Elin

Det var längesen jag var här. Som jag nog nämnt innan är jag väldigt dålig på att blogga. Vet direkt inte varför jag började. Antar att det främst var för att kunna släppa mina tankar, men när fler av mina närstående började läsa bloggen blev jag rädd för att fortsätta. Jag söker inte sympati av någon, jag behöver inte ständigt bli frågad om mitt välmående. Speciellt inte baserat på vad jag lägger ut på sociala medier.

Jag känner att jag ändå kan ge bloggen en ny chans, kanske? Varför inte. Jag behöver ju inte sitta och skriva om mitt tråkiga liv, eller hur? Ingen vill direkt veta vad en student gör, för det är ju tydligt att vi endast sitter hemma och läser den underbart dyra kurslitteraturen. Kan ju ge mina åsikter om saker och ting som är aktuella i världen som t.ex. De nya Yeezys som släppts eftersom det är en sån stor grej.

Jaja, mer senare.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej allesammans.

Har inte uppdaterat på ett bra tag på grund av stressen i skolan och jobbet. Ingen bra ursäkt - jag vet, och ber om ursäkt.

Har tänkt på en sak.. Det här med att folk hävdar att tjejer och killar inte kan vara kompisar i en viss ålder. Vad menas med det? Jag är en tjej som oftast kommer bättre överens med killar, och därför har jag mer killkompisar än tjejkompisar. Jag förstår inte hur folk kan säga att det leder till kärlek tillslut.

Jag och min barndomsvän, som även är min bästa killkompis har varit enbart vänner i över 10 år och vi har aldrig haft tanken om att inleda något romantiskt mellan varandra för att det bara inte går. Okej, man kanske inte ska jämföra det med en barndomsvän man har haft i livet i flera år men det här gäller även mina killkompisar i Linköping. Ska jag räkna antal vänner jag skaffat i Linköping, och separera dem in i könsgrupper så har jag fler killkompisar än tjejkompisar här. De här killarna är de bästa vännerna man kan ha och jag kan inte se dem mer än bröder.

Kommer ihåg när jag var yngre och min mamma sa "Elin. Måste du klä dig som en kille? Kan du inte klä dig mer som en tjej, och kanske börja umgås med dina tjejkompisar istället?" - Nej mamma, det kan jag inte. Jag känner att jag inte kommer överens med tjejer lika lätt som jag kommer överens med killar och den enda anledningen till det är dramat som tjejer är duktiga på att skapa. Jag undviker drama, jag är inte bra i dramatiska situationer för de är oftast de mest onödiga situationerna som finns. Jag ogillar verkligen att umgås med tjejer ibland. Det finns en grupp av specifika tjejer jag vet som är väldigt dramatiska, och är väldigt duktiga på att göra småsaker till väldigt stora saker -- man vill bara kasta sten i huvudet på dem för att få dem att förstå att de tänker på ett helt obegripligt sätt.

Tjejer, tänk igenom saken ni tar som en storsak. Det är väldigt viktigt för oss att hitta den här balansen mellan vad som är viktigt och vad som kan anses vara mindre viktigt. Det är inte viktigt att jag inte svarar inom 5 sekunder när jag sitter på jobbet, men är jag ledig och hemma kommer jag att svara snabbt jag lovar! 
Killar, tänk på era tjejer. Försök att förstå mentaliteten vi har för en liten sak kan betyda hela världen för oss och ja, att du svarar inom 5 sekunder gör oss väldigt glada. 

Tack för mig. Likes

Comments

dagsnyheter, Elin

Hej allesammans!

Jag måste bekänna en sak. Jag har ett seriöst problem: onlineshopping. Jag kan ha 1kr på bankkontot men det sätter inte stopp för mitt onlineshoppande, skulle gått så långt som att köpa melonformat tuggummi för 50 öre/styck. Nu har jag handlat toppar, vanligtvis är det klänningar för min del men icke denna gång. De är magnifique, och jag kommer inte visa de ännu :P. Juste! Skickade tillbaka den första klänningen jag beställde från Nelly för att jag föll för den andra jag beställde, 549kr tillbaka i kontot!!

Igår va sista dagen av praktiken, och jag kunde inte vara mer glad. Jag har längtat så länge (2v) på att praktiken ska ta slut. Förstå mig inte fel, jag älskade min klass och att få vara med dem men det var verkligen fel tillfälle. Inte nog med att jag fick vakna kl. 6 varje morgon, tror ni inte att jag börjar 07.30 på jobbet idag (en lördag)??!!!! När ska min stackars kropp få vila ut? :(

Igår, förutom att det var sista praktikdagen, träffade jag min gamla kollega Victor. Han behöver komma ut lite pga personliga anledningar så vi träffades för att äta på Subway och sedan dra vidare för alkohol. To my defense, efter dessa 2 veckor förtjänar jag alkohol (kannor av alkohol, fastän jag endast drack en flaska cider och ett glas vin:)))))). Jag älskar (inte) att jag inte kommer få någon vilohelg förrän jag åker till Stockholm om 2 veckor, och ska på bröllop! Tagga tagga tagga!

