Tankar kring höstens plugg

Lite besvikelse att redan vid månadsskiftet september/oktober återvända till Umeå för att fortsätta plugget där. I slutet av april gick Institutionen vid Socialt arbete, Umeå universitet, ut med att universitetets rektor bestämt att alla (som inte är nya) studenter vid denna tidpunkt ska återvända till campus för att återuppta plugget där. Hade redan ställt in mig på att ha ännu en termin på distans då vi i dagsläget lever i en tredje våg med stor smittspridning i Umeå. Blev så otroligt besviken över beslutet då jag inte känner mig trygg att träffa flera olika (och främmande) personer dagligen igen. Jag är inte orolig för min egen del då jag är färdigvaccinerad, men för att vi fortfarande lever i en pandemi och fler människor kommer att gå bort i sviterna av Covid-19.

Främst är jag som sagt besviken över beslutet, men jag känner mig också otrygg för mina klasskamrater som fortfarande kan bli smittade och därmed insjukna i Covid-19. Att sitta i stora hörsalar och mindre klassrum för seminarium känns därför inte lika kul som förr, speciellt inte när man måste hålla avstånd till mina egna klasskamrater som jag trivs så otroligt bra med! Dock får jag trösta mig med att beslutet kan ändras beroende på pandemin ser ut framemot hösten. Jag får helt enkelt ta det som det kommer, trots att jag redan planerat att plugga från hemmaplan. Tycker att det är betydligt tryggare att själv styra upp plugget på det sätt som passar mig bäst.

Observera att jag också är en person som har svår för förändringar och därför tar det personligt om saker inte går som planerat. Beslutet kring höstterminens plugg har därför gjort mig ledsen, besviken och otrygg då jag inte på något sätt kan påverka det heller. Jag hade personligen hoppats på att vi kunde återkomma till campus till nästa vårtermin då vi (förhoppningsvis) fått någorlunda bukt med smittspridningen och därmed få en normal examensceremoni. Jag prioriterar hellre att kunna fira examen nästa år på ett normalt sätt, snarare än att att återvända till campus mitt under den ökande smittspridningen.

Kramar Elin

Gillar

Kommentarer