Daimbiskvier

Recept

Till kvällens fotbollsmatch bestämde jag mig för att baka något gott. Det blir ju alltid lite härligare om det finns godsaker att mumsa på. Efter lite sökande på nätet föll lotten på Daimbiskvier. Det var första gången jag provade att göra biskvier, men definitivt inte den sista. Så himla smarrigt.

Gör så här:

200 gram mandelmassa

1/2 dl socker

1 äggvita

Riv upp mandelmassan med hjälp av ett rivjärn och blanda senan i sockret och äggvitan. Fördela upp i lagom små runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen, på 175 grader i ca 10-15 minuter.

150 g smör

1,5 dl florsocker

1,5 dubbeldaim

1 äggula

Vaniljsocker

Vispa ihop ingredienserna tillsammans med den hackade daimen. Bred sedan över smörkrämen på bottnarna (som ska ha svalnat) och ställ in i kylen/frysen någon timme. Avsluta med att doppa biskvierna i smält mjölkchoklad och toppa med lite hackad daim.

Receptet hittade jag på Jennys matblogg. All cred dit!

PUSS/E

Gillar

Kommentarer