Header

LIVSSTIL, FOTOGRAFERING


Nu var det längesedan jag hängde här inne och det beror på att jag inte känner att bloggen är prioritet. Ett av mina mål i år var att minska min skärmtid och bloggen lockade inte tillräckligt mycket för att fortsätta på samma nivå som tidigare. Jag har valt att bara uppdatera när jag verkligen känner för det och har något att dela med mig samt vid resor. Så känner du att du behöver daglig uppdatering är jag inte rätt person att följa, men vill du ha kvalité, äkta tankar och betydelsefulla inlägg så är du på rätt plats. Idag kände jag att de bilder jag knäppte av igår på denna magiska plats var värda att dela här.


Jag hade blivit bokad på en husfotografering i Osby alltså ca. 2 timmars enkel väg och jag kan väl ärligt säga att jag inte var särskilt pepp på att köra så långt men oj så tacksam jag tillslut blev för det ändå. Huset jag fotade låg precis vid en sjö och just igår var allting helt vitt och snötäckt, sjön var istäckt och det var strålande sol. Vädret var HELT magiskt och där ute i skogen var tystanden så skön. Man hörde bara vattnet och fåglarna som kvittrade. Jag bara stod där och njöt hur länge som helst, den där känslan är obeskrivlig och alla andra tankar och känslor bara försvann. Jag var närvarande där och då! Kameran fick följa med ut och knäppa några bilder i motljuset både vid sjön och lite längre in i en skog. Gud vad jag älskar stunder som dessa!

Vill ni ha lite bättre uppdatering så kan ni följa mig på instagram där jag uppdaterar näst intill varje dag, där får ni också följa med på instastorie @elingraf. Kärlek till er!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

YOGA


My routine before bedtime

Mina kvällar har blivit en favorit efter att jag började med min lilla ritual innan jag går och lägger mig. Detta gör jag nästan varje kväll och det ger mig ro på ett helt annat sätt än att ligga med mobilen tills jag somnar! Jag har två böcker jag skriver i, en jag läser i och så min matta för meditationen såklart!

Tacksamhetsboken Den här skriver jag alltid i först, jag lägger mig ner på min matta och fyller i 3 saker jag är tacksam för varje dag, det är en så fin grej och även under de värsta dagarna får jag oftast fram något jag är tacksam över. Det kan vara både små och stora saker!

"Min framtid på 3 minuter" Detta är en ny bok som jag fick i julklapp av min bror och jag är SÅ glad för den. Man ska varje dag fylla i en sida i boken och då är det 3 olika saker inom olika ämnen hela tiden. Det kan också vara högt och lågt, som nämn 3 drömjobb, vilka 3 konserter vill du gå på eller skriv ett brev till ditt framtida jag. Och jag som ÄLSKAR att skriva är helt galen i denna bok. Det är inte alltid jag orkar vänta med att skriva tills på kvällen haha. Men den är superbra och så kan man gå tillbaka och reflektera och checka in om man gjort det man skrivit eller känt det man trodde osv.

Meditation/Yoga Detta gör jag inte alla kvällar, det beror på vilket humör jag är på, men oftast så gör jag någon typ av meditation eller lugnande yoga för att komma ner i varv och sitta med min andning och mig själv. Det är verkligen fantastiskt, men meditation kräver övning och mycket sådan. Jag är på min väg i alla fall!

Mindfullness/Annan bok Efter min meditation, OM jag fortfarande är pigg (ibland slocknar jag direkt efter) så läser jag i min mindfullnessbok eller någon annan bok jag lånat. Det här är min nya grej istället för mobilen. SÅ mycket bättre ju. INGEN skärmtid i sängen inte. Sen varvar jag ner och blir trött efter en stund genom normala omständigheter vilket är superskönt!

Har ni någon speciell rutin ni brukar göra på kvällarna för att komma ner i varv? Berätta!!

Likes

Comments

LIVSSTIL


Jag har velat åka till Köpenhamns och Tivolis julmarknad hur länge som helst nu. Tror det var två år sedan sist och enligt mig är detta den bästa julmarknaden jag varit på! Det är så vintrigt och juligt överallt. Det är inte på många platser man får den riktigt julkänslan som man får här! Kolla den pampiga entrén liksom.


