Det här är för mig ett väldigt viktigt ämne. I dagens samhälle finns det pinnsmala modeller överallt på affischer, internet m.m. Det har lätt till att många, framför allt tjejer i tonåren, har valt att hoppa över vissa middagar och gör allt för att se ut som alla fotoshoppade modeller. Vilket har lätt till en dramatisk ökning hos anorexia-drabbade. Nu försöker enskilda personer i media stoppa detta genom att starta kampanjer, bland annat Molly Sandéns kampanj över min stolta kropp, hon menade att man skulle vara stolt över sin kropp. Det spelar ingen roll om man har en större/mindre kroppsbyggnad. Hon fick många positiva kommentarer på sociala medier, men det var också många som tyckte att det skrivs alldeles för mycket om att det är finare, mer attraktivt och "mer att älska" om man är lite mullig. Många människor blir deprimerade av det när de själva inte KAN gå upp i vikt hur mycket de än försöker.

Jag säger inte att det inte behöver uppmärksammas då jag tror att många inte är medvetna om hur jobbigt det är att ständigt få kommentarer om hur smal man är och hur revbenen syns men inte kunna göra någonting åt det. Men jag vill uppmärksamma varför vårat samhälle ser ut lite som det gör. Vad gör man om man känner sig tjock och osäker på sig själv? Man bantar, och märker inte själv när det börjar bli farligt för hälsan utan vill bara väga mindre och mindre. Detta är anorexia. Det är skadligt för kroppen och inte bra på något sätt. Om man istället försöker gå upp i vikt är det inte alls lika farligt för hälsan, visst man kan bli deprimerad över ca 10% av vad media skriver om kvinnors kroppar men man riskerar inte att dö på grund av näringsbrist.

Jag har uppfattat det som att många missförstod Molly Sandéns budskap, hon säger att vi ska vara stolta över VÅRA kroppar. VÅRA kroppar innebär: män som kvinnor, vita som svarta, ung som gammal, lång som kort. Vi ska vara glada åt det vi har, inte ledsna över det vi inte har.

Kommentera gärna om du vill att jag ska skriva m något särskilt ämne. Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tidigare hade jag en blogg där jag skrev om min vardag men insåg efterhand att det inte var min grej. efter ett uppehåll på x antal månader bestämde jag mig för att istället skriva om sådant som är viktigt för mig.

Jag är feminist och kämpar för ett jämställt samhälle som alla vill leva i, inte bara mellan man och kvinna utan också mellan svart och vit, rik och fattig, benig och mullig.

Likes

Comments