Saker jag lärt mig

Så länge jag kan minnas har jag haft problem med ångest, panik och stressiga tankar, detta har jag lärt mig på vägen.

1. 

Det går över, även fast det känns omöjligt. Det där tunga trycket över bröstet, som gör det svårt att andas, det kommer gå över, tillslut.

2.

Jag är inte ensam. Även fast det känns som om jag är ensammast på hela jordklotet och att ingen förstår jag så vet jag innerst inne att jag verkligen inte är ensam. Efter att jag skrev inlägget om hur jag mådde har mina vänner och familj överöst med kärlek och fina ord, och dessutom fått så många små berättelser om hur några av mina vänner också mår. Det är så jobbigt att veta att de inte heller mår tipptopp, som de säkert är för dem, men jag förstår också att man inte orkar ta tag i det, prata med sina vänner eller med någon. Man vill ju bara att det ska försvinna.

3. 

Jag får gråta. Man får tycka synd om sig själv. Men man måste också ta tag i sig själv och göra dagen bättre. Vissa dagar orkar man bara inte, man vill inte göra något annat än att stirra in i en vit vägg och bara ligga där tills allt jobbiga tar slut. Vad som helst kan göra det bättre och för mig var det att skriva, och ibland tycker jag att det hjälper att krypa in i mammas famn, gråta och bli klappad på huvudet.

Så gråt. Skrik. Gör vad du vill, så länge du kan ta dig upp igen, med hjälp eller på egen hand. När man kommit upp igen är man starkare än någonsin och kan inte förstå vad man gjorde där nere i helvetet!

Kram Elin 

Gillar

Kommentarer