Det har ju varit lite sisådär med bloggen sen jag kom hem eftersom det inte finns så mycket roligt att skriva om längre. Men igår fick jag de bästa nyheterna på länge. Jag ska nämligen få vara volontär på Andra chansen i Kristianstad. Att få vara en del av Sveriges största musiktävling är rena drömmen för en eventälskande människa som mig. Än så länge är det långt kvar till detta är något jag kan leva på, men en dag hoppas jag att kunna jobba med detta på heltid. Och det är självklart det jag strävar efter varje dag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har försökt att komma in i mitt vanliga liv men inser att det troligtvis är omöjligt. Jag är inte samma person som när jag åkte. Hur kan jag förvänta mig att passa in i mitt gamla liv då? Eller försöka göra min vardag här så som jag levde den i Australien? Jag insåg ju rätt snabbt jag att jag måste skapa en ny vardag. Inte försöka passa in i mina gamla vanor.

Jag försöker i alla fall skaffa mig rutiner, än så länge har det väl gått sisådär men jag förväntar mig inte att det ska gå på två sekunder heller. Jag måste erkänna att det är sjukt svårt att komma tillbaka efter ett år och försöka återgå till någon slags vardag. Men jag hoppas det kommer.

Sedan sist har jag lyckats att äntligen klippa mig (senast var i maj så det var på tiden!), varit på danslektion för första gången på över ett år (träningsvärken är inte nådig) och börjat plugga körteori (var verkligen på tiden). Idag har jag ändå varit lite produktiv även fast de flesta av mina dagar nuförtiden är rätt långtråkiga. Jag var på en arbetsintervju på förmiddagen, jag vågar inte jinxa något men jag hoppas såklart på det bästa. På eftermiddagen blev det en tur till UMO innan jag träffa Elfie på en fika inne i stan. Supermysigt att ha massa människor och fika med igen! Egentligen skulle jag ha dans hela veckan men pga min mage så har det inte riktigt blivit som planerat. Aja, mina vecka har inte precis varit på topp men den är slut snart.

.xx

Likes

Comments

Jag har varit hemma i lite över två veckor men det känns fortfarande sjukt ovant. Jag känner liksom igen allt och så eftersom jag ändå växt upp här men samtidigt känner jag mig som en främling i min egen stad. Jag vet inte på något sätt känner jag mig rätt färdig med lund fast samtidigt är det något som håller mig kvar.

Idag blev det en riktigt myskväll med mina allra närmaste kompisar. Det kändes ändå skönt att kunna träffa alla nu när jag äntligen är hemma igen. Det är sådana här stunder som man verkligen inser hur lyckligt lottad man är. Och jag är så sjukt tacksam! En trerätters middag och massa mys. En väldigt lyckad kväll enligt mig.

Likes

Comments

Igår avslutade jag 2018 med mina favoriter. Dag som denna känns det ändå rätt skönt att vara tillbaka och känner jag mig bara så sjukt tacksam för allt. Kvällen började hemma hos Sofie med hennes släkt sedan tog vi oss vidare till Kävlinge där vi spenderade tolvslaget. Det hela slutade på parran efter att vi fått springa till tåget. Overall en ganska bra nyår trots allt och efter många om och men. Jag är nöjd och glad i alla fall!

Dock ska vi ju inte prata om hur måendet är idag. Men man mår som man förtjänar!

2018 ska bli mitt år. Jag ska göra det till mitt år! Förhoppningsvis är det fullt med familj, kompisar, dans och events. Om ett år när jag står och kolla på raketer, ska jag känna mig nöjd vad jag har åstakommit. Nog för att jag var hyfsat nöjd i år med men 2018 ska bli ännu bättre. Jag ska ta vara på varenda minut och njuta till max. Och jag hoppas kunna utvecklas ännu mer som person. Australien var en bra start nu är det bara att fortsätta på den vägen. 2018 kommer bli magiskt, jag bara vet det!


Likes

Comments

26 november. Sista dagen här och idag var det damernas final. Idag stod jag med i VIP-hörnan. Hade man tur kunde man se mig live när jag åt glass. Riktigt bra matcher även idag och solen stekte som vanligt. Efter pris-cermonin stannade några kvar och hjälpte till att packa ihop sen festade vi alla på pizza innan vi drog hem. Nu har jag även provat på att jobba på sportevent och det var riktigt kul och häftigt. Dessutom var de som jobbade där riktigt härliga. Denna veckan har varit riktigt härlig i helhet men nu är det bara för mig att sätta mig och skriva en presentation och en rapport till på onsdag respektive söndag. Och jag som inte ens börjat.... dock det sista som ska göras innan jag åker hem!!