Har skaffat gröna linser, bild kommer nedan! (Älskar också att varje inlägg med bilder innehåller minst en selfie på mig - ser ut som 12 men jag är 21, jag lovar.)


Likes

Comments

dagsnyheter, Elin

Hejsan hejsan! Ms. Dålig-Uppdaterare här!

Jag har varit väldigt upptagen, bland annat med praktiken. Det går bra, jag höll två föreläsningar om regelbundna och oregelbundna verb. Mina elever fick i uppgift att skriva om sig själva samt ett minne, då de skulle skriva i dåtid för att styrka verben. Andra föreläsningen fick de presentera detta, de var faktiskt väldigt duktiga. Tror även mina elever hittat bloggen, om det är så kom och säg hej. skäms inte.

Zico är dålig på att uppdatera på instagram, blir irriterad.

Min helg var underbar! Mina tre underbara barndomsvänner kom på besök, tror jag nämnde att de skulle komma i föregående inlägget. De kom lördag vid 12-tiden och åkte hem på söndag eftermiddag, jag önskar de stannade längre. Det är så typiskt att vi pratar om allt och ingenting, deep-talk till random-talks precis som alltid. Jag fick visa dem runt i Linköping (inte för att de visade intresse men men...), först lunchade vi på Taco Bar dock. Vi stannade förbi Grekiskt & Gott, en restaurang i stan, för att se om vi kunde boka bord vid 19-ish men självklart hade de inte bord men skulle höra av sig ifall de får en lucka. Lyckligtvis ringde de mig vid 18 och bad oss åka in då bordet blivit ledigt, snacka om stressen vi fick för att fixa oss.

Idag är jag ledsen, låt mig förklara varför. Jag var i skolan kl 8 och pluggade till den underbara tentan kl 14 (oroa er inte, jag tog ledigt från praktiken). Etik B är inte lätt, jag skojar inte. Kändes ändå helt ok efteråt, jag, Jennifer och Sanna åkte till Skäggetorp och åt kolgrill vilket vi verkligen förtjänade. När jag parkerat bilen märker jag att något saknas.. Jag har glömt min keps i tentasalen!! Fatta vad ledsen jag är, det är min (enda) favoritkeps! :( Inte nog med det så ska mina nollan ha tackfest för oss faddrar 4e november, och gissa vem som är i England då? Jag!!! :) Askul att missa det också. Kan ju inte begära datumändring heller... Åååhh min dag förstördes typ, inte för att det är mycket kvar av den. Hmph.

Min discover weekly tog fram finsk pop, inte för att jag lyssnar på finsk musik men. Nu lyssnar jag på Demi Lovatos depplåtar och är bitter. Ni vet, förbittring. :))

Bilder!!:


Likes

Comments

dagsnyheter, Elin

Hej alla!

Jag har nog vart och hämtat paket från kiosken minst 3 gånger den här månaden. Jag börjar bli stammis där hahah! Tror de börjar känna igen mig då de inte längre ber om legitimation, vilket de gjorde innan..

Praktiken undrar ni säkert över (eller inte), det är riktigt kul. Jag är ganska opepp inför den här praktiken, den kom väldigt plötsligt plus att vi ska undervisa i grammatik! Jag har nu planerat min första lektion, det ser lovande ut men kan lova att jag, när det är 10 minuter kvar av lektionen, kommer stå där och bara "jo men visst. Ja, inget mer att göra. Tomhänt." Det är så typiskt att man tror att man har varit mer planerad än vad man egentligen är. För övrigt är eleverna supergulliga, finns några som påminner mig om mig själv i mina yngre dagar hahah. Jag och två tjejer har pratat om den lärare på skolan de tycker ser bäst ut, han är väl helt ok men inte wow direkt. Det är just det som ger mig nostalgi då jag också var den eleven som satte ögonen på skolans "snyggaste" lärare. Min handledare är allmänt skön, jag är väldigt glad att jag har henne då hon är väldigt rak på sak men ändå någon man kan prata om i princip allt med, det tycker jag är bra.

