Motivationsproblem

Ja men lite sådär är det👆🏼Det är en känsla jag kämpar med hela tiden. Jag är född tävlingsmänniska och har därför alltid haft extremt svårt att göra saker bara för att det är kul.

JÄTTEDUMT, jag vet. Jag ska ju göra saker för att det gör mig glad. Men precis som jag skrev igår så är det otroligt svårt att inte jämföra sig med andra, kanske lite extra svårt när man är en inbiten tävlingsmänniska?

Tvärtom mot många andra (tror jag) så blir jag motiverad när jag ser ”dålig” ridning. Då tänker jag ”det där kan jag göra bättre” och jag blir sugen på att sätta igång. Ser jag däremot bra ridning infinner sig en känsla av hopplöshet, ”det finns så många som är bättre än jag, det är ingen idé att försöka.” Det här är uppenbarligen något jag behöver jobba på...

Jag tror också att det kan ha lite med den (eventuella) odiagnostiserade ADHDn att göra... I boken ”Haja ADHD” beskriver författaren att människor med ADHD har svårt att arbeta mot långsiktiga mål. Inte för att de är lata, utan för att ADHDn orsakar en kemisk obalans i hjärnan som gör att man har svårt att hålla motivationen uppe. Och ju längre bort målet är, desto svårare blir det. Det är därför människor med ADHD har svårt att slutföra tex utbildningar. Man saknar helt enkelt förmågan att föreställa sig hur bra det kommer kännas när man slutfört tex en utbildning, och klarar därför inte av att hålla motivationen uppe.

Jag och Cajsa har tjuvstartat helgen med ett jättemys i soffan😚 Cajsa har alltid en (lång) stund över för att lugna sina stressade/oroliga människor♥️

Men på tal om helgen, vad står då på agendan?! Chilah står på agendan! Det milda vädret gör det möjligt att jobba med henne så jag hoppas vi har ork att göra det både lördag och söndag. Jag har tittat på en väldigt pedagogisk video om hur man på ett enkelt sätt hoppar in unghästar och känner mig motiverad att sätta igång *håller tummarna att det håller i sig😜😅* Just i helgen är det dock ridning ute som står i fokus. Det skulle innebära stora möjligheter om hon blev hyfsat trygg i skogen. Då skulle vi kunna ta oss ut och träna utan att vara beroende av någon annan. Det vore så roligt att kunna ta en tur mitt på dagen när resten av familjen jobbar.

Det är sällan man skrattar rakt ut åt någon när man är ensam, men detta var verkligen 👌🏼😂 Hoppas ni uppskattar det också😉 Trevlig helg!!

#psykiskohälsa #adhd #add #psynligt #hästar #ridsport #sibiriskkatt

Gillar

Kommentarer