2 år sedan!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 5 Readers

Likes

Comments

God jul❤

  • 137 Readers

Likes

Comments

I slutet av äventyret var alla genomblöta eftersom vi alla hoppade i ån och flöt med strömmen under några minuter. Iskallt men roligt.
Som ni kan se på bilderna behövde vi lyfta båtarna och gå med dem vid ett tillfälle för att sedan sätta ner båtarna i forsen igen.
Bilderna med oss i själva forsen är alla bilder med min grupp. Vi var 3 olika grupper på olika båtar.

  • 380 Readers

Likes

Comments

För cirka två veckor sedan upplevde jag en av de bästa veckorna i mitt liv, jag får fortfarande en känsla av eufori när jag tänker tillbaka på dessa dagar. Lite en känsla av att nu kan jag dö nöjd. Nu har jag sett en av de finaste platserna på jorden, spenderat tid med helt underbara människor, utmanat mig själv och haft ett par helt grymt fantastiska dagar. Så vad gjorde jag under dessa dagar?
Jo, jag och min PE class 12 gjorde en hike upp till Mount Robson. Eftersom Mt. Robson är de högsta berget i Rocky Mountain kedjan så besteg vi uppenbarligen inte berget men vi gick på en utmanade 4 dagars hike. I månader har vi förberett oss på idrottslektionerna. Den stora skillnaden mellan en hike i Sverige och i Kanada var att förbereda sig emot björnar. Flera lektioner handlade om hur man sa bete sig om man möter en björn etc. Vi var inte tillåtna att ha något parfymerat som deodorant under hiken och all mat behövde gå i speciella påsar som låstes in i små lådor under nätterna eftersom ingen mat får finnas i tältet. Lyckligtvis stötte vi inte på någon björn. Här kommer min upplevelse i dagar:

På fredag efter skolan kom en skolbuss och hämtade oss. Bussresan tog cirka 4 timmar. Gruppsammansättningen var helt otrolig. Vi sjöng och lekte lekar under hela bussresan. På bussen kände jag att vi hade några riktigt bra dagar framför oss. Ni vet känslan när man är så glad att det går rysningar i hela kroppen. Vi tjejer bestämde oss även för att fläta alla tjejers hår till två inbakade flätor och behålla dessa under hela hiken eftersom vi inte kunde duscha under några dagar.

Vi kom fram klockan åtta på kvällen till en liten campingplats för tältare, det spöregnade denna kväll. Vi tältade intill the Fraser River eftersom dagen efter startade vi dagen med att köra forsränning.
Klockan 6 på morgonen väcktes vi av Mr. Murguly ( vår idrottslärare) som gick runt och sa "Get up, Get up". Detta blev hikens största skämt, vet inte varför men alla behövde skämta om detta ( kanske för att det var så jobbigt att väckas av). Jag och min grupp: Brielle, Sierra och Mariam packade ihop vårt blöta tält som nu vägde dubbelt så mycket, vilket bekymrade mig något inför hiken eftersom jag bar tältet och min ryggsäck vägde 18 kg när jag lämnade skolan. Vi tillagade vår frukost över ett spritkök och sedan var det dags att dra på sig en våtdräkt. Vi blev indelade i tre grupper med en instruktör på varje båt. Att köra forsränning är superkul, fick värsta adrenalinkickarna. När jag såg hur ån gick snabbare och snabbar, helt plötsligt gick utför eller en våg komma emot oss började jag skratta så mycket att jag inte kunde paddla. Tur att vi var flera i båten. Sedan var det dags att börja självaste hiken.

Dag 1: Vi började hiken efter lunch. Första dagen gick vi 14 km upp till Whitehorn där vi slog läger för natten. Vi började i regn men på kvällen hade vi bra väder. Jag, Sierra, Garrett och Mariam hittade en helt perfekt plats vid ån där vi slog oss ner. Helt plötsligt hör vi ett jättestarkt ljud och på berget framför oss startade en lavin.

