The Lucky One

”And they tell you that you're lucky
But you're so confused
'Cause you don't feel pretty
You just feel used”

- Taylor Swift, The Lucky One

Jag har under mitt vuxna liv haft kontakt med och varit vän med en hel del upptagna män. För 10 år sedan gjorde intresset från upptagna män mig smickrad, jag har verkligen uppskattat bekräftelsen. Men, nu när jag närmar mig 30 så har det börjat svänga. För dessa män, som jag sett som både vänner och potentiella pojkvänner(om deras förhållanden skulle ta slut), hör bara av sig till mig till mig när de behöver bekräftelse eller när de behöver mitt utseende att vila ögonen på och mitt goda humör på fester. Däremellan är det alltid helt tyst. Det är otroligt sällan jag får känslan att någon av dem hör av sig till mig för att de genuint bryr sig om hur det är med mig. De hör av sig när deras förhållanden går dåligt och när det blir bättre försvinner de som sagt ”like magic.” Det känns därför mer och mer som i texten ovan ”And they tell you that you're lucky, but you're so confused, 'Cause you don't feel pretty, You just feel used.”

Jag har fått och får fortfarande en hel del kommentarer om mitt utseende. Allt från läkare till andra kvinnor. ”Du kan få vem du vill” ”Du som är så söt kan väl inte må dåligt” osv.

Jag skulle naturligtvis inte vilja byta bort mitt normativa utseende. I dagens samhälle ger det mig vissa fördelar. Men ibland undrar jag om det skulle vara lättare att hitta ”äkta” relationer utan det. För det är ändå lite sårande när jag träffar nya människor som inte kan dölja sin förvåning när min slagfärdighet och intelligens går upp för dem. Eller när den där mannen jag såg som en vän förstår att jag aldrig tänkt ligga med honom, och aldrig hör av sig igen. Jag blir arg inte bara på dem, utan på mig själv också. Borde jag inte veta bättre vid det här laget? Varför gör jag om samma misstag om och om igen? Varför låter jag dem ta min tid och mitt engagemang?

Jag gör om det för precis som för de flesta andra så är jag rädd för att vara ensam. Så trots intelligens och bättre vetande så kastar jag mig ut igen och hoppas att nästa gång ska bli annorlunda. Kanske blir det annorlunda i fortsättningen just för att jag denna gång satt ord på det och skrivit ned det? Jag håller tummarna för det✊🏼✊🏼

Gillar

Kommentarer