jag har varit trött I flera dagar och tänkt varje dag att jag måste gå ut och skörda vinbären. Det har tagit emot och det har kännt som en börda och sjukt tråkigt att plocka. Det slår mig verkligen att jag inte känner mig själv särskilt bra eller kanske snarare glömmer bort vad jag gillar och inte...För idag gick jag ut med bunken I högsta hugg och plockade för glatta livet..Det var inte alls jobbigt eller tråkigt. Jag borde veta vid det här laget att det är just sådana här "småsaker" som gör mig genuint lycklig. Att I all enkelhet plocka vinbär med hunden som sällskap, och veta att jag kan äta bär resten av året känns så jädra gött Det blir även så tydligt för mig vilket överflöd vi lever I och vilket överflöd naturen ger!! Så ett frö och naturen återgäldar dig tusenfalt!! Den här gamla busken har förmodligen stått hur länge som helst för grenarna är alldeles mossiga och ändå star den här och leverar!!

Moder Jord är så generös. Om vi alla bara kunde se det...slappna av lite och börja dela med oss


bild till höger är från mina pallkragar. Salladen svämmar över och morötterna behövs nog gallras:)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då var jag härigen…tillbaka I 7-4 träsket…det heliga heltidsarbetet.

Bloggen har legat påis då prioriteringarna har ändrats här hemma. Mkt tid på jobb =mindre tidnågonannanstans..

Jag har inte enshaft nån lust att skriva. Det är som om allt händer så fort och de därstunderna av stillhet blir färre och kreativiteten stagnerar litegrann. Menidag kände jag att det var dags o skriva av sig lite igen=)

Tur är det väl attjag ändå trivs på jobbet, jag lär mig massa nytt hela tiden och få ta mycketeget ansvar så det är nice. Huvudfokus just nu är ändå bara att kolla läget,planera hur jag ska gå tillväga för att förverkliga mina drömmar.

Fastän jag inte har ngn semester I sommar såtänkte jag försöka ge mig iväg på lite äventyr iaf och att göra varje dag tillen härlig dag. Åka o bada, dansa, träffa någon ny människa, lära mig något nytt m.m.

Åå änsålänge går detbra!! I helgen var jag på "international green world yoga and sacred musicfestival" I Skåne.

Det som drog mig ditvar inga mindre än Tomas Di Leva och ett australiensiskt par som kallar sig förSacred Earth.

Spelningarna varjättefina och jag deltog även I yoga och en föreläsning.

De två dagarnaägnade jag mycket åt meditation, sång och dans och nu I efterhand känner jagmig mycket lugnare och harmonisk. Jag är en väldigt empatisk och inkännandeperson som gör att jag reagerar väldigt starkt på andra människor. Jag kännerväldigt mycket kan man säga=) Det kan ställa till med lite oreda I mig när jagumgås med andra människor om jag inte är uppmärksam. Ibland snappar jag uppandra människors tankar och känslor och upplever dem som mina!! Inte särskiltbra eller trevligt, speciellt inte om det är negativa tankar.

Men under den härveckan har jag tillbringat mycket tid ensam och verkligen känt in min egnaenergi. Tänkt på vad jag vill och vad jag står för och det hjälper verkligentill att få lite distans och att bli uppmärksam på vad som är mitt eller någonannans. När jag är grundad och känner mig stabil I mig själv är det mycketlättare att umgås med andra människor utan att påverkas för mycket av derasbagage och laster.

Jag har även enkänsla av självkärlek. När jag andas och känner min kropp känns den varm ochfull av liv. Det känns som att jag får en varm kram av mig själv, konstant…vetinte hur jag ska förklara det på annat sätt. Det känns väldigt bra iaf och jaghoppas att jag kan hålla den känslan vid liv. Önskar alla som läser att ni också kan känna kärlek till er själva! Relationen till dig själv är den viktigaste relationen som finns<3

Likes

Comments

Nu är det slut med långa mysstunder vid frukostbordet...
jag har nu bytt jobb...igen elr vad man ska säga och det innebär jobbstart klockan sju istället för nio.
Jag har börjat jobba i grannkommunen på fritid. Så den här sommaren kommer jag sköta om badplatser, sporthallar och förbereda ishallen. omväxlande och schysst jobb!

