Idag har jag & min underbara klass varit i Växjö på studiebesök på sjukhuset.
Vi besökte labbet, där vi fick se hur allting gick till. Fick se olika hudbitar som de skar i, blindtarm och vi fick även se en hel livmoder som läkaren sedan skar i för att undersöka. (det såg ut som han skar bröd, såg riktigt groteskt ut). Men det var intressant och det var inte äckligt för 5öre.
Sedan var vi nere vid patologen, där vi fick se (jag menar höra) hur det gick till från när en människa dör till att den ska begravas.
De var allt från anhörigrum, till kylrum, till sveprum, till obduktionrummet. Det är där man gör en kroppslig undersökning av den avlidne (han förklarade hur man skär liket från halset och neråt, plus att det hade skett en sådan undersökning lite innan vi kom in där, så blod fanns kvar..)
Det var riktigt intressant och lärorikt. Och nej, ingen svimmade!

Efter det så käkade vi med klassen & medicinlärarna. Sedan drog några av oss ner till stan och shoppade loss och hade det riktigt roligt & trevligt trots våran värk i fötter och ben!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag varit hemma från skolan, vilket bara ha gjort mig gott. Från klockan 8 idag på morgonen till 6 på kvällen så har jag hunnit göra 8 st uppgifter som jag legat back med/läxor som ska lämnas in. Jag känner att jag bara kan fokusera på det som är aktuellt nu framöver, de sista proven!
4 prov kvar och om snart 2 veckor tar jag sommarlov. Jag hoppas sommaren blir oförglömlig, att man känner lugn, harmoni och lycka. Jag hoppas verkligen på att vädret är på vår sida, att det blir många drinkar och många kvällar i bilar & bland folk man trivs med! Ibland måste man drömma sig bort lite

Likes

Comments

Det är så lätt att tro på allt dåligt man hör av alla. Tänk att det finns en bakomliggande tanke bakom allt prat. Oftast handlar det om avundsjuka.
Nästa gång du hör något om någon, ifrågasätt det & ta inte till dig av det. För sanningen kan vara något helt annat och då har du redan dömt en person som är oskyldig.

Likes

Comments

Precis käkat plankstek med 4 stycken personer som jag inte träffat på väldigt länge. Min broder, min mamma, Micke & Daniel. Var väldigt trevligt & mysigt att få lite kvalitetstid med dem!
Idag är den en fin dag och jag ska snart börja sminka mig, känner mig så sliten efter gårdagen. Idag blir det nog att umgås med Moa, Johan & Danne. Får passa på när man är ledig & solen tittar fram!

Likes

Comments

Vikten av att vara bekant med sina egna felsteg är så viktigt och om inte annat, något förbannad nyttigt. För en själv & för ens omgivning.

Mitt problem är att jag har svårt att prioritera vissa saker, vilket leder till att allt kommer samtidigt & för mig blir det ohanterligt.
Det i sin tur leder till att jag blir stressad & det påverkar min omgivning mer än va
d jag tror.
Blir så arg & ledsen på mig själv som kan påverka mina nära negativt av små och obetydliga saker och ändå vara så pass medveten om det och ändå inte göra något åt det.
Jag gör något åt det, för jag kämpar varje dag med att hålla humöret uppe och ge tid & kärlek till dem som ger mig det. Jag gör allt i min makt för att inte bli negativ. Jag kämpar nog mer än vad jag tror, men när man verkligen vill något så är man för blind för att se sin egna utveckling för stunden för man är så fokuserad på målet. Andas Elin, ta ett andetag, stanna upp, lev i nuet, se dig omkring, se på dig själv. Allting kommer lösa sig

Likes

Comments

Idag har det varit en bra dag. I skolan hade vi en lektion som bestod av sex & samlevnad vilket var väldigt intressant och nyttigt. Efter det så var vi ute i naturen och gick tipspromenad, använde eldstål, kokade kaffe i stormkök & paddlade kanot. Det var riktigt mysigt och kul. Skönt att komma ifrån böckerna lite. Hoppas ni har haft och kommer ha en fortsatt bra dag. Kram

Likes

Comments

​Drömmer mig tillbaka till Turkiet, lediga och bekymmerslösa dagar. Då varken press eller problem ägde rum. 

​Den tiden då man klarade av att ta allt med en klackspark, idag känner man av levnadsinstinkten mer än vanligt och att tackla sina problem har blivit vardagsmat & man har inget annat val än att ta tag i det. ​Vissa dagar klarar man det bättre än andra. Idag är en sån dag.

​Bara tanken av det är helg får mig att fyllas med glädje, skolan drar ner mig alltför mycket. Jag är så glad av att bara ha 2 dagar utan att behöva känna hur mycket man ligger efter, hur många prov man har framför sig eller när man måste hem på kvällen. 

Nu kan jag bara sitta i bilen med min pojkvän, lyssna på musik och drar iväg i flera mil, precis som vi brukar. ​Finns ingenting annat som gör mig så lugn & harmonisk.

Vi kan hitta på vad vi vill, med vilka vi vill och bara njuta av livet och bra umgänge. Bara att hitta på saker eller träffa människor får en att bli så glad & man fylls på med ny energi. Därför vill jag ta tag i dagen & göra det bästa av den. 

Likes

Comments