Julångesten

Fyra charmtroll som förra året tränade sin ”christmas wrapping”😍

Jag har väldigt fina minnen av julen som barn. Vi bakade, lagade mat, satte upp massor av tomtar, lyssnade på julsånger, såg på Kalle Anka och längtade sanslöst efter julklapparna.

Det sorgliga är att magin försvinner med åren, och för mig har den inte bara försvunnit. Den har ersatts med ångest. Jag mår alltid sämst i november och december varje år. Till stor del pga mörker och kyla, men också pga jul och nyår.

Jul och nyår får mig att känna mig ensam och stressad över att ännu ett år har runnit iväg utan att jag tagit mig framåt.

”So this is Christmas
And what have you done
Another year over”

HEMSK SÅNG, jag vill aldrig mer höra den!!!


Och tyvärr mår jag inte alls som jag ser ut på den här bilden. Utmattningssymptomen slog till med full kraft igen och när jag blir trött tappar jag all motståndskraft mot allt. Jag grät tex hysteriskt igår kväll över att Vinga inte finns hos mig längre. Det gör fortfarande så himla ont💔💔💔

Jag blir också väldigt rädd för att jag aldrig kommer må bättre. Jag är rädd för att detta ska leda till att jag kommer dö ensam utan att ha upplevt hur det är att vara i en trygg relation, få barn och ha ork att göra saker jag älskar. Jag har aldrig velat göra något storslaget. Jag vill inte bli artist, rymdforskare eller statsminister. Jag vill bara ha ett normalt liv med några människor runt mig som jag älskar, ett barn, en gård där jag kan föda upp lite hästar, ett jobb jag tycker om som jag inte blir utbränd av. Ska det behöva vara så svårt att få till?

#psykiskohälsa #psynligt #utmattningssyndrom #utbränd #sibiriskkatt #julångest

Gillar

Kommentarer