Det ska bli skönt att inte sälja utan bara fokusera på service! att städa, laga saker och göra fint på badplatser.

Då jag växt upp på landet var jag beroende av att ha körkort och egen bil...det har varit en stor frihet att ha tillgång till det men samtidigt har jag kört i tid och otid, aldrig riktigt planerat körningar o tänkt på samåkning o såå.
så att jag nu ska åka buss till jobbet varje morgon (det tar lite längre tid och jag får stiga upp tiiidigt) känns lite ovant och konstigt men framförallt känns det bra. Jag sparar tid på ett sätt genom att kunna vila eller läsa på bussen. Släppa fokus på bilen. Sen känns mkt bättre att det är miljövänligare också såklart!! nu får jag lite mer frid i själen helt enkelt☺

o mysfrukostarna är utbytta till en ljuvlig morgonpromenix till bussen...älskar att se solen påväg upp och morhonljuset som ger naturen en helt annan känsla.

hoppas ni får en bra dag! Kram

Likes

Comments

såhär långt hann vi bygga på det lilla huset!
Det var mycket kvar att göra men men tiden räckte inte riktigt till! ☺
Vi fick iaf ihop väggarna och gjorde alla takstolar färdigt.

Det har varit en väldigt intressant upplevelse det här.  Jag känner mig upprymd att jag faktiskt kan regla, såga, skruva, spika och ha lite förståelse för hela byggprocessen.
men det allra allra bästa med kursen har varit människorna! kursdeltagare, ledare och byinvånare i skattungbyn.
jag har aldrig träffat så många härliga människor på en o samma gång.
De har varit positiva, lugna, närvarande och orädda.
Vanligtvis brukar jag uppleva att folk överlag är lite stissiga och stirriga med blicken, att det tittar hit och dit och inte riktigt verkar se en. Det kan få mig att känna mig ensam och osedd.
men den här veckan känner jag mig sedd och accepterad som jag är!
både jag själv och alla andra har brytt sig om status, kläder, ålder, yrken eller kön.
Sån jäkla FRIHET!!!😊

efter två dagars frysande i regnet kom gåvan från ovan..en overall! den gjorde min dag..det var verkligen tacksamt att få låna den☺

Likes

Comments

Jag har precis vaknat efter en frusen natt i tältet. Just nu ligger solen på o värmer vilket är mycket välkommet!:)

det slog mig att jag varit utomhus nonstop sedan i söndags!
vi kursdeltagare tältar på gården och vi har tillgång till utekök och utedass...o allt byggande sker utomhus.
Det känns verkligen bra på nåt sätt! det ger mig en väldig frihetskänsla av trygghet och närhet till naturen.

De senaste två dagarna har vi byggt på väggarna som vi ska resa i block sedan.
Det har blivit mycket skruvande, spikade och framförallt mätande! det är viktigt att huset blir så precis man bara kan så att det inte skevar.

varje dag har vi hittat på något om kvällarna. Igår åkte vi och tittade på några fler boende vagnar här i skattungbyn. Det är sjukt inspirerande att se hur de har inrett och få möta människor som valt att leva mer hållbart på så många plan i sina liv. Man märker att de gemensamt delar ett lugn och harmonisk glädje rent allmänt!
att bygga tinyhouse är inte bara ett sätt att bo utan en livsstil som man lever.

den här kursen känns verkligen mer än bara en kurs..den känns så stor och fin på nåt sätt. Vi får se otroligt fina små hem, möta människor som sagt nej till prylar och bekvämligheter, människor som verkligen tar hand om varandra. Det är så fint!!
att kursdeltagarna är alldeles fantastiska på varsitt unika sätt är så härligt också..

just nu känner jag en massa kärlek till hela högen här! :)
kursen slutar idag men som tur är har jag o några till beslutat att stanna tills imorgon för att hitta på lite grejer..
jag vill in riktigt åka hem..:)

kram

Likes

Comments


bild: ett tinyhouse som liknar det huset vi ska bygga....

Hej från Dalarna!!