Vi strosade runt överallt och bara tittade på allt vackert. Gick in i lite stugor och kollade på shopping och en paus mitt i allt fick det blir med en god fika på ett varmt café. Det var ju inte supervarmt ute liksom! Blev varm choklad, en riktig klassiker när man är ute på julmarknad!


Alltså ser ni så charmigt allting är? De har gjort ett så himla bra jobb med pynt och känslan överlag. Jag är glad att jag åkte hit med mor, det blev en mor och dotterdag som blev så himla mysig! Vi hade inte jättetur med vädret, men jag kan säga att det spelade ingen roll, allt annat vägde upp!


Det roligaste var nästan slutet på vår lilla vistelse då vi fick för oss att vi skulle åka lite barnkaruseller haha.. Barnasinnet fick komma fram och det blev många härliga skratt. Först åkte vi den lilla bilen som ni ser på bilden här ovanför den sista bilden. SÅ mysigt! Och sist åkte vi en sådan här karusell som snurrade runt och vi åkte på vars en häst, en sån där karusell som i Pippi Långstrumt ni vet. Så nostalgiskt! Jag är så glad för denna dagen! En riktigt härlig dag!

Likes

Comments

TUESDAY THOUGHTS


Hoppas ni har haft en härlig nyårsafton och firat in det nya året på ett fantastiskt sätt. Nu är det ju faktisk 2018 och jag är taggad på ett nytt år. Jag är så glad över att ha hittat vad jag vill göra och hur jag vill leva mitt liv genom yogan och meditationen. 2018 kommer självklart att fortsätta på den vägen! Årets första Tuesday Thoughts är något som jag tidigare kanske inte varit superduktig på men jobbar på varje dag. To be openminded.

För varje dag som går sjunker insikten av att vara mer öppen mot andra människor, nya saker eller händelser in mer och mer.. Det är otroligt lätt att avfärda något man aldrig gjort tidigare eller något som kanske är väldigt ovant och nytt. Att låta tveksamheten och förutfattade meningar ta över. Jag har märkt att livet blir så mycket härligare och chanser till att kanske upptäcka något nytt och helt fantastiskt blir mycket större genom att vara öppen till livet. Jag försöker att säga ja till fler saker varje dag för man vet aldrig vad det kan ge. Genom att säga nej får du inte ens chansen till en ny möjlighet, genom ett ja kanske du får en ny vänskap eller en upplevelse du aldrig varit med om.Jag är nog ganska bra på att säga ja och vara öppen till nya händelser men kanske lite sämre på att vara öppen och släppa på mina förutfattade meningar om andra människor. Då menar jag inte människor i sig utan snarare att jag dömmer människor ganska fort på deras attityd istället för att ge dem en chans och kanske se det goda i dem istället. Människor med en elak eller negativ attityd är inget för mig och jag har lätt för att bara sortera bort. En tanke har dock slagit mig flera gånger om att saker och ting blir inte bättre av att jag ingnorerar den typen av människor. Istället kanske jag kan hjälpa dem genom att vara snäll och inte möte deras negativitet och trigga den. Det är en enorm utmaning, men tänk vad som kan hända om attityden hos dessa personer förändras och istället för att möta deras negativitet med negativitet gör tvärtom och jag lovar att just det kommer skapa förvåning och kanske en förändring.

Så veckans utmaning är att vara mer öppen till livet överlag. Helt ärligt tror jag att detta sätt att leva ger livet lite mer lycka, att inte stänga ute människor eller händelser och vem vet vad som händer?

Likes

Comments


Det här året har varit det år jag tyckt gått absolut fortast och nu är det snart 2018. Det har varit både fantastiskt och hemskt men genom året har jag också blivit starkare. En sammanfattning passar väl perfekt nu sista dagen på året.

Beskriv året med 3 ord
Händelserikt, sorgligt & harmoniskt

Utan att överdriva så har detta året varit otroligt händelserikt både med roliga och tråkiga saker. Jag har gjort extremt mycket och det är jag väldigt glad för. Jag har haft mitt första år som egenföretagare och jag älskar varje minut utav det. Vi har haft mycket sorg i familjen med dödsfall vilket har varit extremt tufft, men jag har också hittat ett lugn och harmoni genom yogan och meditationen. Det har hjälpt mig att leva här och nu väldigt mycket.