Dag 2: Denna dag gick vi till Robson Pass, det första 10 kilometrarna gick rakt upp. Efter det kom vi fram till Emperor Falls vilket var ett riktigt mäktigt vattenfall. Cirka 1 km innan själva fallet blev vi blöta av vattnet som blåste från vattenfallet och att stå när fallet var som om någon välte hinkar med vatten över oss men värt var det. Naturen var supervacker hela vägen till Robson Pass. När vi kom fram hade vi en snöstorm så det var bara att ta på sig alla kläder vi ägde och ta skydd. Senare på kvällen klarnade det upp och vi bestämde oss att gå på en kvällsvandring för att röra glaciären. Vandringen var 10 km och för att hinna tillbaka till våra tält innan det blev mörkt behövde vi springa. När vi kom tillbaka hade vi en brasa och lekte Maffia. Kanadensarna spelade på ett jättekonstigt sätt så jag blev spelledare efter ett tag och vi spelade på det "svenska sättet" och det visade sig att alla gillade den svenska versionen bättre. Denna natt kom att bli den kallaste natten, -10 grader. Jag och Mariam sov i samma sovsäck för att hålla värmen uppe och det fungerade faktiskt riktigt bra för nästa morgon var alla frusna förutom jag och Mariam.

Dag 3: Denna dag bestod av en dagsvandring och en kvällsvandring. Dagsvandringen gick till Alberta, ett vattenfall, toppen av ett berg och till en grotta. Vi började dagen med att gå till gränsen mellan Alberta och British Columbia. Var så roligt att se kanadensarna så exalterade att stå på gränsen med ena sidan av kroppen i Alberta och den andra i BC. I Europa gör vi samma sak fast med olika länder. Vi var fortfarande i Kanada bara i en annan provins men alla var ändå superexalterade. Det visar hur stort Kanada är.

Kan inte beskriva hur coolt det jag såg under denna dag var så får låta bilderna tala. När vi kom upp till toppen av berget hade vi en helt magisk utsikt över Mount Robson. Där fanns även en liten öppning till en grotta. Vi hade pannlampor på oss för i grottan var det helt kolsvart. Det fanns jättemånga små gångar att utforska och trånga öppningar att krypa igenom. På kvällen gick vi tillbaka till Whitehorn. Jag, Garrett och Mariam tog en extra lång tur för att besöka Emperor Falls en till gång eftersom denna gång sken solen.

Dag 4: Den sista dagen gick vi ner till punkten där vi startade. På vägen passerade vi en superblå glaciärsjö där jag, Mariam och Garrett simmade. Alla andra tittade på eftersom det var iskallt i sjön. Jag skrek så mycket att jag nästan tappade rösten men uppfriskande var det. När vi kom ner till startpunkten tog alla av sig ryggsäckarna och vilade i gräset innan vi gick till en restaurang och beställde glass och mat som vi inte behövde tillaga på spritköket. Vi var alla supertrötta men hela bussresan hem sjöng vi igen.

" We're going on a Murghike"
Clap, clap...
"Where we going?"
"MURGHIKE"
Denna bild togs efter cirka 3 km. Vattnet i ån kommer från en glaciär och var kristallklart. När jag såg denna å visste jag att jag kunde förvänta mig något helt fantastiskt från de högre höjderna.

  • 404 Readers

Likes

Comments

I lördags hade vår skola bal och oj oj oj. Hade inte förstått vad stort "prom" är här. Själva balen i sig är en väldigt liten del av hela upplevelsen. Kändes som om "prom" pågick i 24 timmar. Låt börja från början.
Jag vaknade upp runt sju på morgonen för att åka till hårsalongen med Mariam där vi fick håret fixat. Därefter ville jag åka till Shoppers för att köpa hårnålar med diamanter. Besöket på Shoppers blev en riktig hit då vi blev erbjudna att bli sminkade inför balen. Tjejerna som hjälpte oss var superduktiga och spenderade en timma var på oss. Min pojkväns mamma är chef för sminkavdelningen så alla visste vem jag var och att vi skulle på bal när jag kom in i affären. Sedan åkte vi hem och väntade på Nick ( Mariams dejt) och Bailey. Min klänning hade så många lager så när jag hoppade in i Baileys bil tog klänning upp hela passagerarsidan. Jag fick en blomma att ha runt handleden.
Första riktiga stoppet under "prom day" var universitet där alla samlades för att ta bilder (många bilder blev det) och mingla under några timmar. Sedan kom en limousine och hämtade upp oss och några vänner. Tanken är att man under prom day ska åka runt och göra massa roliga/konstiga saker i sina klänningar och kostymer. Det första stoppet blev "Relay For Life" som pågick i Prince George detta dygn. Det var på en arena och var uppsatt för människor att komma och gå/springa några varv för att visa sitt stöd för människor som har drabbats av cancer. Tanken är att att man kan gå upp till 24 timmar i sträck. Istället för att gå i 24 timmar utmanade vi oss med att gå i våra klackskor ( det spöregnade dessutom) Där deltog vi även i några små event som var väldigt roliga. Sedan åkte vi till gallerian och gick in i alla möjliga affärer. Därefter drog vi vidare till Menchies och köpte frozen yoghurt. När regnet lugnade ner sig åkte vi till två olika parker för att ta bilder. Senare körde limousinen oss hem och strax därpå var det dags för självaste balen.
Allt var superfint dekorerat och en matbuffé var uppsatt för hela kvällen plus en bar. Det fanns så otroligt mycket mat. En glassbuffé, sushi, candy bar, efterrätter, chokladfontän, appetizers, miniburgare, pizza, vårrullar, tacos...listan kan göras lång. Det var även en photo booth uppsatt. Jag dansade i timmar och DJ:n spelade jättebra dansmusik. Det var roligt när två danslåtar som vi har övat till på idrottslektioner spelades och hela idrottsplatsen tog över dansgolvet och dansade loss. Vid tolv på natten var balen över och min kompis John körde hem mig så jag kunde byta om. Sedan åkte han och jag ut till min kompis Reagan som bor på landet. Det var jättehärligt för nästan alla mina kompisar kom och vi hade en brasa, spelade musik och lekte lekar som kick the can, sardines och dunken. Denna kväll var det norrsken och eftersom vi inte var omringade av gatulycktor kunde vi se dom superbra. På morgonen gick vi alla in i huset och sov några timmar och gissa om vi var trötta.

