Header

Jag vill på ett eller annat sätt börja röra på mig mer. Idag promenerade jag första gången på ungefär 3 månader... När jag jobbade heltid, kvällar och helger så tappade jag verkligen allt. Rörde mig inte på jobbet och rörde mig inte hemma. Åt alltid köpmat eftersom jag inte hade tiden eller orken att laga mat. Tror jag lagat mat maximalt 3 gånger de senaste 3 månaderna. Och ovanpå detta stress, stress och stress.

Vad min stackars kropp fått utstå märks. Hur mycket jag än kämpat har jag inte kunnat vakna före halv 11, senast jag sov så länge var väl gymnasietiden. Jag vet att jag fått lågt hb efter en runda på akuten (det är en annan historia). Jag har även fått tillbaka det här med att jag blir helt yr och svartnar för ögonen varje gång jag reser mig upp efter att ha legat eller suttit ner. Jag hade det väldigt ofta förr men i samband med att jag blev vegetarian försvann det och har endast hänt enstaka gånger, fram tills nu.

Men nu tänkte jag bli snäll mot min kropp igen. Jag har börjat äta ordentlig hemmalagad mat. Tar mina kosttillskott. Steg upp kl. 8 idag. Dock somnade jag en timme under dagen, ska försöka att hålla igång hela dagen imorgon haha. Gick min första promenad för i år och beställde ett par träningstights. Vad jag ska träna har jag inte kommit fram till ännu haha, vill mest försöka komma ut på mina dagliga promenader till en början.

Bilderna är från Stronger, där jag beställde mina tights ifrån. De har så himla fina träningskläder i olika mönster, dock kände jag att jag stannar i min safe zone och valde svarta denna gången haha...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Har fått dille på gult. Jag är inte mycket för färgglatt när det kommer till kläder och av alla färger är det just gult jag fastnar för haha. Men det funkar inte med vilken gul som helst, det ska vara just den där gula färgen. I förra veckan testade jag faktiskt den gula toppen inne på bikbok. Det blev inget köp men ångrar mig nu i efterhand. Får hålla ögonen öppna efter mer gult nästa gång jag shoppar!

Likes

Comments

Förra veckan var jag hos frisören och fick färgat och klippt håret. Blev verkligen så nöjd. Men jag måste säga att jag saknar det mer rödaktiga håret. Detta är ju fortfarande varmt men inte lika mycket röda pigment som senast. Men eftersom jag gick all in med det röda förra gången så kände jag ändå att jag ville testa med mer guldiga toner. Det som är bra är ju att jag har min inpackning med pigment från Maria Nila så om jag vill ha det rödare är det bara att köra med den!

Äntligen är det långt nu med. Och friskt! Men längre ska det bli.

Likes

Comments

Här har vi mästerverket. Okej kanske inget mästerverk men jag blev nöjd! Blev faktiskt som jag tänkte mig. Såhär i efterhand skulle jag bara vilja ändra lite i min teknik, kanske även mer guld.

Men huvudsaken med tavlan var ju inte att den skulle bli det vackraste någonsin utan mer att den skulle göras. Att jag skulle ta mig tiden att måla på den där tomma canvastavlan som stått och dammat i ett hörn säkert ett år. När jag var liten älskade jag att måla, mest rita. Jag var bäst i klassen och vann till och med en tävling där jag vann ett gosedjur som såg ut som en banan. Har för mig att det var chiquita som höll i tävlingen, så det förklarar ju vinsten haha.

Men som med mycket annat man gör och tyckte om som barn så slutar man helt plötsligt en dag utan att ens veta varför. Hur som helst var detta lilla projektet roligt och jag kan absolut tänka mig göra det igen. Får se vad jag hittar på nästa gång.

Likes

Comments

Igår kväll fick jag tillbaka inspirationen till youtube så redigerade videon jag spelade in förra veckan. Såå skönt att ha rensat i garderoben, nu är där mer plats till nya kläder hehe.

Likes

Comments

Jag är inte den som brukar sätta nyårsmål, för det har aldrig funkat för mig. Men i år har jag faktiskt satt ett utan att det var meningen. Egentligen är det väl inget mål utan mer något att leva efter och ha i tankarna. Detta året ska vara kravlöst. Jag tänker inte ha några måsten och göra saker för att jag "borde" göra dem. Jag vill göra saker för att jag vill.

Det var detta som fick mig till att ta modet att gå från en heltid till en deltidstjänst. Att börja studera istället. Detta gjorde att jag startade denna bloggen, för det var en tanke som kom upp från ingenstans och något jag kände för att göra i stunden. Det var även detta som gjorde att jag idag målade en tavla.