I söndags körde jag upp till Dalarna närmare bestämt skattungbyn för att gå på kurs i hur man bygger ett tinyhouse!

Resan upp gick jättebra..solen sken och trafiken flöt på och ungefär halvvägs, i Kristinehamn hämtade jag upp en kille som också skulle gå kursen. Vi hade mycket att prata om så tiden bara flög iväg. Det tog väl en sisådär 7h hela resan med stopp o allt.

Det var så spännande att få komma hit bara o se hur de har det på gården där kursen ska hållas. Här är nämligen ett "vagnskollektiv". Det finns ett boningshus och flera mindre vagnar där folk bor bor i.

Första kvällen handlade det mest om att ta in omgivningen, laga mat och sätta upp tältet. Det var en kylig kväll o jag var nervös innan hur jag skulle klara natten. Det gick väl hela ok men fy vad kallt det var bitvis under natten. Jag vaknade flera ggr av att jag låg o huttrade..jag gömde mig längre o längre ner i sovsäcken för att det  skulle bli varmare men då fick jag istället andnöd..

men tiden gick o snart var det morgon o dags för frukost! o att träffa hela kurs gänget!!
Vi är en blandad skara med olika bakgrunder, åldrar och erfarenheter så det är ju bra. Vi delades upp i två grupper. Min grupps uppgift var att bygga golvet!
så vi har reglar o förankrat golvstommen, o idag reglades själva golvet och lade på vindpapp..imorn ska det på plywood bla o kanske bygga lite vägg.☺

Det är riktigt kul att bygga!!Spika och såga är roligast...det där med att mäta och hålla reda på mått är lite klurigt men det blir man kanske bättre och bättre på hoppas jag!

Nu ska jag sova tänkte jag. natten igår var varm och likaså denna verkar det som☺så jag ska nog sova gott!!

Ha en fin vecka! Kram

Likes

Comments

Hej hopp!

Just nu befinner jag mig i Dalarna...det har precis börjat skymma och jag ligger i ett tält , nerbäddad i sovsäcken för natten.

Jag är här för en vecka framöver då jag ska vara med på en kurs i hur man bygger ett tinyhouse!! Det är ett steg som tar mig närmre min dröm om att bygga ett tinyhouse själv en dag☺ så det här ska bli väldigt spännande!!

idag har jag mest suttit i bilen o kört hela vägen från ljungby upp till Orsa, där kursen hålls. I Kristinehamn hämtade jag upp en kille som också ska gå på kursen. Det var verkligen Välkommen efter några timmars ensamhet i bilen. Vi hade mkt gemensamt så sista biten upp gick fort.

väl framme satte jag upp mitt tält och åt en lättare middag..
o nu väntar en kylig natt...jag hoppas innerligt att mina kläder o sovsäck ska klara av att hålla mig varm hela natten så jag slipper frysa..annars får jag dricka te o köra armhävningar tills jag blir varm..håll tummen för mig...

godnatt och Kraaam!

Likes

Comments

Igår fick jag äntligen hem min skål som jag har drejjat själv!! häftigt va!?

För ungefär en månad sen gick syrran och jag till Keramikverkstan där det hade prova på dag att drejja. Det blev varsin liten skål och jag gjorde den här blåa vackra saken. jag är mycket nöjd med hur den blev! Själva torknings och lackeringsprocessen har proffsen gjort för annars för att spara tid...men jag har gjort skulputueringen iaf=) Men jag gillar hur färgen blir sådär spräckligt och olika nyanser på sina ställen.

Den här veckan har jag varit hemma sjuk pga förkylning och värsta dunderfebern....sådär kul meenn så mindes jag att så sent som förra veckan att jag hade ett önskemål om att ha världens bästa immunförsvar.- att när jag väl blir sjuk ska jag däcka fullständigt, få feber för att sedan över en natt tillfriskna som om ingenting hänt! Och hur får man det tro? Jo man måste bli sjuk och låta kroppen lösa det själv. Alltså ingen medicin eller salvor av något slag..utan hederlig välgörande örter och mat och det viktigaste av allt VILA!!! Då bygger man upp kroppen och förhoppningsvis blir jag inte lika sjuk nästa gång.