På senaste tiden har jag märkt att min kropp är väldigt sliten, kan bero på att jag pluggar och jobbar samtidigt så jag får inte direkt möjligheten att vila. Räknar ner dagarna till ledighet under jul, så skönt det ska bli! Jag ser även fram emot helgen då mina barndomsvänner kommer på besök. Två av tre har inte varit här innan så det ska bli kul att visa runt hur och vart jag har bott i två år. Det är lite svårt att räkna ut vad man kan visa då det är en liten stad, och de är inte tjejer som gillar att gå ut eller festa osv. Men jag kommer nog på någonting som kan ge dem ett minne för livet heheh.

Här kommer några random bilder. (måste bli bättre på att fota mer...)

Likes

Comments

dagsnyheter

Hej alla som läser!!

Jag är fan lycklig, för första gången, utan anledning. Det är bara en känsla inom mig som blommar och gör att jag känner lycka -- allmänt bra inombords liksom. Igår var nog den bästa dagen jag spenderat på flera veckor. Jag träffade min handledare för praktiken, sedan umgicks jag lite med Jennifer och mot kvällen kände jag ett sug på stek. Jag drog till hemköp och de hade rödvinsmarinerad entrecote, så det köpte jag och tillagade, bredvid hade jag sallad till och självklart (det obligatoriska) bearnaisesås. Kollade på Bad Boys I & II, hann se första till maten och sedan poppade jag popcorn som efterrätt och kollade på den andra. Skönt att få koppla av och ha lite egen tid, det behövs ibland. Will Smith var riktigt snygg i sina yngre dagar, just sayin'.

Idag började jag kl. 9 på jobbet, det var en ganska lugn dag faktiskt. Jag jobbar på kundtjänst, SLs kundtjänst, och det brukar ta på energin när folk ringer in med sina klagomål. Att jobba helg är faktiskt ganska skönt, i och med att det är så lugnt. Dock så låg Waxholmsbolagets hemsida nere vilket ledde till att vi fick söka resor genom tidtabellerna, vilket var en upplevelse haha.

Nu senare mot kvällen ska jag träffa vänner, några ska vidare ut till en kravall på Universitetet och några ska ut till stan då vi inte har biljetter. Vi får se om jag följer med till stan då jag börjar 9 imorgon med, och behöver min skönhetssömn. Ingen gillar sömnlösa och bittra Elin ;).

Nästa vecka är det dags för praktik, ser fram emot det till en viss del. Vi ska undervisa i grammatik, som inte direkt är min favoritdel inom engelskan. Mer om praktiken får ni veta de kommande två veckorna.

Too-de-loo så länge lol!


Likes

Comments

dagsnyheter

Här ligger jag i min säng efter midnatt med tankarna flödande överallt. Låt mig berätta varför; Jag följer knappt turkiska serier men den här är verkligen något, jag skriver om "Ask Laftan Anlamaz" = Kärleken lyssnar inte? Ja, är inte så säker på hur man exakt ska översätta titeln. Den handlar om en ung kvinna som börjar sitt första jobb, hennes chef är någon hon träffat på samma dag och ja, de blir kära (of course). Grejen med den här serien är att hon ljuger om vem hon är, han har världens mest komplicerade liv men ändå behöver de bli tillsammans (!!!!). Jag har verkligen fastnat på den, inte minst sagt för att huvudkaraktärerna är så jävla snygga.

Måste även berätta om något som hände idag. Jag och Jennifer var på Espresso House för att fika, jag rör mig mot lemonad hyllan för att välja den smaken jag vill ha -- tror ni inte att jag spiller ut en hel lemonad som jag inte ens ville ha!? Får det vara mer typiskt mig eller inte?! Skämdes som fan, jag skojar inte ens. Jag är ändå van vid att skämma ut mig, i Stockholm (!!), inte här i Linköping! Ett gott skratt var det i alla fall, kunde ju inte gråta på plats liksom hehe. Senare under dagen kollade vi på skräckfilm, medan vi drack vin, och drog sedan in till stan för att dricka mer vin. Vi träffade mina vänner som joinade för skön pratstund och mycket skratt. Allt som allt så var det en lyckad dag. Idag var jag lycklig!!!!!!! :))

Ser fram emot jobbet i helgen.

Ha det så gött så länge!

Bild på snyggosarna:


Likes

Comments

dagsnyheter, Elin

Hello!

Min dag: Shakespeare. Skrev idag den Shakespeare tentan jag nämnde igår. Precis som jag misstänkte så kom det frågor jag inte var beredd på, men det känns ändå ganska lugnt (och vi vet vad den känslan leder till). Efter det umgicks jag och Jennifer, vi drog till Subway och sedan så satt vi ute, pratade om allt och ingenting.