Mount Robson gänget

Från Relay For Life

Norrsken

  • 539 Readers

Likes

Comments

Som jag skrev i mitt förra blogginlägg åkte jag till Prince Rupert i helgen tillsammans med Mariam. Vi hälsade på Kim som bodde hos oss innan samt efter resan till Banff. Prince Rupert är en hamnstad som ligger i västra Kanada. En av Kanadas mest blöta städer, med mycket regn. Vi hade dock tur med regnet, endast en av tre dagar. Prince Rupert påminner mycket om Skandinavien och är influerat av tidiga norska bosättare. Det var superhäftigt att komma till Prince Rupert och se havet samt massor med båtar, äta färsk fisk och känna lukten av havet. Vi hade även turen att att åka ut på havet i en båt och fiska krabbor samt hälleflundra ( eller snarare försöka fiska hälleflundra, då vi inte fick någon fisk.) Historien bakom hur fisketuren blev av och allt annat vi gjorde under helgen är ganska intressant...

På torsdagkväll hoppade jag och Mariam på Greyhound för att resa under natten. Klockan åtta på morgonen kom vi fram och välkomnades av Kim. Efter vi hade ätit frukost gick vi ner till hamnen för att utforska staden. Hamnen var jättesöt, speciellt Cow Bay. I Cow Bay var allt inspirerat av kossor, alla caféer, restauranger och affärer hade namn relaterat till kossor samt inredning. Efter vi hade strosat omkring ett tag gick vi in i en affär där jag fann en sommarklänning. En kvinna som jobbade där (Rita) var supertrevlig och vi pratade väldigt mycket med henne ( that's how you do it in Canada) . Hon visade oss bilder från när hon och hennes man var ute och fiskade dagen innan. Sedan blev vi tillfrågade om vi skulle vilja fiska och självklart svarade vi ja. Kim ringde hennes värdföräldrar och det visade sig att de kände varandra ( vi var trots allt i en stad där "alla känner alla") så vi visste att vi kunde lita på kvinnan vi precis träffat. Vi lämnade affären och var väldigt nöjda, stannade och åt fish and chips och på eftermiddagen kom Ritas man Eddie och hämtade oss hemma hos Kim. Vi var ute på vattnet i fem timmar och fångade 20 krabbor men vi var endast tillåtna att ta hem 6. Eddie kastade ut frusen fisk i havet så vi kunde se örnar på nära håll. Vi kunde se ända in till bergen i Alaska. På kvällen kom Eddie över och lämnade krabborna, han var supersnäll och hade tvättat samt kokat de för oss så det var bara att äta. Kvällen avslutades somnade framför en film. Det var en händelserik dag.
På lördagen vaknade vi upp till spöregn men bestämde oss ändå för att gå på en förmiddags hike i Butze Rapids. Hiken gick genom en regnskog. På eftermiddagen mötte vi upp Eddie igen som tog oss på en tour genom Prince Rupert, vi stannade även till på ett shelter för skadade vilddjur och tittade på örnar samt plockade snäckor.
På kvällen klädde vi upp oss och begav oss till en finrestaurang med utsikt över havet. Jag beställde en jättegod fiskrätt och till efterätt delade vi på en lava cake och crème brûlée.

