Å finne seg selv

Diverse

Jeg har alltid slitt med å passe inn. Jeg har alltid følt meg som en som har skilt seg ut og som aldri helt har funnet plassen sin blant andre. Og det har gjort meg usikker - veldig usikker. Det gjør noe med en person. Vel, dette er noe jeg har følt på siden jeg startet på ungdomsskolen. Jeg følte meg stygg, rar og usikker. Alle andre hadde liksom funnet sin plass og virket veldig selvsikre. Mens jeg surret rundt i mine negative tanker om hvor fæl og stygg jeg var. Noe som gjorde at jeg ikke turte å være helt meg selv - for noen. Jeg var så redd for å bli avvist og utestengt hvis jeg viste alle hvem jeg egentlig var. Så jeg skjulte mye av meg selv for å slippe det. Det var jo selvfølgelig ingen god ide, men det var min måte å beskytte meg selv på. Det var en vanskelig tid med depresjon, spiseforstyrrelser og selvskading. Det gjorde det ikke noe bedre av at det ble mer og mer populært med sosiale medier hvor andre jenter poserte perfekt med tynne og solbrune kropper, og var perfekt sminket. Men etterhvert som jeg vokste til skjønte jeg at dette bare var idiotisk. Det å se opp til sånne idealer var bare dumt og at jeg måtte lære meg å være fornøyd med meg selv. Så det var det jeg gjorde. Det tok lang tid, men jeg kan ærlig talt si at i dag så bryr jeg meg ikke om disse perfekte Instagram-bildene som florerer rundt.

Det er også dessverre stort fokus på slanking og vekt. Jeg hører om veldig mange som snakker om at de må slanke seg, trene og spise sunnere. Altså, trening og spise sunt er jo kjempebra! Men det er så innmari dumt at fokuset skal være på slanking. Hvorfor kan vi ikke lære oss å være fornøyde med oss selv? Både med kropp og utseendet? Hvorfor må vi alltid endre på oss selv? Det er jo ikke sunt å ha et sånt kroppssyn. Det er klart at vi må ta vare på oss selv, men ikke sånn at det blir skadelig for kropp og sjel. Jeg slet selv med dette, og har kommet kjempelangt siden jeg var på det verste. Det er naturligvis noen ganger hvor jeg er skikkelig misfornøyd med meg selv og skulle ønske jeg så annerledes ut, men det er ikke sånn at jeg tenker det hele tiden. Jeg har heldigvis lært meg å tenke sunne tanker om meg selv og min kropp. Og nå gir jeg mer faen i det, for å være helt ærlig. Jeg er den jeg er, og jeg er født sånn. Jeg skulle ønske flere tenkte slik, og ikke hang seg opp i hva vekten viser.

Jeg skylder mye av dette på blant annet modell-yrket. Her viser de uoppnåelige idealer som gjør at normale jenter og kvinner blir usikre på seg selv. Det er så mye manipulerte bilder av modeller at jeg blir helt kvalm. Samtidig skal de være så tynne som mulig - og det er jo helt idiotisk. Hvorfor kan man ikke være modell med vanlig og sunn kropp uten manipulerte bilder? Hva er det som er så galt med det?

Uansett, nå har jeg endelig slått meg mer til ro med den jeg er. Jeg er mye mer sikker på meg selv og lar meg ikke påvirke så mye av slike ting lenger. Og det er utrolig deilig. Men jeg skulle ønske at flere var mer sikre på seg selv og ikke lot seg påvirke av alt dette usunne kroppsidealet. Vi må bli flinkere til å løfte hverandre opp og frem! Det er mitt håp for samfunnet i fremtiden.

Elin - Madelen

  • Diverse
  • 102 visninger

Liker

Kommentarer