Hade glömt att lägga upp detta så det kommer upp 2 veckor för sent.

I lördags åkte jag och min klass till polen på vår klassresa. Vi åkte främst dit för att besöka aouswitch men vi hade även tid för shopping och stadsvandring.

Lördag:
Vi samlades på skolan vid sju och därifrån körde några föräldrar oss ner till Sturups flygplats. När vi landade i Polen var vi tvungna att åka buss i ungefär två timmar för att komma till den staden där vi skulle bo vilket Krakow. När vi kom fram hade vi en liten stund på vandrahemmet innan vi skulle ut på stadsvandring då vi bland annat besökte det judiska kvarteren. På kvällen gick vi ut och åt på en resturang och där blev vi serverade tre rätters. Resten av kvällen spenderades på vandrahemmet då det flesta var ganska trötta efter dagen.

Söndag:
På söndagen besökte vi två koncentrationsläger Aouswitch och Birkenau. Det var verkligen väldigt hemskt att se och det som hände där är verkligen fruktansvärt. Jag kan bara inte förstå hur en människa kan vara så psykopatisk att man kommer på ideen, genomför den och dessutom får vissa människor att tycka att det är en bra idee. Fast än att jag nu har varit där och sett allt med egna ögon tycker jag fortfarande att det är svårt att förstå att där vi gick omkring hade tusentals människor dödats. Det var verkligen svårt att fatta det när man gick omkring där inne och kändes mer som ett uppbyggt museum/utställning eftersom att jag verkligen inte kan föreställa mig hur någon kan vara så ond att ens komma på ideen och ännu mindre hur man kan genomföra den. Det värsta är att detta påsättovis fortfarande pågår.

Måndag:
Idag var det inget förbestämt på schemat men det blev att vi på förmiddagen åkte vi till ett shoppingcentrum här i Krakow, i jämförelse var det ungefär lika stort som Emporia i Malmö. Där hittade jag faktiskt ganska mycket saker bland annat så köpte jag en ny sport-bh på newyorker och en tröja från Bershka. Vi åt lunch där och då vi på Pizza hut. Har inte ätit där på jättelänge men älskar verkligen deras pizzor. Efter lunch åkte vi tillbaka till vandrahemmet för att sedan gå till torget. Vi fick då gå runt på det affärerna runt torget men det var ungefär samma affärer där som det var på köpcentrumet. Vi skulle sedan åka på en båttur på floden och där vi även några pizza slicear var. Måste bara säga att jag tycker pizzorna var väldigt mycket godare här än hemma. Båtturen slutade vid det före detta judiska kvarteren. Där gick vi runt en stund innan vi började gå tillbaka mot vandrahemmet. Vi bytte bara snabbt kläder och sedan gick vi tillbaka mot torget. Detta var enda kvällen då vi alla själva fick välja var man skulle äta. Det slutade med att det flesta åt på donken. Sedan fick vi gå runt på torget till kvart i elva då var vi tvungna att gå tillbaka till vandrahemmet. Eftersom att bussen skulle hämta oss halv fem på morgonen dygnade det flesta.

Tisdag:
Eftersom att nästan ingen hade sovit var alla väldigt trötta när bussen kom och hämtade oss det tog sedan ungefär en och en halv timme innan vi kom till flygplatsen. Den dagen var jag så trött att jag somnade varje gång jag fick chansen.

Några av det skor som tillhörde judarna som var på koncentrationslägrena.

  • Nära Söndrum, Halmstad

Gillar

Kommentarer

Idag åkte jag och Dagny till Väla och Ikea i Helsingborg. Vi gick först in på Väla och var där en stund. Jag köpte inget på Väla förutom frozen yoghurt. Sååå gooott!

Efter det gick vi in på Ikea där åt vi först. Jag var inte så hungrig så jag åt bara pommes med bearnaise och sedan åt vi skumraketer tilö efterrätt. Vi hade bara någon timme på oss innan de stängde men jag hittade ändå några saker. Köpte två prydnadskuddar som jag ska ha till min säng, godis och lite andra småsaker.

  • Nära Söndrum, Halmstad

Gillar

Kommentarer

Ikväll var jag och Tove på Pinchos. Det är en tapas resturang så man beställer flera smårätter istället för en stor man beställer det även via mobilen. Maten var väldigt god och jag gillar konceptet av att man får flera smårätter för på det sättet får man smaka på flera rätter istället för. Efter Pinchos gick vi till hemsköp för att köpa lite godis och sedan åkte vi hem till Tove.

  • Nära Söndrum, Halmstad

Gillar

Kommentarer