Det skaver

Igår var en sån där dag när jag kände mig ganska okej. Men ju längre dagen gick desto sämre blev jag. När kvällen kom var jag väldigt trött, ångestfylld och uppgiven, utan någon speciell anledning.

Dock så kommer jag ofta på saker jag är lite ledsen över i det läget. Vilket kan vara både bra och dåligt. Ibland blir saker såklart större än vad de borde. Men ibland hjälper det mig att se saker för vad de verkligen är.

Gårdagens insikt har legat och grott ett tag, men det var först igår jag verkligen tänkte igenom saken ordentligt. Jag ger mer än vad jag får tillbaka i mina relationer.

Ett exempel var förra helgen. En vän som aldrig brukar hälsa på dök plötsligt upp på lördagskvällen. Hen var ledsen och hade en kris. Hen berättade för mig hur mycket hen litar på mig och hur bra det känns för hen att vi kan prata om allt. Först blev jag glad och smickrad. Men ju längre vi satt där desto mer skavde den där kommentaren...

För om vi ska vara ärliga så det hen menar är att det känns bra att vi kan prata om allt som rör hen... Hen hör aldrig av sig för att höra hur jag mår, hen har aldrig känts intresserad av att lyssna på mina problem när vi ses. Och det här slutade som vanligt. Jag tar hand om någons känslor och sedan försvinner personen igen. Personen mår bättre och jag glöms bort tills nästa gång personen behöver mitt stöd.

Det är absolut inte så att jag vill att folk ska sluta komma till mig med sina problem, för jag hjälper gärna till. Men jag önskar att jag kunde få samma sak tillbaka ibland. Jag har så mycket att ge, jag skulle gå genom eld och vatten för mina vänner. Men det sårar mig att det är så svårt att få tillbaka samma sak.

Men okej, dags för helg igen och vädret ser ut att bli helt kasst😩 Mitt psykiska mående påverkas väldigt mycket av vädret. Speciellt blåsigt väder, är det oroligt ute, blir jag också orolig. Jag har väldigt låga förväntningar på den här helgen. Snälla överraska mig positivt!

#psykiskohälsa #psynligt #relationer

Gillar

Kommentarer