Hur redigerar jag mina bilder?

Halloj fina läsare, hoppas att allt är bra med er!

Idag är det redan lördag och det känns som veckan sprungit iväg! Har haft otroligt mycket inplanerat denna vecka, och nästa vecka blir det ännu mer. Nästa vecka erbjuder introduktion till praktiken, besök på praktikplatsen, 3 arbetsintervjuer och tandläkartid. Puuh, det är mycket nu, men jag klagar absolut inte! Det är ju såhär jag gillar att ha det!

Då jag i veckan skrev ett inlägg om hur jag planerar content till bloggen, tänkte jag att det kunde vara roligt att veta hur jag också redigerar bilder. Jag använder som sagt Adobe Photoshop Elements 2021. Programmet lanserades i oktober, så det är fortfarande ganska nytt. Under gymnasiet använde skolan Adobe Photoshop CC, så programmen är lite annorlunda. Är ännu inte helt bekant med det nya Photoshop, men jag ska iallafall göra mitt bästa för att visa er!

Vill redan nu påpeka att detta bara är en snabb genomgång kring hur jag i dagsläget redigerar bilder. Jag övar för fullt för att öva upp olika (och nya) tekniker. Mina kunskaper kring programmet är därför bristfälliga!

Längst ner i inlägget ser ni resultatet av bilden som jag går igenom. Ni kommer även se andra bilder.

Steg 1: Öppna Photoshop, tryck på File och sedan Open in Camera Raw. Här redigerar du främst bildens konstrast, ljus, skuggor, etc.

Tips!! Spara alltid era bilder i RAW-format innan ni börjar redigera. Detta format sparar bildens faktiska innehåll och information. Som ni ser nedan, är b.la. temperaturen redan "ifylld". Det betyder att Camera Raw känner igen bildens temperatur och övrig information. Filformatet JPG försämrar bildens kvalité något och tar bort viss bildinformation.

Steg 2: När du känner dig klar i Camera Raw, trycker du på Open (längst ner till höger). Det som nyss redigerades öppnas därför i Photoshop, där själva "grovarbetet" sker.

Steg 3: Det ni nu ser är alltså Photoshop. Nu ska lyktstolpen tas bort. Det görs genom att trycka på Spot Healing Brush under Exhance. Viktigt här är att du bockar i Content Aware och Sample All Layers (kolla i menyraden längst ner).

Steg 4: Du är nu klar! För att spara bilden trycker du på File och sedan Save. Här väljer du vilket format du vill spara bilden i.

Kramar Elin

Follow me on: Nouw | Bloglovin

Gillar

Kommentarer