Mitt nya jobb

Hejsan på er hjärtan, är allt bra med er? Med mig är det tipptopp. Eftersom att jag nyligen blivit anställd på ett nytt jobb vill jag väldigt gärna dela med mig av den nyheten. En del av er har säkert redan lite koll på vad jag gör då jag har jobbat lite vid sidan av skolan sedan i vintras på samma ställe. Men nu har jag som sagt fått en riktigt anställning, kontraktet är påskrivet och jag har fått min kontorsplats. Jag började officiellt i måndags för exakt en vecka sedan och jag trivs redan jättebra. Kollegorna är helt underbara, kontoret jag sitter på passar mig perfekt och atmosfären är hur härlig som helst.

Men för att backa bandet en aning kan jag börja med att berätta hur det kommer sig att jag har fått det jobb som jag har. Det var nämligen så att jag var med under en inspirationskväll för årskurs åttor i höstas, där jag fick chansen att vara en av inspiratörerna i aulan. Efter att jag haft mitt lilla "föredrag" framme på scenen möttes jag av en av mina nuvarande kollegor som hade uppmärksammat det jag sagt och tyckt att det låtit bra. Efter det fick jag hans mejladress och så hördes vi av vidare på mejl ett tag. Om ni har följt mig sedan i höstas kanske ni kommer ihåg att jag sedan fick följa med på ett innovationsrace som företaget jag jobbar på, Gnosjö Automatsvarvning, hade under Emilia Subcontractor i november. Där fick jag återigen chansen att knyta ännu starkare band med företaget och lära känna fler av de som nu är mina arbetskamrater, vilket verkligen gjorde mig en nyttig erfarenhet rikare.

Hur som helst, vintern gick och jag fortsatte att arbete lite smått vid sidan av skolan med lite olika texter, intervjuer och artiklar. Som ni vet tog jag studenten nu innan sommaren och det visste även Gnosjö Autsomatsvarvning, vilket ledde till att jag fick mitt "extrajobb" som en riktig anställning nu efter semestern.

Kolla vilket toppencitat som inledde augusti i min kalender!!

Så vad gör jag egentligen på jobbet? Kort sagt är jag innehållsredaktör eller Content Creator, som det så fint heter på engelska. Vad som menas med att vara innehållsredaktör är att jag tillsammans med ett team skapar innehåll till olika plattformer, vilka i mitt fall är Brave New Business som är en nyhetssajt och även till sociala medier både för företagets egna kanaler men även Brave New Business kanaler. Man kan alltså säga att jag är ansvarig för att det ska uppdateras med spännande artiklar på hemsidan, och att det ska uppdateras med nyheter och viktiga händelser i alla sociala kanaler.

Min tjänst som det ser ut nu är en halvtidstjänst vilket innebär att jag också letar lite småjobb att göra vid sidan av. Gärna med koppling till det jag gör på Gnosjö Automatsvarvning för att det ska vara lätt för mig att kombinera båda jobben sett till arbetsscheman osv.

Hur som helst så är jag supernöjd med det jobbet jag har fått och jag trodde aldrig att det var detta som skulle vänta på mig efter gymnasiet. Nu ser jag fram emot att starta min andra vecka och fortsätta utvecklas både som person och som innehållsredaktör för företaget.

Jag är medveten om att detta kanske blev en aning flummigt, så om det finns fler frågor eller något ni vill få lite tydligare förklarat så svarar jag gärna på det. Eftersom att jobbet fortfarande är så pass nytt har jag inte superbra koll på hur arbetsuppgifterna mer exakt kommer att se ut. Men när jag har fått lite bättre koll på alltihop kan jag uppdatera er med lite smånyheter.

Jag hoppas att ni fick någorlunda svar på era funderingar. Ha en fantastisk dag - It's another magic Monday!


Gillar

Kommentarer

Johannna
Johannna,
Men åh vad spännande med ett nytt jobb💕nouw.com/johannna
elinelmersson
elinelmersson,
Ja, det känns hur kul som helst! <3 nouw.com/elinelmersson
Linnealiebig
Linnealiebig,
Men åh, gud vad roligt med nytt jobb 😋😋😋nouw.com/linnealiebig
elinelmersson
elinelmersson,
Ja det känns verkligen superroligt. Skönt att göra något annat än plugg ett tag!! 😃nouw.com/elinelmersson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Liknande inlägg