Drömmen om Rosa Helenae

Jag fick tyvärr inte till något inlägg i helgen. Kreativitet och ångest går dåligt ihop, för mig iaf. Det kan också vara kopplat till självförtroende, ångest plus depressiv känsla ger dåligt självförtroende som i sin tur ger skrivkramp, varför skulle någon vara intresserad av det jag skriver liksom.

Idag var dock en bättre dag. Jag bestämde mig för att åka och handla. Lyckades till och med städa lite innan jag åkte, något som ständigt prokrastineras ... En av de grejerna som passar otroligt bra in på att jag har ADD. Häromdagen hade jag bråttom iväg och rev ner några jackor, jackorna blev sedan liggande i två dygn innan de kom upp på krokarna igen...

Jag är i full gång med att förodla diverse frukt och grönsaker och det har HELT tagit över mina fönsterbrädor. Började få en lätt klaustrofobisk känsla samt lite dåligt samvete över detta då det ser trångt och jävligt ut samt att katterna inte kan sitta och titta ut pga alla växter. Hittade givetvis lösningen på IKEAs hemsida. Ett lagom stort bord för 169 kr som jag i morgon ska skruva ihop och ställa framför vardagsrumsfönstret. Där ska jag ställa mina plantor så att katterna kan återta första parkett.

Nästa stopp på min resa blev Blomsterlandet. Jag älskar blomsteraffärer och handelsträdgårdar, det är så härligt att gå och titta på växter. De hade börjat fylla upp utedelen av butiken och där hittade jag jättefina plantor av honungsrosor😍 För två år sedan besökte jag och min syster Bäsna handelsträdgård och där hade de spaljéer/portaler där det klättrande honungsrosor som doftade FANTASTISKT. Jag har under vintern bestämt mig var jag ska plantera en och idag gjorde jag inköpet. Ser verkligen framemot att plantera den! Men det var inte bara plantorna med honungsrosor som var fina, de flesta jag såg var fina, andra rosor, fruktträd, buskar mfl. Kanske ska man köpa tidigt på säsongen för att få de finaste plantorna?

Avslutar med en bild på älskade Vinga (SE*Sugar Paw’s Fröken Vinga). Den är tagen för ett år sedan. Jag skulle egentligen inte spara någon kattunge på ett tag med jag förstod direkt att hon var speciell. Hon var så tillitsfull. Att jag lyfte upp henne och hon fortsatte sova var inget ovanligt♥️

#personligt #odling #trädgård #honungsros #sibiriskkatt #blomsterlandet

Gillar

Kommentarer