Ett år senare

Ja ett år senare än vad jag hoppas på har jag den. Remissen till en utredning för neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Jag är ledsen, arg, lättad, förväntansfull. Allt på samma gång.

Psykologen sa ”din utredning ska inte behöva ta så lång tid, det borde inte vara svårt att sätta en ADHD-diagnos på dig.” Det gjorde mig glad. Visst är det konstigt att man kan bli glad över att någon tror att man har en funktionsnedsättning?! Men har man misslyckats med vuxenlivet ett stort antal gånger och blivit misstrodd när man berättat om varför man tror att man misslyckats, så är det inget annat än en stor j**vla lättnad att höra de orden. Det betyder ju att det inte är några fel på min personlighet, det är inte jag som är fel. Det är bara min hjärna som fungerar lite annorlunda.

ADHD är att också den psykiatriska diagnos med bäst prognos. Jag hade känt mig otroligt uppgiven om någon istället hade sagt; jag tror att du är bipolär, för det är betydligt mer svårbehandlat.


Kattungarna fyllde 3 veckor igår🥳💕 Nu börjar de bli lite sugna att lämna boet. De går något steg längre för varje dag🐾

I tisdags red jag Chilah på bana för första gången på nästan två månader. Våra turer i skogen har verkligen gett resultat, de har gjort henne starkare och mer stabil. Nu kan jag fatta en galopp och hon går kvar i den, utan att byta till korsgalopp hela tiden som hon gjorde tidigare😃 Hon är så ridbar, det är helt fantastiskt. Älskar att sitta på henne🥰

Och i onsdags lyckades vi med hjälp av motion och lite Plegicil få på henne bakskor på ett väldigt odramatiskt sätt😄 Så nu blir det nog ännu mer tryck bakifrån framöver😉

#adhd #add #psykiatri #npf #utredning #sibiriskkatt #kattungar #hästar #ridsport #hachilahz

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg