Let's talk about dreams

Hallå på er hjärtan, hoppas allt är helt fantastiskt bra med er! Med mig är det superbra - det är det alltid när jag får chansen att prata om drömmar. Det finns så mycket jag vill uppleva och så mycket jag vill se. Jag har alltid haft mycket drömmar, stora som små och de har ofta varit till stor hjälp när det kommit till prioriteringar. Det har alltid varit ett sätt för mig att se framtiden med ljusa ögon även om livet många gånger varit ganska knackigt. Just nu är min absolut största dröm att aldrig sluta drömma och att i framtiden få chansen att leva mitt drömliv. Och ett drömliv för mig behöver rimligtvis inte innebära ett bankkonto med pengar i överflöd, ett hus i Spanien, en sportbil och gigantisk garderob - jag vet inte vad som är mitt drömliv just nu, men när jag väl har mitt drömliv - då vet jag! Vad jag menar är att alla mina drömmar inte alltid är helt klara och konkreta. Jag vet vad jag drömmer om, men inte hur resultatet av dem kommer att se ut.

Jag har precis som alla andra drömmar om att resa till specifika platser, uppleva speciella saker och möta utvalda människor. Och jag tror att det är viktigt att ha konkreta drömmar för att veta vad man ska sträva efter för att lyckas nå sitt mål. Men samtidigt tror jag att mer abstrakta drömmar i slutändan gör oss lyckligare. Att tillexempel sträva efter att vara den bästa versionen av sig själv, förstå sitt egenvärde och leva sina drömmars liv - även om det inte alltid kommer innebära den största materiella lyckan.

Som liten handlade mitt liv väldigt mycket om vad andra människor skulle tycka om mig och hur deras bild av mig skulle ändras beroende på hur jag tänkte och agerade. Jag var en ganska osäker tjej under mina tidigare tonår och jag tror att det visades ganska tydligt på min utsida. Jag försökte klä mig rätt, ha rätt aura och bete mig som man "skulle". Mina drömmar under den tiden var alltid ha gott om pengar för att också ha möjlighet att köpa och bära rätt kläder, bo på rätt plats och skapa min egen image. Det var sällan jag var nöjd även om jag egentligen hade det hur bra som helst. Köpte jag den senaste trenden var jag nöjd ett par dar men sedan fanns det något nytt att sträcka sig efter. Jag trodde blint på att jag skulle lyckas köpa till mig det lyckliga liv som jag drömde om att leva. Jag säger absolut inte att jag levde ett sämre liv då än vad jag gör nu - och idag är jag till skillnad från då otroligt nöjd med vart jag är. Det har tagit lång tid för mig att inse att livet är mycket mer än pengar, andra människors åsikter och världens alla ideal. Men nu har jag äntligen förstått att det finns så mycket mer att leva för än just de materiella sakerna och den insikten har verkligen gjort mig lyckligare.

En stor dröm just nu är att i framtiden få leva det typiska Svensson livet, men om det kommer inträffa imorgon, om 10 år eller när jag är 30 det är inte utstakat och klart. Jag drömmer också om att få göra min egen karriär, och det behöver nödvändigtvis inte betyda att jag ska göra något revolutionerande utan snarare att jag ska vara nöjd med det jobb jag har och den människan jag är.

För en del kanske drömmar måste vara tydliga, rena och planerade. Men för mig är drömmar raka motsatsen, jag har ett mål och jag vet vart jag vill komma. Men när, hur och var är inte det som är det viktiga. Det viktiga är att jag känner mig nöjd när jag är i mål efter att ha kämpat för att ta mig dit. Inga drömmar är för små eller för stora, det handlar bara om att acceptera att resan dit kan ta olika lång tid och se olika ut.

Jag känner att hela detta inlägg blev ungefär lika flummigt som mina drömmar, men jag tror ändå att det är viktigt att fundera över vad som egentligen är viktig för oss.

Min absolut största dröm är att aldrig sluta drömma!

Gillar

Kommentarer

JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Vilket FINT inlägg<3 Drömma....,nåt jag älskar och slår det in så är det UNDERBART<3 Så många kramar till fina fina DU<3nouw.com/juliavnmelin
elinelmersson
elinelmersson,
Det älskar jag med, har hjälpt mig otroligt mycket att ha något att sikta mot. Kram på dig finis <3nouw.com/elinelmersson
malinkirstine
malinkirstine,
SÅ fint inlägg <3 Det är verkligen så viktigt att få drömma. Kramnouw.com/malinkirstine
elinelmersson
elinelmersson,
Åh men tack, vad glad jag blir! Håller med dig <3 Kramnouw.com/elinelmersson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229