Söndag förmiddag spenderades i hamnen med turistshopping och ett besök på ett café där vi prövade Rooibos latte (ungefär som en chai latte). Vid lunch åkte vi upp på ett berg med Eddie. Vi stannade till vid flera ställen under bilresan upp på berget. Vid ett ställe varandrade vi i cirka 20 minuter för att komma fram till en jättevacker utsiktspunkt. Vi stannade även vid flera vattenfall och platser där utsikten var vacker. På toppen av berget gjorde vi en brasa och grillade varmkorv samt gjorde S'mores.
När vi kom hem på kvällen gick vi tjejer ner till en mindre hamn och gick runt på bryggorna och kollade på olika båtar. Sedan satt vi ner på en brygga och pratade. Vi träffade massor med fiskare som kom hem från sin tur ute på dagen och fick se alla möjliga fiskar. När vi kom hem tittade vi på solnedgången.

Att säga hejdå på morgonen dagen efter var väldigt tufft. Sista gången jag såg Kim i Kanada, det var inte lätt att smälta.

Missade några bilder, de kommer här:

  • 592 Readers

Likes

Comments

Hej alla kära läsare. Förlåt för att jag inte har bloggat på ett tag, mer och mer händer här på andra sidan Atlanten och allt mindre syns tyvärr på bloggen. Sedan senaste blogginlägget har mycket hänt. Jag har bland annat utforskat Kanada under tre resor. Den första resan till Kelowna med mitt High School badmintonlag, den andra resan gick till Vernon med Debbie och Mariam och nu i helgen har jag varit i Prince Rupert. Jag har mycket planerat för den sista tiden här, endast 2 månader kvar och varje helg är planerad. De stora eventen är prom, graduation, zones, camping och vandringen på Mount Robson.

Tillbaka till Kelowna. Denna resa var min första resa med ett riktigt High School lag och resan var så mycket mer än endast badminton. Kelowna ligger i den södra delen av Kanada och vi hade cirka 20-25 grader varje dag. Till landskapet påminner Kelowna mycket om Spanien. Kulturellt är Kelowna mer influerat av USA än vad Prince George är eftersom staden är nära till den amerikanska gränsen. Tim Hortons var utbytt mot Starbucks och hockeyarenorna mot baseball planer. Dessutom vajades den amerikanska flaggan på ett flertal ställen.
Bussresan till Kelowna tog tio timmar och vårt skollag åkte tillsammans med andra High Schools. När vi kom fram checkade vi in på hotellet och drog direkt till badmintonhallen för att spela våra första matcher. Min sista match var klockan elva på kvällen. Jag deltog i singel, mix (med Patricia) och dubbel med (Cooper).
I slutet av helgen visade det sig att jag kom trea i alla dessa.
Under lördagen spelade vi flera matcher och vad jag uppskattade med att åka som ett lag var att alla hejade på varandra. Annars upplever jag ofta badminton som en väldigt individuell sport.
När jag hade en längre paus tittade jag på delar av en baseboll match och sedan sprang jag till stranden med Karl som också deltog i turneringen ( från Duchess Park).
På kvällen åkte hela Prince George teamet till en strand samt en park. Mariam och Sohrab badade i sjön, helt galna! Senare åt vi alla middag på the Old Spaghetti Factory.
Kelly Road vann turneringen och allas humör var på topp på resan hem. Vi spelade kort och lekte olika lekar på bussen. På vägen hem stannade vi och åt och på ett café som var som en farm med äppelträd, egen odlade grönsaker och kossor. Det var jättecharmigt och är känt för sitt hembakta bröd och pajer. Garret köpte en hel paj (16 bitar) som han utmanades att äta upp helt själv under resan hem. Han åt halva pajen innan han gick in i väggen...

  • 599 Readers

Likes

Comments

Jag älskar påsken, känner alltid så mycket glädje och vårkänslor under denna högtid. För mig betyder påsken vanligtvis tid med min kära familj och fjällen. Detta år blev det så klart lite annorlunda, annorlunda på ett bra sätt (tack vare att Skype finns). Som jag nämnde i mitt förra inlägg är Debbies barnbarn här så igår kväll gömde vi 20 påskägg i hela huset. Jag bakade ett påskbröd som vi alla åt till frukost efter påskäggsjakten. Igår färgade vi även ägg. Debbie hade gömt chokladharar till mig och Mariam så även vi fick leta idag haha. Debbie är verkligen snäll, hon får oss alltid att känna oss som en del av familjen.
Med barnen fulla av energi ( pga allt godis) spenderades eftermiddagen utomhus.
Senare, framåt kvällen hjälpte jag Debbie att laga påskmiddag. Vi tillagade en jättestor skinka och potatisgratäng med grönsaker.
Igår väckte Debbie oss klockan 7 på morgonen, utanför mitt fönster stod tre älgar.
Jag hoppas att alla hemma i Sverige hade en trevlig påsk.

