Hur börjar man?

Som rubriken lyder; hur börjar man? Vad ska första inlägget innehålla för att väcka intresse? Jag väljer efter lite funderande att börja helt ooriginellt med att berätta övergripande om vem jag är. Mest för att ”rycka plåstret,” komma igång. Jag kommer återkomma mycket till vem jag är och vad jag har varit med om, för det är den stora anledningen till att jag vill skriva. För jag har trots min ganska ringa ålder redan gjort en ganska lång resa, och den är långt ifrån klar. Min förhoppning med denna blogg är dels att jag ska finna värde i ”skriva av mig,” och dels hoppas jag att kunna nå ut till andra i liknande situation. Har jag tur kanske någon till och med kommer finna stöd i det jag skriver?

Jag är född och uppvuxen i en liten by i Dalarna, där jag också nu är boende. Hela min familj bor för tillfället på samma gård, mamma och pappa i ett hus och jag och min yngre syster i ett gammalt tvåfamiljshus ~80 meter bort som tillhört vår farmor. Jag har sedan barnsben funnit mening med livet genom mina djur. Kaniner som följt mig överallt, hönor som kommit in i huset för att leta efter mig, blivit accepterad av de knepigaste hästarna och katter som väljer mitt knä framför alla andras.

När någon ber mig berätta kortfattat vem jag är får jag alltid problem, jag är ju så mycket! Jag är dotter, syster, student, hästägare, hoppryttare, uppfödare av hopphästar och sibiriska katter, hobbyodlare, feminist, körsångare osv. Listan kan göras hur lång som helst och ryms inte i detta inlägg.

Jag har officiellt sett haft problem med psykisk ohälsa sedan 2012, det var då jag fick en psykiatrisk diagnos för första gången. Depression och GAD(Generaliserat ångestsyndrom) är det som står i mina journaler, men verkligheten är en annan. Jag vill också lägga till utmattningssyndrom, OCD(tvång) och BDD(utseendefixering). Jag väntar också på en neuropsykiatrisk utredning. Misstanken är ADD, vilket skulle kunna förklara alla ovanstående diagnoser. Jag kommer återkomma mycket till detta.

Jag är en orolig själ och har sedan jag slutade gymnasiet påbörjat tre olika högskoleutbildningar(Sport Management, Tränarprogrammet och Sjuksköterskeprogrammet) och haft sex olika arbetsgivare(administrativt inom både privat och offentlig sektor). Jag har fyra hästar, varav tre är mina egna uppfödningar. Jag har ett registrerat stamnamn för uppfödning av sibiriska katter, SE*Sugar Paw’s, och har fem sibiriska katter registrerade på mitt namn, tre av dem är dock numera kastrater och bor hos mina föräldrar. Eftersom djuren är en så stor del av mitt liv så kommer jag presentera dem i egna inlägg längre fram.

Nu vet ni litegrann om mig! Jag kommer utveckla allt det ovanstående efterhand.

På återseende!

/Elin

#personligt #ridsport #psykiskohälsa #sibiriskkatt

Gillar

Kommentarer