Likes

Comments

25 november. Ännu en dag på Manly beach och idag är jag tillbaka i min röda tröja. Idag jobbade jag mest stående vid spelarnas höran. Ni kan ju tro att jag kände mig liten där jag stod och såg spelare gå förbi. Visst för att jag är mini men volleybollsspelare är extremt långa. Hade även någon timme där jag satt på träningsplanerna och gjorde ingenting. Fick även chansen att prata lite med en av damerna i det australiensiska laget, hon var med och spelade i Rio 2016. Efter det hade vi lite död tid innan vi tillslut skulle vara med pris-ceremonin. Att jobba med event på en strand är rena drömmen!

Likes

Comments

Friday and I’m in love!

24 november. Det är en vecka kvar till julafton och det firar jag med några timmar i solen med en bra bok. Det känns helt ofattbart att det snart är jul. Jag ser julpynt och sånt men julkänslan är verkligen inte där. Kan i och för sig bero på att det är 20+ och sol, och inte kallt, mörkt och grått som det brukar vara. Jag måste ju erkänna att man får mer julkänsla när man kan sitta med en kopp te, en filt runt sig och tända ljus men jag klagar inte på solen. Jag älskar sol. Dagar som denna då trivs man!

Likes

Comments

23 November. Torsdag och jag ska äntligen få åka tillbaka till Manly beach och volontärarbeta på Volleyfest. Men först behövde jag ta en snabbis in om uni och lämna in några papper. Efter mycket om och men bestämde jag mig för att för mitt eget bästa inte avsluta alla kurser denna terminen. Först ville jag hoppa av helt men efter lite övertalan från skolan bestämde vi att jag i alla fall skulle avsluta ett ämne nu och plugga de andra två online när jag kommer hem. Det var extremt svårt för mig att ta detta beslutet då jag hatar att inte kunna fullfölja mina grejer, men samtidigt är det inte värt att få tillbaka min utmattningsdepression. Det har varit ett påfrestande år men är det något jag lärt mig så är det att sätta mig själv först. Att först mormor blev sjuk, sen att jag blev utslagen av de verse inflammationer i 3 veckor och sen mina korregrannar och roomie på det, tillslut blev stressen helt enkelt för mycket. Nu hoppas vi att jag klarar av denna sista tiden.

Men nog med det tråkiga. Trots att dagen blev superstressig och jag fick springa till båten för att hinna med, så måste jag ändå säga att dagen var riktigt mys! Ännu en dag i solen som jag ägnade åt att titta på volleyboll och prata med de andra volontärerna. Efter någon timme fick jag byta min röda tröja mot grön och gå ut på planen och jobba som court assistant. Mycket springande i sanden och en riktig workout men det var kul det med. Har fått lära mig mycket om volleyboll och hur det fungerar. Jag fick också lära mig att vi har ett svenskt team, vilket jag inte trodde med tanke på att vi bara har några få stränder i sverige. De jag jobbar med är sjukt chill och jag trivs!! Hur mysigt är det inte att jobba med det man älskar på en strand i solen? Rena drömmen om du heter Elin Gullstrand i alla fall!

Likes

Comments

Nästa vecka kommer jag under några dagar jobba på Volleyfest i manly, det är en världsturné som har sitt sista stopp här i sydney och det kommer bli maffigt. Idag åkte jag dit för training day, för att lära mig var att finns osv då det kommer vara mycket som händer i veckan.

Dagen var riktigt härlig. Sol nästa hela dagen och mitt jobb var att sitta i solen och titta på volleyboll. Vissa har det bra. Jag har aldrig riktigt sett beach volleyboll spelas på proffs nivå. Det var sjukt cool och kommer lätt fortsätta följa det. Tyvärr slutade herrarnas match i ösregn. Två vinster för Oz och jag längtar redan till torsdag då jag jobbar mitt första skift.

Likes

Comments

Som ni ser så kommer det komma upp lite inlägg nu i efterhand, anledningen är så enkel att jag haft supermycket att göra senaste tiden men vill ändå dela med mig av mina bilder och upplevelser eftersom jag för en gång skull har lite intressanta saker som händer.

Ska jag vara helt ärlig minns jag inte hur jag hamnade här men jag bestämde mig för att ta en lite mysig trip till the rocks market. Det är en av de bästa sakerna med Sydney, de har massor av marknader hela tiden och hur mysigt är det inte att strosa runt på diverse marknader? Det var ett rent sammanträffande att de hade en vinfestival på samma gång. Dock köpte eller drack jag ingen sprit för helt ärligt är jag verkligen inte sugen längre. Anyway så var det en supermysig dag trots det sega vädret.

Likes

Comments