  • 692 Readers

Likes

Comments

När vi kom hem från Banff packade vi om för att två dagar senare ge oss ut på vägarna igen.
Denna resa gick till Red Deer samt Edmonton. Vi åkte tillsammans med Debbie. Bilresan till Red Deer tog tio timmar och vi åkte åter igen genom the Rocky Mountains och national parker. Jag blir lika fascinerad av landskapet varje gång. Under bilresan såg vi flera rådjur, bergslamm och lodjur. Under resan lyssnade vi på musik och stannade till vid vackra platser för att fotografera. I Red Deer bor Debbies yngsta son och två av hennes barnbarn. När vi kom fram checkade vi in på vårt hotell och sedan hälsade vi på familjen.
Nästa dag åkte vi in till Edmonton för att besöka den stora shoppinggallerian West Edmonton Mall. Det är den största gallerian i Nordamerika. Gallerian har över 800 affärer/tjänster. Jag kan säga att jag inte blev besviken, enorm var den. Gallerian har inte bara ett stort utbud av affärer utan det finns även en isrink, nöjespark, ett vattenland, minigolf banor, biosalonger och ett "piratland" med ett stort piratskepp i en pool. Filmen "Christmas in Wonderland" spelades in i denna galleria.
Jag och Mariam shoppade tillsammans medan Debbie och barnbarnen gick runt och besökte alla nöjesdelar av gallerian. Vi hade skrivit en lista innan med affärer vi ville besöka. Utöver att shoppa tog vi bilder i ett photo booth vilket Mariam älskar att göra i Berlin.
Vi åt alla middag tillsammans på en restaurang med Texas inspirerad mat.
På onsdagen tog vi sovmorgon och njöt av hotellets frukostbuffé. Sedan utforskade vi Red Deer och på kvällen bjöd Debbie oss på en Italiensk restaurang där jag åt en av de godaste pastarätterna jag har ätit.
På resan hem tog vi med oss Debbies barnbarn Ayvah och Declan ( tre och fem år) som kommer att bo med oss här i PG under några veckor.
Det var roligt att få se mer av provinsen Alberta. Under bilresan ändrades landskapet väldigt mycket ju mer vi närmade oss Alberta. Alberta är väldigt platt med mycket åkermark. Något vi såg på nästan varje åker var oljeborrtorn. Alberta är rik på oljetillgångar.
När vi kom började vi förbereda för påsken, tyvärr fick jag influensan och blev sängliggandes i två dagar.
Ses snart igen med en påskuppdatering.

  • 698 Readers

Likes

Comments

Förra veckan gick vi på ett två veckor långt vårlov och nu har första veckan av lovet passerat. Veckan spenderades i Banff tillsammans med 21 andra utbytesstudenter. Vi åkte på en skidresa som Shecana anordnade.
I fredagskväll, samma dag som vi gick på lov bjöd Debbie på restaurang för att fira. Senare på kvällen hämtade vi upp Kim (Tyskland) på tågstationen. Hon bor i Prince Rupert. Dagen efter spenderade vi alla tre tillsammans med Amanda (Finland) som bor i Kitimat här. Vi åkte till gallerian där vi hjälpte Kim att hitta sin balklänning, åt frozen yoghurt samt gick ut på restaurangen.
Dagen efter började resan till Banff. Vi hade en jättestor härlig buss, längs bussresan åkte vi genom the Rocky Mountains. Vi såg två älgar samt sex bergslamm. Vi stannade för ett snabbt stopp när vi passerade Columbia Icefield. Snön var dock väldigt djup vilket ingen var beredd på.

När vi kom fram möttes jag, Kim, Alea, Mariam och Brianna av en trevlig överraskning. Vi fick nämligen lyxsviten som var stor som en lägenhet, hade en jacuzzi och en kamin. Senare på kvällen hämtade vi upp våra skidor och hela Shecana gänget åt middag på Earls.

