Tisdagen den 22 mars åkte jag och Chris till Linz i Österrike, där går Chris på universitet JKU som står för "Johannes Kepler Universitet" och där går han i kursen ekonomi och teknik. Vi fick ta ett tåg som tog 2 timmar för att komma dit, när vi var framme så gick vi till en av hans vänner pågrund av att Chris ville ge honom en bok. Sedan så körde hans vän oss till Student hemmet där Chris bor. Där så lade vi ner våra ryggsäckar som vi hade haft med oss och så gick vi till universitetet som är det enda universitetet i Österrike som har alla kursen på samma ställe. Vi gick runt i paken och han visade mig ett väldigt stort klassrum där han brukar vara, Det var mycket folk i parken, han berättade för mig att även folk som inte går där brukar gå runt i parken för att det är så fint. Sedan så gick vi tillbaks till hemmet där vi pratade och kollade på en serie. Dagen efter så tog han med mig till en kina resturang för att äta lunch och sen tog vi ett tåg tillbaka hem igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

På söndagen den 20 mars så besökte vi Burg zu Burghausen som är det längsta slottet i Världen på 1,043m. Vi gick runt i den gamla delen av staden som ligger nedanför slottet, när vi gick genom staden så kom vi till "Street of fame" som är en gata där många kända personer har sitt namn på en platta i marken som t.ex Esbjörn Svensson som var en svensk pianist och kompositör inom jazz. Staden var väldigt fin och färgglad. Vi gick därefter upp till slottet och det var ganska många trappor, men alla kom upp och så tittade vi ut från slottet och över staden. Sedan gick vi ner igen till gatorna och gick in i en resturang. Dom behövde hjälpa mig med att översätta menyn pågrund av att den var helt och hållet på tyska. Men maten var ganska god och vi var väldigt mätta och nöjda när vi bar oss av hemmåt.


Likes

Comments

När jag skulle åka till Tyskland så vaknade jag klockan 04.00 för att göra mig redo sedan åkte jag och min pappa till flygplatsen Arlanda i stockholm. Jag försökte sova lite under bilturen men det gick inte så bra och dessutom så hade jag solen på mig hela tiden så det vart väldigt varmt. När vi kom fram till flygplatsen så var det 1h 30 min innan flyget skulle åka så vi gick till 7-eleven så tog vi bara något att dricka. Sen gick vi till säkerhetskontrollena, jag kramade och sa hejdå till min pappa sen så gick jag igenom säkerheten. Det var faktiskt väldigt lätt att hitta till sin gate, jag gick runt i dom olika affärerna där tills jag skulle gå ombord på planet. Det vart en 2h resa till tyskland där jag gjorde läxor och lyssnade på musik.. Men när vi landade vart vi tvungna att vänta lite eftersom att någon annan stog på planets parkeringsplats, efter ungefär 20 min kunde vi äntligen gå ut ur planet. Jag följde efter dom andra till bagagebanden och väntade på mitt bagage, men där var också bagaget lite sen så jag satt där och väntade i 15 min. Efter det kunde jag tillslut gå ut till mötesplatsen där jag mötte Gabi som var Chris` mamma. Jag följde med henne till bilen och sedan så bar vi oss av hemmåt och det tog 2h det med. När vi kom hem så fick jag något att äta sedan så visade Chris mig runt i skogen som han bor i, det är väldigt vackert här.

Likes

Comments