Header

Q - Hej! Jag undrar om hur bra man måste vara på engelska för att vara utbytestudent i USA! Vill jätte gjärna det men tänker alltid om jag inte skulle förstå allt osv, hur var det för dig?

​A - Hej! Man behöver inte vara överdrivet bra. Bara man förstår! När man ansöker om att vara utbytesstudent så är en del av intervjun på engelska för att dom ska se hur bra du är. Plus man gör ett engelskatest och de tittar på dina betyg. I Sverige är vi väldigt bra på engelska så tror inte alls det skulle vara ett problem för dig. Vi börjar lära oss i lågstadiet liksom. Till exempel är det en utbytesstudent i min skola som bara läst engelska i bara 2-3 år och hen kan vara här, trots att hen inte förstår så mycket. Själv tycker jag att jag är bra och flytande på engelska så det går super för mig trots att det ibland är nya ord jag inte vet, och man blir bättre för varje dag!

Q - Hur var det för dig att få vänner i skolan? Var det svårt? Med tanke på att man har olika klasser med olika personer, hur lärde du känna dina vänner som du umgås med nu där?

​A - Bara man är öppen och pratar så får man vänner. Även om du tycker det skulle kännas jobbigt så måste man ta initiativ! Alla kommer inte bara börja prata med dig bara för att du är ny. Jag tycker det har varit enkelt att skaffa vänner redan från början eftersom jag försöker att vara så öppen som möjligt och folk är också intresserade. I början av året var det lite svårare att veta hur nära man egentligen var med personerna men relationen byggs såklart upp ju mer tiden går och jag har skaffat helt underbara vänner. Några är närmre än andra men jag har flera vänner från olika håll. Plus att man har olika klasser med olika personer gör att du lär känna flera personer vilket jag tycker är jättebra! Mina första vänner lärde jag känna genom min värdsyster som är lika gammal vilket var jätteskönt men med tiden har jag skaffat egna vänner också. Man får även vänner genom att gå med i sporter eller klubbar!

Q - Hej! Hur var din homecoming? Hade du en baldejt? Och isåfall hur gick det till när han bjöd dig? 😊

​A - Hej! Homecoming var superkul men annorlunda. Det var intressant men kul haha! Det kändes lite som när man var på ett disco när man var mindre men det blev vad man gjorde det till. Jag hade en baldejt ja. Han kom hem till mig en kväll med godis och en skylt där han frågat mig till homecoming på svenska hehe. Han går inte i min skola utan vi hade lärt känna varandra genom att vi är i samma youthgroup i kyrkan!

Q - Jobbade du något eller hur gjorde du för att få fickpengar/pengar till utbytesåret? 😊 Kram

​A - När jag bestämde mig för att till 100% bli utbytesstudent och blev antagen så började jag lägga undan och spara mina studiebidrag. Sedan hade jag även sommarjobb för att tjäna ihop pengar!

Likes

Comments

Photobooth <3

Känner att jag inte bloggar mycket om vardagslivet men det ser ganska likadant ut. Vaknar samma tid varje dag, går i skolan exakt samma tid, gör något efter skolan, pluggar på kvällen, går och lägger mig. Snart kommer det bli lite förändring iallafall när jag går med i skidlaget!

Iallafall. Idag är det måndag och jag är hemma från skolan. Mina visdomständer dödar mig just nu av någon anledning och jag behöver ta smärtstillande och vi tror det är någon inflammation och att jag dessutom kanske är på väg att få halsfluss. Jippieeeeee! (not). Vi ska till Urgent Care om någon timme iallafall när min värdmamma kommer hem och titta vad som är fel.

Annars gör jag inte mycket just nu. Läser massa artiklar om vad som händer i världen och i Sverige. Vart är vi på väg..? Blir lite rädd faktiskt. Jag borde verkligen försöka plugga men munnen bara värker. Är hungrig men kan inte äta.. Usch. Vill bara må bättre och vara frisk istället. Om jag inte kan äta på Thanksgiving så DÖR jag. För det är ju snart, eller ja, två veckor. Men jag är SÅ taggad!

