu. Och det är inte tillräckligt för mig, då det förflutna tyvärr har satt sina spår, och jag har en del skulder som jag är fast besluten om att bli av med omgående. Sådant blir så extremt viktigt när man har fått barn - tidigare kunde jag inte bry mig mindre, men nu är det i princip PRIO 1.

Jag hoppas att ni alla har en alldeles fantastisk dag, för det har jag! :)
Kärlek och Respekt, #hata HAT!


Likes

Comments

Postad i: *Vardag

Hallihallå, eller något sådant. :)
Nu har jag tänkt att jag ska börja blogga igen, mesta dels för min egna skull då jag ofta har ett behov av att skriva av mig om allt och inget, det jag känner för stunden. Jag har ju alltid älskat att skriva, så nu känner jag att det är dags att återuppta det. Det kommer inte bli flera inlägg om dagen, säkerligen inte ens varje dag, men när jag känner för det helt enkelt.

Och nej, mitt liv är inte särskilt intressant att läsa om, det händer liksom inte så mycket, och sedan bor jag ju i världens tråkigaste byhåla, vilket gör att tiden jag spenderar är tillsammans med dottern och hunden, och sambon då. Men jag har saker på G!
Äntligen får jag den hjälp jag ska ha och har rätt till via Arbetsförmedlingen, ja kors i taket... jag har bara haft det struligt tidigare - men nu börjar det ordna sig till det bättre och de är angelägna om att få ut mig i arbete. Som sagt så blir man ju inte direkt yngre, fyller 25år i Juli, och jag har lite utav en ålderskris just nu - vad ska det bli av mig, vad ska framtiden ge, hur ska jag kunna ge dottern allt? Ja, ni vet sådant som säkerligen de allra flesta sitter och grubblar på.

Nu har jag lite att fixa med men kommer uppdatera med mera inlägg senare.

Likes

Comments