En halv seger

Igår var jag hos psykologen för den sista delen i den så kallade ”personlighetsutredningen.” Och vet ni vad?! Hon kommer rekommendera en remiss för npf-utredning med fokus på AD(H)D! Helt utan att vi behöver bråka om det😱😅

Men, jag har ju inte remissen i handen än. Psykologen måste först ta upp detta med det så kallade ”teamet.” Vilka jag inte har fått så bra besked från tidigare... Men ändå, jag är försiktigt optimistisk. Hon tycker att det jag beskriver låter mycket som ADHD, vilket är en lättnad, eller en upprättelse till och med.

Från det att jag ville ha en remiss till psykiatrin för att få en utredning för ADHD så har jag blivit misstrodd. Min läkare på vårdcentralen gick med på att skriva en remiss men hela människan utstrålade verkligen att det där trodde hon minsann inte på. Nästa smäll var psykiatrin, där ”teamet” tittade på min egenvårdsbegäran(eftersom det tog min läkare över 2 månader att få till en remiss) och diagnosticerade mig med ”OCD som vårdcentralen ska behandla.” Utan att ens träffa mig. Nästa grej var när jag väl fick komma till psykiatrin och träffade en KBT-terapeut som talade om att ”dina besvär kan bero på många andra saker.”

Det finns så många personer inom vården som jag skulle vilja anmäla när allt det här är klart. Det är sjukt att man ska behöva strida på det här sättet bara för att man inte är företräder stereotypen för en viss diagnos. I mitt fall hade jag behövt varit man, högljudd, lite otrevlig och kanske haft en viss drogproblematik.

Om nu allt blir klart med remissen så kan jag välja att utredas på en privat klinik för att det ska gå fortare. På psykiatrin i Ludvika är det ett års väntetid, jag har inte ett år. Jag måste få hjälp att komma vidare nu, så jag kommer välja det privata alternativet. Den uppskattade väntetiden på privatklinik är 1-3 månader, så det är ju en enorm skillnad.

Så om någon av er som läser det här är kvinnor och som känner igen er i diagnosen ADHD. Ge inte upp, fortsätt strida! För ju längre in i ”vårdkedjan” du kommer, desto större sannolikhet är det att du kommer träffa en kompetent person som är intresserad av att ta reda på vad du har för svårigheter.

För just vuxna kvinnor är en eftersatt grupp när det kommer till diagnosticering av ADHD. Vi ställer sällan till det för andra som barn/ungdomar och missas därför.

Men nu ska jag pussa lite på mina små godbitar👇🏼😚 Ha det bra så hörs vi!

/Elin

#adhd #add #kvinnormedadhd #kattungar #depression #utmattningssyndrom #sibiriskkatt

Gillar

Kommentarer