Jumping into the weekend like...

Nej jag skojar bara, sådär laddad som Chilah är jag inte😜 Men jag ser ändå framemot helgen! Vi ska som sagt försöka få till två ridpass med Chilah, vilket är det absolut roligaste just nu. Tyvärr är helgerna enda chansen att komma iväg, mörkret begränsar oss. Hade vi haft en paddock hemma så hade jag kunnat rida Chilah på dagarna, men den är enbart i planeringsstadiet än så länge... Jag hoppas dock att Chilah till våren är tillräckligt transportvan för att jag ska kunna träna henne att gå in själv i transporten, då kan jag och Chilah åka själva ibland och mamma behöver inte följa med varje gång.


På tal om till våren så har jag anmält mig till en kurs!
Ända sedan jag gick på gymnasiet så har jag varit inställd på att jag ska skaffa ett jobb så jag tjänar så mycket pengar som möjligt så jag kan gör vad jag vill på fritiden. Det låter ganska bra, eller hur? Men det funkar inte för mig... Efter x antal krascher så får jag lov att inse att om jag ska hålla ett helt arbetsliv så måste jag välja något jag tycker är roligt, oavsett vilken lön det innebär.

Kursen ger mig möjlighet att arbeta som djurvårdare på nivå 2. Detta skulle jag ha gjort för längesen. Jag har egentligen alltid vetat att det är något med djur jag ska hålla på med. Det låter klyschigt, men på mig stämmer verkligen ”sometimes you need to loose yourself to find out who you really are.” Jag visste vem jag var och vad jag ville när jag var 12 år. I sjätte klass skulle vi skriva på en lapp vad vi skulle bli när vi blev stora. Jag skrev ”uppfödare av arabhästar.”

Arabhästar blev det inte😜 Men jag var på rätt spår där. Sedan hände något... Jag blev mer och mer påverkad av yttre faktorer. Och som de flesta tonåringar var jag mer angelägen om att göra det som ansågs coolt än det jag faktiskt ville. Under högstadiet höll jag i hästdrömmen med sedan gjorde jag något dumt...

Jag sökte Samhällsvetenskapliga programmet... Inriktning EKONOMI. Här gjorde jag ett stort misstag... Jag AVSKYR ekonomi. Och som den ADD-person jag tror att jag är så var valet av något jag inte var intresserad av en hemskt dålig idé. Jag hade dock ”specialidrott.” Vilket innebar två träningar och ett teoripass i veckan inom min idrott. Detta räddade både motivationen och snittet på betygen.

Jag och High Fidelity ”Fia” (Leuthen l-Cordon Bleu) på tävling 2008.

Jag var nog utbränd försöka gången efter gymnasiet, men det var ingen som förstod det då. Det var ingen som vid den tiden hade identifierat problemet med utbrända barn och ungdomar. Jag sov en hel vinter och började sedan på högskola. Och nu är det här inlägget redan så långt så jag måste bryta😅 Fortsättning följer i morgon!

#hachilahz #hästar #ridsport #add #adhd #psykiskohälsa #psynligt #utmattningssyndrom #depression

Gillar

Kommentarer