Årets bästa bild

Helt klart den här bilden som är tagen på Rhodos uppe på Tsambika berget i solnedgången.
Den talar så himla mycket för sig självÅrets resor

2017 var ett år av många och långa resor, vilket jag såklart ÄLSKAR! Vi började året med en resa till Kap Verde med Nisse & Rebecca som var en så himla härlig och lugnt semester. Det var en helt fantastisk plats. Under sommaren åkte jag två gånger till vår lägenhet i Spanien, Nerja. Första gången åkte vi med några vänner och hade både lugna och sköna stunder men vi hittade också på väldigt mycket. Någon månad senare blev det en mor och dotter resa till lägenheten som också var så härlig, vi tog dagarna som dem kom och planerade inte särskilt mycket!

Efter sommaren fick jag jobb som sportinstruktör på Rhodos så det bar först av mot Fuerte Ventura för en veckas utbildning och sedan vidare för 2 månader på Rhodos. FANTASTISKT!


Vad hände under 2017

Vi förlorade far i cancer i Mars vilket var det värsta jag varit med om. Året började inte särskilt bra och de första månaderna handlade om sorg, bearbetning och familjen.

Jag deltog i en musiktävling, Self Made, där jag var med och spelade in program på kanal 5 från aviccis studio i Stockholm. Jag kom ganska långt men inte hela vägen. Dock är jag väldigt glad och stolt över att jag var med. Detta var det första jag gjorde för mig själv efter fars bortgång.

Vi hade möhippa för Marie, min vän som skulle gifta sig. Vi hade en underbar dag med brunch, lekar, middag och en fantastisk avslutande vistelse på Ystad Saltsjöbad.

Vi gick på bröllop för våra vänner Ola & Marie. Det var ett superfint bröllop som vi är väldigt glada över att vi fick vara med och uppleva. Det blev en superfin stund!❊ Jag startade året med att avsluta min anställning på Landskrona karnevalen och Dansstudion för att fokusera helt på mitt fotoföretag. Jag slutade också att jobba ihjäl mig och hittade en bättre balans mellan jobb och livet. Jag lovade mig själv att aldrig jobba så mycket igen.

Vi firade mors och fars födelsedagar, genom att åka till Köpenhamn hela familjen och respektive. Första gången utan far, det blev både sorg och glädje under dagen. Vi gick på afternoon tea och åt middag på en utav familjens favoritrestauranger.

Jag gick en sportinstruktörutbildning på Fuerte Ventura, en helt underbar vecka som jag aldrig kommer glömma. Att få göra det man älskar hela dagarna och dessutom med fantastiska personer.

Jag jobbade utomlands, i Grekland som sportinstruktör och det kom att bli den bästa upplevelsen i hela mitt liv. Jag har alltid velat åka och säsonga och hittade äntligen en möjlighet som var under en kortare period. Jag är otroligt glad över att jag åkte på denna resa. Den utvecklade mig på ett personligt plan väldigt mycket.

Jag hittade yogan, efter Grekland fastnade jag för yogan och har yogan varje dag sedan dess. Den förgyller mitt liv och ger så mycket fysiskt, mentalt och för mitt liv. Jag började yoga hemma och har gått på något yoga event som varit helt fantastiskt! Det känns som om jag hittat hem!

Jag fick jobb som yogainstruktör, på Shanti i Helsingborg. Av en slump så söktes yogainstruktörer när jag var på en klass och jag blev tillfrågad. Allt har gått väldigt fort och till våren ska jag nu undervisa i Vinyasa Yoga och det känns väldigt bra! Jag är superglad för detta!


Favoritplåtning under året

Det är lätt när vi plåtade yogabilder av Charlotte uppe på Tsambika berget på Rhodos.
Den stunden är helt oförglömlig och ljuset var helt magiskt. Ja allt var helt magiskt.Det här året önskar jag både aldrig skulle ha hänt för att jag önskar att far skulle levt men samtidigt kan man inte ändra på det och det har också hänt väldigt många fantastiska saker detta året. Jag är otroligt glad för det och att jag verkligen upplevt det jag velat uppleva och jag tror och hoppas någonstans att far får se detta vart han än är någonstans. Tack 2017, nu kickar vi igång ett ännu bättre 2018.

Likes

Comments

Instagram@elingraf