Nu äre fredag och jag ladder för en spännande helg. imorgon ska jag jobba lite och förbereda för en veckas kurs i Dalarna- Jag ska bygga TinyHouses...ser framemot det såå!!!!

Ha en toppen Fredag!!

KRAM

Min katt som heter Isis.....efter den Egyptiska modersgudinnan!

Likes

Comments

I förra veckan var jag hos min syster Linnea och hjälpte till I trädgården med deras gamla växthus. Inann jag åkte hem därifrån tyckte jag vi skulle yoga lite och kanske få någon fin bild. Vi tänkte stå på huvudet samtidigt,..men som ni ser gick det inte så bra:) haha..Däremot hade vi himla roligt och det kändes kul att leka lite liksom.

Det är något jag ska försöka jobba på allmänt, att få in lite mer lek I vardagen. Släppa på det man gör och busa lite. Jag vill återfå barnsinnet igen!!!...att skratta utan anledning, springa och göra glädjeskutt!! Sjunga och dansa....Jag har ju en tendens att va lite för seriös och allvarlig alltför ofta så jag behöver ärligt talat slappna av lite...oo ha mer roligt!!

Have a good one!!

Likes

Comments


Den frågan fick jag av en vän igår! Det är ofta inte så lätt att svara på sådana frågor men det tycker jag är roligt när jag får vrida och vända på tankar och resonemang..

Svaret blir nog väldigt olika beroende på vad man har för historia men jag tror jag kommit fram till ett svar jag är nöjd med iaf=)


Motivation för mig är en slags grundkraft som finns i oss alla. Den är självklar egentligen för den får mig att överleva. Att ta en sak I taget och att tillgodose grundläggande behov som att ta hand om mig själv, skaffa fram mat ,någonstans att bo och att vårda relationer. När de grundläggande behoven är tillfredställda och jag känner mig glad, nöjd och jag dessutom vet vilka drömmar och vilken riktning jag vill att mitt liv ska gå så finns motivationen där och gör det ganska enkelt att jobba mot målen. Jag lär mig att rikta motivationen dit jag vill.

Mitt framtida mål gör det enklare att göra tråkiga och kanske jobbiga men nödvändiga saker på vägen dit.

Om de grundläggande behoven däremot inte är tillfredställda känns det svårt att motivera mig till olika saker. Det kan bero på depression, negativa tankar om att jag tex inte har tillräckligt med pengar till mat och boende eller har problem med relationer m.m.Jag begränsar mig då genom att hindra motivationen..genom att tänka negativa tankar om det jag ska göra. Tankar som "Jag orkar inte" "Jag vill inte" "Jag klarar det inte"…osv osv.

Då blir det svårare och svårare att "hitta motivationen" som bara tycks driva längre o längre bort. Men den är inte borta...den är bara svår att uppfatta pga av allt tankebrus som surrar!!

Avsaknad av motivation kan även bero på att man egentligen inte är så intresserad av det man försöker hitta motivation till. Man kanske gör det av rädsla för vad andra ska tycka tex.

Så för att hitta tillbaka till min motivation brukar jag titta inåt och försöka stilla tankarna och lyssna bakom bruset.

Vad vill jag..egentligen?Vilket är mitt framtida mål? Behöver jag genomföra det här för att ta mig dit?Eller ska jag helt enkelt skita I det? Lite personlig utvärdering helt enkelt tror jag är viktigt att göra med jämna mellanrum. 

Allt är ju föränderligt så drömmar jag haft tidigare kanske inte längre är så aktuella längre.


Ja det här var mina tankar om detta, det vore roligt att få ta del av dina också så kommentera gärna.

Nu är det Måndag imorn..o motivationen till jobb kanske är låg för en del..Då kan det vara läge att fundera på varför.

Så har jag känt innan men nu vet jag vad jag vad jag har för mål så jag känner ingen söndagsångest utan är mer fast besluten att göra det bästa av alla dagar!


Ha en fiiin vecka nu! KRAMPS. här är en bild på mina fjuniga ben....som ser ut så då jag inte hittade någon motivation att raka dem=)Simple as that!

Likes

Comments