Har tänkt på en sak: Vänner. Vänner spelar en sån stor del i mitt liv, jag tror att jag inte skulle klarat mig utan mina vänner om jag ska vara ärlig. Jag har haft många vänner, därav 5% av dessa vänner faktiskt varit några jag genuint kan lita på. Hur tragiskt är inte det? Varför ska man införa en vänskap, komma nära någon när man har dubbelmoral? Jag skulle aldrig kunna tänka mig vara falsk mot en vän, skulle aldrig kunna tänka mig såra någon jag bryr mig om. Ibland så är det att jag tabbar mig och blir vän med någon som är en sådan som har mage att såra folk, därav jag oftast blir den som såras. Kalla mig dum, kalla mig naiv.. men jag kallar det en lärd läxa. Jag har väldigt svårt för mig att öppna upp om mina känslor, jag är känslokall och ärlig för att jag utav erfarenhet lärt mig att det är så det ska vara.

Jag vill tacka de vänner jag skaffat i Linköping. Jag vill tacka mina tre bästa barndomsvänner samt de vänner jag har kvar i Stockholm. Ni vet vilka ni är, ni är de som är inkluderade i de 5% jag skrev om. Jag kan lita på er och jag hoppas från djupet av mitt hjärta att ni vet att jag finns där för er i vått och torrt.

Här kommer några bilder:

Likes

Comments

dagsnyheter

​Halloj! 

Måste berätta om vad som hände igår. Jag var på förfest hos min kompis Jennifer, alla har det trevligt. Runt 23-tiden sitter jag och några till på Jennifers balkong och pratar om lite allt möjligt, några barn i 15-års åldern (tror jag) kommer förbi och är verbalt kaxiga. Konfliktälskare som jag är går jag fram till räcket och försöker höra vad dessa barn försöker säga till mina vänner, därav en av personerna från festen skriker åt dem "vadå smällare? Åk tillbaka till ditt land och släng smällare där". Jag förstår då att de här människorna har smällare i fickan, provocerade som de blir av personens ord tänder de en och kastar den mot balkongen medan jag försöker lugna ner situationen och säger åt personen att hålla käften. Okej, så jag ser smällaren flyga mot mig, jag samlar ihop några vänner och springer in till sovrummet vilket jag hinner göra innan smällaren spränger av. Fyfan vilken tinnitus jag fick, och den chocken.. Önskar inte den känslan ens till min värsta fiende. En av mina vänner fick smällaren på armen innan den nuddade en annan vän som blev skadad (han blödde rejält). Ilskan växer och vi försöker springa efter snorungarna (jag halkar i trappen och gör mig illa.. värsta blåmärket på svanskotan... usch). Självklart blev det en polisanmälan, men inte för att polisen gjorde något åt saken. 

Kvällen slutade med att jag fick skjuts till McDonalds av min vän som ställde upp och hämtade mig, jag fick lugna ner mig från min ilska och sov ganska gott oavsett smärtan i ryggen och svanskotan. De andra skulle vidare till en fest på universitetet, tackar Gud att jag innan valde att inte dra vidare till den. 

Idag har jag spenderat dagen halv-bakis, obligatoriska bakis-pizzan är uppäten, obligatoriska serien är sedd och nu är det dags att plugga inför min Shakespeare-tenta. Det känns rätts så bra just nu men som alltid kommer den känslan att ändras när jag får syn på frågorna. 


Det var allt från mig. Ses i ett nytt inlägg imorgon! (har för mig att man ska släppa inlägg en gång om dagen?)


Likes

Comments

introduktion, Elin

​Okej! Då var det dags, efter många om och men så har jag bestämt mig för att börja blogga. Jag kan inte säga att jag är bra på det.. Vad gör man? Hur börjar man? Råd jag fick av vänner var att först och främst introducera mig själv. Men det står ju överallt på bloggen.. Aja. 

Elin heter jag. Nyss fyllt 21 år, ursprungligen från Stockholm men har studerat i Linköping i 2 år. Jag går ämneslärarprogrammet åk 7-9 med inriktning engelska, religion och geografi. 

Varför börjar jag blogga? 
Jo, ni vet när man egentligen borde plugga men istället kollar igenom instagram, facebook, twitter....tumblr... osv. Då kommer tankarna om att börja blogga istället, och voilà here I am! (fick kolla stavningen på voilà haha). 

Mer om mig? 
Social, cool, har inget liv. Jobbar, studerar, umgås med vänner. Passion för action. Musik är också nice, inte för att jag är musikalisk men älskar att lyssna på det. Har mycket på tankarna, hjärnan är överbelastad, och klagar väldigt mycket på småsaker. 


Det var väl det. Får se hur det här ska gå. 


Skål! 

Likes

Comments