Girls support girls

God förmiddag på er hjärtisar, hoppas allt är bra med er!! Med mig är det bra förutom det faktum att jag har hur mycket som helst i skolan för tillfället. Ni vet den där känslan av att ALLA lärare samtidigt kommer på att det snart är student och att de sista uppgifterna måste lämnas in innan betygen ska sättas? Så känns det just nu, jag har verkligen inlämningar, prov och slutuppgifter som måste göras i alla ämnen.

Men, det var inte riktigt det jag hade tänkt tilldela dagens tankar. Nej, faktiskt inte alls.

För jag stötte på något häromdagen som jag tycker är så mycket viktigare att prata om. Något som jag tror att vi så ofta glömmer bort i denna självupptagna värld. Jag var nämligen inne på Instagram häromkvällen innan jag skulle sova, precis som jag alltid gör innan det är dags att slockna. Flödet är alltid fyllt av fina bilder, peppande citat och snygga selfies, men den här gången var det något helt annat som tog min uppmärksamhet. Ni vet när man skrollar genom flödet och plötsligt fångas mer av en kommentar än det faktiska budskapet med bilden. Så var det den här gången. Det var en tjej som publicerat en bild på sig själv, i blont lockigt hår, i jeans, i en något kortare tröja som visade hennes mage en aning och i snygga sneakers matchande till hennes tröja. Det jag slogs av först var hur otroligt vacker denna tjej var, men sedan tog en av kommentarerna i kommentarsfältet över. Det var en tjej, jag skulle gissa 17-19 år som påstod sig ha rätten att kommentera utseendet, valet av kläder och sättet bilden var tagen på. Först kan jag erkänna att jag blev ganska förvånad, i min umgängeskrets är det nämligen ytterst ovanligt att kommentera någon annans utseende och stil på det sättet, men för den här tjejen verkade det helt naturligt.

Jag blir ganska mörkrädd när jag läser sådana kommentarer. Vad är det som får oss att tro att det är okej att kommentera någon annan människa helt öppet och helt utan censur? Vad är det som får oss att bli så självupptagna att vi glömmer bort respekten gentemot andra människor? Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå vart förnuftet, lojaliteten och uppfostran tar vägen i dessa lägen. Jag blir så ledsen när jag ser tjejer som aktivt kommenterar andra tjejers kroppar, klädstil och sätt att leva när det enda som behövs i vår värld är tjejer som lyfter varandra. Hur ska vi någonsin lyckas nå en jämställd och kärleksfylld värld om tjejer inte ens backar tjejer? Jag tror inte att det är uppnåbart om vi inte lär oss att respektera varandra och höja varandra. Vad tjänar vi egentligen på att kasta skit, vända ryggen till och förminska varandra? För mig är det helt oförståeligt hur vi tänker. Jag kan inte sätta på fingret på vad det är som gör att människor känner att deras liv blir lite bättre om de får chansen att berätta för någon annan hur de borde vara, eller hur de borde se ut.

Jag vet inte vad lösningen på problemet är eller hur vi skulle få tjejer att backa varandra. Men något jag vet är att det inte är hållbart att trycka ner varandra, kasta skit på varandra och vända ryggen till varandra. Vad tjänar jag som tjej på att förminska andra tjejer? Just det, INGENTING! Så tjejer, nu vänder vi den negativa trenden och lyfter istället upp varandra till skyarna. Det är så mycket roligare att läsa upphöjande och positiva kommentarer i kommentarsfältet. För vi kan bättre än såhär. Eller hur?

Ha en fin dag och kom ihåg att ta hand om varandra!

Bilden är hämtad på pinterest

It´s time for girls to support girls 

Gillar

Kommentarer

Susann Simonsson
Susann Simonsson,
Härligt att höra ❤️
elinelmersson
elinelmersson,
sofieevelina
sofieevelina,
Så bra skrivet! 😃nouw.com/sofieevelina
elinelmersson
elinelmersson,
Åh tusen tack!! 😊nouw.com/elinelmersson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229