Så slipper du höstdepressionen

Hallå på er hjärtan, hoppas att ni mår jättebra. Med mig är det i alla fall tipptopp! Nu när hösten har börjat smyga sig på är det så lätt att tappa humöret och gå in i den där årliga lilla höstdepressionen. Det blir mörk tidigt på kvällarna, det är få dagar som inte trista och grå och dessutom är både skola och jobb i full gång. I alla fall brukar jag ofta tappa lusten i livet lite grann när hösten är på väg. Men i år har jag bestämt mig för att hösten och det tråkiga vädret inte ska få förstöra mitt humör - för allt i livet blir så mycket enklare när man orkar le och vara glad.

Därför har jag samlat mina bästa tips för att slippa höstdepressionen.

1. Hitta din motivation.
Vad är det som vanligtvis motiverar dig? Vad motiverar dig på sommaren?
Hitta det som är din motivation och se till att mata dig själv med den varje dag. För mig handlar det jättemycket om bilder och peppande citat, så jag vill ge er några av mina favoriter!

2. Unna dig något nytt.
Hösten kan lätt bli en deppig årstid som till synes ser svår att göra något åt. Men vad brukar vi göra för att må lite bättre? Själv tycker jag alltid att det är skönt att unna mig något nytt. Något fräscht och något som ger mig en liten knuff i ryggen. Så unna er något ni länge velat ha - det ger oss åtminstone en härlig känsla ett tag.

3. Se upp till dig själv.
Visst är det lätt att titta på andra och tro att livet skulle vara lite enklare i deras skor? Istället för att se upp till alla människor du möter, se upp till dig själv. Våga ge dig själv en klapp på axeln och säga "Det där gjorde du bra". Du kommer aldrig att vara tillräckligt nöjd i någon annans situation, det kommer alltid finns något som ser bättre ut tills du hittat det bästa i dig själv.

4. Våga vägra söndagsångest.
Jag vet att söndagsångest är en vanligt känsla, och att det ofta är tungt att kliva ur sängen på måndagsmorgon. Men det hjälper ingen att deppa ihop för att helgen är slut. Om du istället väljer att vakna med ett leende på läpparna trots att det är måndag, kommer du åtminstone smitta av dig på minst en annan människa. Med ett leende på läpparna blir höstmörkret enklare!

5. Planera din vardag.
Att planera sin vardag kanske känns som en simpel sak. Men att ha en kalender där du kan skriva ner alla möten, allt plugg eller alla prov kommer göra livet mindre stressigt. Stress för sällan med sig något positivt och det kan en kalender hjälpa dig att undvika. Det är enkelt och underlättar oerhört - winwin!

6. Hitta en bra serie.
Hösten kan ofta kännas lång och uttråkande, vilket i sin tur ofta leder till deppiga dagar. För att slippa det dåliga humöret och behålla leendet på läpparna kan det vara så skönt att sjunka ner i soffan framför en bra serie. Något du kan göra med din dötid eller fritid. Jag listar några av mina favoritserier för att göra det lättare för er att hitta i Netflixdjungeln.

Elementary BonesGrey´s anatomyTeen Wolf

7. Höja mysfaktorn.
Hur mycket bättre känns inte livet med lite tända ljus, en gosig hoodie och en varm filt? Gör det inte svårare än vad det behöver vara. Ta till vara på det charmiga med hösten, det är inte alls lika mysigt med tända ljus och en kopp med varmdryck på sommaren! Njut mer av det enkla i livet.

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Åhhh så himla bra tips verkligen ❤️ Stor kram ❤️nouw.com/happym
elinelmersson
elinelmersson,
Ihh vad kul att du gillade det!! Kramisar <3nouw.com/elinelmersson
Ajli
Ajli,
Jag tycker att det här var flera riktigt fina tips 😊 Att äta antidepressiv medicin hjälper också, om man har depression "på riktigt" är det ibland det enda som hjälper!ajlimuller.se
elinelmersson
elinelmersson,
hmm.. ja det är ju inte så kul när man behöver ta till medicin för att må bra..nouw.com/elinelmersson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229