Första heldagen i Banff åkte vi skidor i Sunshine Village. På kvällen blev det middag på the Old Spaghetti Factory. Efter middagen tog vår buss oss till Banff Springs Hotel. Vi bodde inte på detta hotel utan besökte det endast eftersom hotellet är världskänt. Sent på kvällen åkte vi till Banff Upper Hot Springs, där vi badade i vatten som var naturligt uppvärmt till 39 grader.

Nästa dag åkte vi till en ny skidort, Lake Louise. Vädret var mycket bättre denna dag och backarna i Lake Lousie var helt grymma. Vissa backar var upp till 15 minuter långa, nonstop. På förmiddagen åkte hela gänget tillsammans, trots att alla var på helt olika nivåer. På resan var det ungdomar från följande nationaliteter: Australien, Mexico, Finnland, Danmark, Tyskland, Japan och jag från Sverige. Nivåskillnaden berodde förmodligen på tillgången till snö i de olika länderna...När vi alla åkte tillsammans kändes det som vi var en stor familj. På eftermiddagen delade vi upp oss. Jag, Amanda och Mariam som behövde en paus satte oss ute och drack varmchoklad. Vad vore skidåkning utan varmchoklad? Pausen blev kort dock för vi ville spendera så mycket tid som möjlighet i backarna.
På kvällen hade vi fritid nere i själva stadskärnan av Banff. Vi shoppade och utforskade staden. Mauo från Japan hade hört om en bra sushirestaurang, så jag och Amanda gjorde henne sällskap. Restaurangen var en riktig upplevelse. I mitten stod en japanskock som var omringade av en tågräls. Ett kanadensiskt lok tuffade runt, följt av småvägar med olika japanska rätter/sushi. Tallrikarna hade olika färger, så man kunde ta vad man ville när rätterna passerade och sedan betalade vi per tallrik. Det var intressant att äta med Mauo som var en riktig sushiexpert. Jag prövade sushibitar med fisksorter som jag aldrig hade hört talas om.
Senare på kvällen träffades hela gänget i vår lyxsvit där vi hade tävligar, lyssnade på musik, åt godis och chillade.

Sista skiddagen åkte vi skidor i Norquay. Det bästa på dagen var när jag, Amanda, Franz och Claudio åkte upp i en supergammal stolslift. Backarna från toppen av liften var "Double Diamonds" vilket betyder att backarna var brantare än vanliga svarta samt inkluderade puckelpist men vi tog oss ner och stolta var vi. Utsikten från toppen var fantastisk.

På kvällen åt hela gänget på en indiskrestaurang och sedan gick vi till biosalongen för att se "Whiskey Tango Foxtrot". Filmen handlar om en kvinna som åker till Afghanistan som krigsreporter. Filmen är fylld med humor samtidigt som den är väldigt seriös. Jag och Sohrab (en kille från Tyskland) var nog de med mest energi denna kväll eftersom vi var de enda som höll oss vakna hela filmen. När några personer i gänget började snarka i salongen kunde vi inte hålla oss för skratt. Vi båda skrattade så vi hade tårar i ögonen.

På torsdagen började vi dagen med en lång vandring genom Johnston Canyon och tittade på frusna vattenfall. Vi hade turen att se en varg korsa vägen på resan dit. När vi nådde det sista vattenfallet bjöd vandringslederna på varmchoklad. Sedan åkte vi vidare för att besöka en grotta med en varm källa. På eftermiddagen åkte vi snow tubing vilket var grymt roligt. Vi åkte i gummiringarna ner i olika backar. Hela stället var grymt professionellt. Det fanns en bandlift som tog oss upp, instruktörer som snurrade oss samt gav oss fart och högtalare som spelade musik. Vi kunde länka flera ringar tillsammans och åka i grupper.
Kvällen spenderades i stadskärnan av Banff och vi alla prövade Cow's ice cream, ungefär lika som Ben and Jerry's.
När vi kom tillbaka till hotellet samlades vi i hotellets hot tub för ett sista bad.

På fredagen var det dags att åka hem. Veckan i Banff var helt fantastisk och det kändes jättejobbigt när vi alla skulle skiljas. På resan var vi studenter från andra städer än Prince George så det kändes extra sorligt att skiljas. Vi alla stod på parkering i ca 2 timmar innan vi kunde skiljas. I slutet var jag, Mariam, Kim, Alea, en mexikansk och en australiensk kille kvar så vi bestämde oss att gå till Tim Hortons.

Banff är verkligen en vacker ort. När jag tänker på Kanada ser jag Banffs natur och landskap framför mig.

  • 730 Readers

Likes

Comments