​Hejsan svejsan! Jag tänkte att det kunde va kul att göra en "Exchange student tag", där jag svarar på lite frågor ang mitt utbytesår! Jag har sett att flera andra studenter gjort ett sånt här inlägg, så jag hänger väl på den trenden då. Är det något mer som ni undrar över, får ni jätte gärna höra av er!

Vilket land ska du till?

- Jag ska till USA!

Vilken organisation åker du med?

- Explorius

Var skulle du helst vilja bli placerad?

- Jag ville helst hamna i antingen Michigan eller Colorado.

Har du fått familj eller gjort regionsval?

- Ja, jag har fått min värdfamilj. Jag har skrivit ett inlägg om min placering, så är ni nyfikna kan ni läsa det.

- Nej jag gjorde inget regionsval då det egentligen inte spelade någon större roll för mig vart jag hamnade.

Kommer du att åka på något förberedelseläger?

- När man åker med Explorius så ingår det ett 5 dagars förbredelseläger i New York som kallas för "Soft Landning Camp". Jag är super taggad på det lägret, känns som en bra start på året!

Vad ser du mest fram emot?

- Jag vet faktiskt inte! Det finns så mycket att se fram emot. Träffa värdfamiljen, få nya vänner, att växa som person, få chansen att upptäcka en annan kultur, Soft Landing Camp, att gå på High School, Football fridays och alla traditioner. Ja ni ser ju, listan kan göras lång.

Vad fruktar du mest?

- Hemlängtan tror jag. Jag kan tänka mig att det är jobbigast i början, när man inte känner någon så bra. Men sen finns det ju såklart andra små saker som man nojar över, som t.ex. att man inte kommer att trivas osv.

Vill du prova på någon ny sport?

- Det skulle vara kul att testa på cheerleading!

Vad kommer du sakna mest?

- Min familj och mina vänner i första hand.

Kommer du åka på någon resa arrangerad av organisationen under ditt utbytesår?

- Det arrangeras flera resor under året, bl.a. till Hawaii, men jag tror inte att ja kommer åka på någon sån resa.

Namnge tre platser som du vill besöka i ditt värdland:

1. Universal studios

2. Aspen

3. Grand Canyon

Tror du att det kommer bli ett bra år?

- Ja, det får vi hoppas i alla fall! Det blir ju vad man gör det till ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den 10 november 2017 satt jag som vanligt inne på min företagslektion och jobbade med några uppgifter som vår lärare hade gett oss. Helt plötsligt ser jag att min mobil börjar vibrera, så jag tar upp den och kollar vem det är som försöker nå mig. Eftersom att det är min pappa som står på min mobil, så händer det ibland att försäljare ringer på mitt nummer istället för hans. Jag ser att det är ett 08-nummer så jag klickar bort samtalet i tron om att det är en försäljare. Ungefär två minuter senare vibrerar det igen, men denna gång var det ett sms.


Nu fick jag panik, mitt hjärta gick i 180 och jag kunde inte tänka klart. Jag visade sms:et för min kompis som satt bredvid mig och sa att jag trodde att jag hade fått min värdfamilj. Hon blev ju såklart lika exalterad som jag, och ville att jag skulle gå ut och ringa på en gång, men jag försökte hålla lugnet och lovade att jag skulle ringa efter lektionen. Två minuter senare hade jag brutit det löftet och stod utanför klassrummet kallsvettig och slog in numret till kontoret.

Annika (min kontaktperson) berättade att min familj bor i Michigan i en liten stad på ungefär 7000 invånare som heter Hudsonville. Familjen består av min värdmamma Alisha, värdpappa Mike och mina 5(!!!) värdsyskon, Caden, 11, Brody, 8, Emmersson, 4, Calvin, 2 och Elliot 1. De har också två hundar och två katter. Jag ska gå på en skola som heter Hudsonville High School där det går ungefär 1 275 elever. Jag kommer ta den gula skolbussen till skolan varje morgon klockan 7 och det kommer ta mig mellan 5-20 minuter att komma till skolan (beroende på hur många elever som ska plockas upp). Det finns massa sporter och klubbar att välja mellan, så jag kommer antagligen hitta något att göra på fritiden.

Familjen har haft flera utbytesstudenter innan vilket är skönt för då vet de hur de ska hantera allt. De har en tjej från Danmark där nu, som jag har haft lite kontakt med på messenger. Hon säger att familjen är helt underbar, så jag får väl tro på henne ;). Jag har kontakt med familjen på mail typ varannan vecka än så länge, så får vi se vad som händer senare.

Min placering hade inte kunnat bli bättre, jag hade hoppats på att hamna i Michigan, så att jag faktiskt gjorde det är ju helt underbart. Familjen verkar dessutom super fin så jag tror att detta kommer bli hur bra som helst.

Likes

Comments

Hej hej! Jag tänkte inleda min blogg genom att berätta lite om mitt utbytesår. Jag kommer åka med en organisation som heter Explorius, vilket i princip också är den enda organisation jag tittat på. Hur som helst har det funkat väldigt bra hittills så jag är nöjd.

Min mamma är den person som fått igång mina tankar kring ett utbytesår. Hon var utbytesstudent mellan ettan och tvåan på gymnasiet, och har under min uppväxt berättat massa minnen och historier därifrån. Av denna anledning så har det nästan alltid funnits en tanke om att åka, men jag hade väl aldrig kunnat tro att åren skulle gå så fort. Nu står jag här och ska iväg om ett halvår?!! Helt sjukt egentligen.

Att åka som utbytesstudent är ingen enkel process kan jag säga. När jag för första gången satte min fot inne på Explorius kontor, för en intervju, hade jag ingen aning om de ansökningshandlingar som väntade. Det tog lite tid och krävde en del jobb, men jag är helt säker på att det kommer vara värt det! Och helt ärligt, så farligt var det inte. Efter att ansökan är inskickad måste man vänta på att den amerikanska organisationen (i mitt fall CETUSA) godkänner den. Därefter börjar de leta efter en passande värdfamilj.

När man åker till USA är man tvungen att skriva ett ELTiS test (engelska test), som jag antar är till för att kolla av kunskaperna i engelska. Detta var jag iväg och gjorde tidigare i höstas. I ungefär samma veva var jag även på det första Get ready mötet. Det var också de första gångerna jag fick chansen att träffa andra studenter som ska iväg, vilket var kul.

Jag har redan fått min värdfamilj, vilket jag kommer skriva om i ett senare inlägg, så det som kommer hända under den närmsta tiden är att jag kommer försöka lära känna min värdfamilj mer och eventuellt gå på ett till Get ready möte. Jag är super taggad på mitt utbytesår, och helt ärligt är det nästan det enda jag tänker på nu för tiden. Det är aningens svårt att leva i nuet när det finns så mycket att se fram emot.

Bloggen kommer förmodligen inte uppdateras så ofta nu i början. Men den finns till för att ni ska kunna följa min resa och ta del av alla saker som kommer hända i mitt liv framöver. Har ni några frågor eller funderingar så är det bara att höra av er, så ska jag försöka svara så gott det går!

Likes

Comments