2018 känns redan som ett bättre år. En del av mig känner att det är lite läskigt, tänk så står jag där 2019 och tänker att här har jag slösat bort ett helt år utan att komma någonstans. Men jag försöker att inte tänka så långt. Att mer leva här och nu. För ärligt talat, vad gav det mig att åren efter studenten sitta och söka jobb efter jobb, sitta och försöka lista ut vad jag "vill bli när jag blir stor" och stressa över alla andra som kommit så långt i livet. Det gav mig stress, dåligt självförtroende och ännu mer stress.

Sneakpeak på tavlan jag målade idag. Tänkte ta bättre bilder i dagsljuset imorgon.

Likes

Comments

Större delen av dagen har gått åt att lägga ut annonser på saker jag ska sälja och att öva på att redigera bilder i lightroom. Jag har sedan jag började redigera alltid använt mig av photoshop men för "simpel" bildredigering tycker jag att photoshop kan ta för lång tid och det går inte alltid så smidigt. Därför har jag nu tänkt gå över till lightroom. Det jag gillar med lightroom är just att du mycket snabbare kan redigera flera bilder utan att det behöver ta 100 år. Det jag saknar är väl just de mer avancerade sakerna du kan göra i photoshop, för du verkligen göra allt. Men det positiva är ju att jag alltid kan använda båda haha!

Hur går det då? Jo det går framåt. Men sitter man för mycket med något blir man till slut blind och ser bara massa fel. I det stadiet har jag hamnat nu så känner att jag har övat klart för idag.

En något år gammal bild jag testade med idag. Betydligt mer snö var det den vintern.

Likes

Comments

Innehåller adlinks

1 / 2 / 3 / 4

Något jag förälskat mig i senare tiden är aviator jackets. Tycker det är såå snyggt. Jag som nästan alltid klär mig i svart försöker ändå hitta svarta plagg med detaljer som kan lyfta outfiten. Det svåra för mig är ju att jackorna gärna är lite oversize vilket gör att de blir mer än oversize på mig som är så petite. Beställde faktiskt den fjärde jackan igår. Den är ju inte den typiska aviator jackan men tycker ändå den får vara med i den kategorin.

Likes

Comments

Vaknade vid halv 11. Hade så svårt att somna igår. Har inte haft såhär dåligt dygn på flera år men på grund av jobbet där det är långa pass och sena kvällar har allt verkligen vänt sig. Men nu har jag gått ner i deltid på det jobbet för att kunna plugga så nu ska jag försöka vända tillbaka det igen.

På tal om plugga så börjar jag ju egentligen . Men mina böcker har inte kommit än så har skickat iväg en förfrågan om att starta nästa vecka istället. Jag ansökte om att studera på distans förra veckan och förväntade mig inte att det skulle gå såhär snabbt så förra veckan har jag fått jaga efter böcker haha.

Annars hade det egentligen varit en perfekt pluggdag. Regnet har öst ner sedan jag vaknade och det ser ut att bli en sådär riktigt grå dag hela dagen idag.

Bästa katten

Likes

Comments

Jag vet inte var idén kom ifrån. Men helt plötsligt såhär på kvällen fick jag för mig att jag skulle starta en blogg. Jag har bloggat förut men det var väldigt längesedan och jag lyckades aldrig hålla det så bra haha. Så jag kikade runt och hittade nouw.com och tyckte det här kändes som en trevlig och lätt bloggportal att starta bloggen på, så här är jag nu med mitt första inlägg!

Förut var jag den som läste fleeera olika bloggar dagligen. Nu pratar vi tiden då bloggare var som störst och då det kändes som alla skvallrade om de senaste bloggbråken. Men sen någonstans slutade jag bara och har faktiskt inte läst eller följt en endaste blogg på flera år. Jag tror att det som ledde mig hit igen var att jag bara känner mig så trött på alla sociala medier. Facebook har jag aldrig varit ett stort fan av. Instagram älskade jag innan men jag tycker bara det blir värre och värre efter varje ny uppdatering och känner ingen inspiration alls för att använda eller lägga ut något där.

Youtube har alltid varit min favorit. Jag har ju till och med en egen youtube, den hittas här. Att göra videor på youtube är något av det roligaste jag vet. Jag älskar att filma men tycker nog redigeringen är det som är roligast. Men sen fick jag ett mail för ett par dagar sedan (veckor?) att youtube ska ändra sina krav för att få vara med i deras partnerprogram. Direkt när jag läste mailet kände jag mig så oinspirerad. Det handlar absolut inte om pengar för det är verkligen småsummor vi pratar om. Men det kändes lite som att youtube slutade bry sig om alla mindre youtubers när de satte dessa kraven. Jag spelade till och med in en video i veckan som jag tänkte redigera tidigare idag, men det gick bara inte.

Jag hoppas faktiskt jag håller mitt bloggande ett tag i alla fall. Jag är en person tänker alldeles för mycket och tycker om och mår bra av att få skriva av mig. Hjälp nu är klockan över två. Måste verkligen sova.

Bild från min gamla blogg, tror det var 2011 eller 2012

Likes

Comments