Jaja nu ska jag försöka plugga lite. Vi hörs! <3​

Likes

Comments

​Igår var en sjuuukt bra dag. För vet ni vad? Vi åkte till IKEA! Det var nästan som att ta en tur tillbaka till Sverige haha. Det första jag ser när vi kommer in är en skylt som säger "Swedish meatballs" så vi går direkt in till matavdelningen och jag plockar på mig allt svenskt jag hittar. Fläderblomssaft, dammsugare, chokladbollar, svenska köttbullar, lingonsylt.. Mmmmmm.. Sedan gick vi in i butiken och det roliga är att alla produkter har svenska namn! Så jag gick runt och det kändes som jag var i Sverige. Till och med ett produktexempel av en lampa man sätter fast på en bok var fastsatt på en SVENSK bok och allt var bara svensktsvensktsvenskt rakt igenom och det gjorde mig sååå glad. Fick verkligen en bra dos av Sverige igår! Det var kul också att visa min värdfamilj typiska svenska saker. Dammsugare däremot var inte en jättestor hit för dem haha! Tror inte ens dom har den smaken här i USA.

Så ett stort tips om du är svensk utbytesstudent, åk till IKEA om du har något i närheten! Du känner dig verkligen som hemma igen och det är kul att visa din värdfamilj eller vänner dina traditioner. (Plus de har svenskt lösgodis att köpa där. Och äkta svensk OST!)

Likes

Comments

Juldekorationer finns redan överallt!! // Godaste efterrätten ever på Olive Garden

Jag och Julie på hockeymatch!

Vi tog kort med hockeyspelarna på meet and greet haha

Firebirds!

Jag och Julie

Mike och jag

Vi var i Frankenmuth där de har världens största julbutik. Helt sjukt stor var den!!

Likes

Comments

​Äntligen var det halloweeeeeen! Och believe me, det är verkligen såååå mycket större här än i Sverige haha. Folk dekorerar sina hus som galna och det är pumpor bokstavligen överallt. Men eftersom det är amerikanskt är det nog inte så konstigt att det är så stort. 

Min halloween började med att vi hade ett halloween party med international club söndagen innan halloween. Skar även min första pumpa haha! Och jag var utklädd till batman så såklart skulle jag göra batman märket. Senare under veckan åkte jag och familjen och köpte pumpkor som vi skar och gjorde på fredagen. Om ni ser bilden längst ned så är min den som ser evil ut haha! På lördagen gick vi trick or treating (ja, ungdomar gör faktiskt det här). Det regnade och var inte så jättekul så jag, Emma, Hunter, Blake, Logan och Sean drog hem till Sean och hade movienight och tog det lugnt. Sedan i söndags åkte vi till ett haunted house. Haunted houses är superpopulära under halloween och det finns en hel del. Det vi gick till tog 40min att gå igenom och det var svinkul. Älskar att bli skrämd genom skräckfilmer och liknande, är värsta adrenalin junkien haha...

Nu är halloween iallafall över och i SAMMA STUND som det blev 1 november så har alla börjat prata om jul och det är juldekorationer i köpcentrumen och allting. Skulle inte förvåna mig om folk börjar pynta sina hus snart.. Allt är verkligen större och mer i USA! ;)

Likes

Comments

Förr förra helgen var det den sista football game. Vilket var lite synd eftersom det är så himla kul att det är matcher varje fredag och det är liksom det alla gör på fredagkvällen. Iallafall så var det pink/purple out och vi vann med 47-7 tror jag eller nåt liknande så stämningen var grymt bra. Efter matchen drog jag, Emma, Sean, Selena och Jackson hem till Sean och hade movienight. Kommer sakna alla football games men säsongen är över och i vår blir det baseball!

Likes

Comments

​Jag älskar verkligen hösten här. Det finns så mycket mer lövträd och det är varmare än i Sverige. Så färgerna är otroligt fina och samtidigt kan man gå med tunna kläder. Det jag dessutom älskar med hösten här är att där jag bor har de en stor flod som gör allt. Så jag och Emma bestämde oss för att ta en promenad med hundarna på Bueches trail och förbi parken och det var a-ma-zing. Så himla synd att löven kommer falla av snart!

Likes

Comments