Vardag

Godmorgon på er hjärtan, hoppas allt är prima med er! Om ni vaknat på fel sida kan ni alltid glädja er åt att det är fredag, för det ska jag! Jag kan erkänna att jag inte alls vaknat på rätt sida idag, jag känner mig extremt trött och stressad, och uppe på det har jag lyckats dra på mig en förkylning. Så förutsättningarna för att denna dag ska bli bra är väl inte hundraprocentiga, men jag ska göra mitt bästa för att få en härlig fredagsfeeling ändå!

Idag har jag inte supermycket planer, jag ska till skolan nu under dagen och sedan hoppas jag att jag orkar köra åtminstone ett lätt träningspass, bara så att jag får röra på mig lite grann. Annars ser kvällen ganska lugn ut, har jag tid och ork över ska jag försöka sätta mig med plugget en stund, men ingen vet om den energin finns kvar fredagseftermiddag, haha. Om mina planer brister helt eller om jag har tid över efteråt ska jag försöka hinna med att träffa Olivia en stund. Jag har nämligen inte träffat henne på hur länge som helst och om jag inte träffar henne ikväll går nog denna helgen också utan att vi hinner ses.

Imorgon, lördag, ska jag jobba. Jag jobbar mellan 10-18 så det är ändå helt okej tider. Dessutom jobbar jag bara en dag denna helgen och då är det absolut ingen fara. Precis som i eftermiddag lär jag behöva sätta mig en stund med skolan på lördag. Just nu är det extremt mycket jag känner att jag skulle behöva göra, men som jag inte riktigt kan hitta tiden till. Men men, det blir morgondagens problem!

På söndag ska jag på julbord, och det ser jag verkligen framemot. Att avsluta helgen med familjen och fira in första advent med en perfekt julkänsla - veckan kan inte sluta bättre! Jag hoppas verkligen att det kan ge mig energi inför nästa vecka. Nästa vecka har jag nämligen mitt sista kursprov i matte 4 och det skulle vara en sådan lättnad om det fick gå bra. Innan kursen började trodde jag aldrig att jag skulle klara ta mig igenom den, men nu står jag här, hittills godkänd i alla delar, och känner mig så bra. Så nu håller jag all tummar och tår för att det sista provet, inklusive nationella veckan efter ska få gå vägen!

Hur ser er helg ut?

Nu ska jag i alla fall fixa i ordning mig, plugga lite matte och sedan ta mig vidare till skolan. Jag hoppas att ni får en underbar fredag! Ta hand om er!


Gillar

Kommentarer

Innehåller affiliate-länkarInspiration

Hej på er hjärtan, jag har satt ihop en perfekt julklappslista, antingen med den perfekta julklappen till dig själv, eller de perfekta tipsen på julklappen du ännu inte hunnit köpa. Varför inte ge bort något du själv skulle bli superglad av att få? Eller något som varje människa skulle behöva?

Här nedan är några av mina bästa julklappstips!!


Gillar

Kommentarer

Inspiration

Hallå på er hjärtan, hoppas att dagen varit bra so far!! Själv har jag en sådan där riktigt trött dag och energinivån ligger på noll. Jag kom hem från skolan för en stund sedan och har sedan dess bara hunnit käka och plugga lite. Nu i eftermiddag har jag inga större planer, hade hoppats på att paketet jag beställt skulle komma idag så jag hade lite julklappar att slå in och fixa med, men icke. Jag får väl vänta tills imorgon och hoppas att de kommer då i stället.

Men anyhow, jag hittade en gammal "lisa" som jag vet att jag använt någon gång på min tidigare blogg, och jag tyckte att den kunde passa bra just nu. Jag vet inte om det bara är jag eller om vi är flera som automatiskt klagar mycket mer och tycker livet är mer tröttsamt än vanligt när vintern kommer. Jag kan ärligt erkänna att jag är en av dem och jag tycker att det är så sjukt lätt att glömma bort de saker man faktiskt har att vara tacksam över. Så idag tänkte jag att jag skulle påminna mig själv och er om vad vi faktiskt har att vara tacksam över och hoppas att the GOOD MOOD kommer tillbaka!

Tre saker jag är tacksam för?

  • Jag är tacksam över min familj, och alla människor runt omkring mig. Jag tror inte att det finns någon som kan leva ensam och vara lycklig på riktigt. För mig betyder i alla fall människor i min närhet hur mycket som helst, men trots det tycker jag att det är lätt att glömma bort att tacka dem för att de alltid finns där. Så en sak jag är extra tacksam över, är alla människor i min närhet, som trots att jag glömmer bort att uppskatta de ibland, finns kvar hos mig!
  • En annan sak som vi i Sverige, ett rikt och fritt land, nog ofta glömmer bort att vara tacksamma över är alla våra rättigheter. Jämfört med fattiga och inte lika välutvecklade länder har vi så mycket rättigheter som de inte ens vågar drömma om. För oss är det en självklarhet med yttrandefrihet, religionsfrihet, rösträtt etc. men på så många ställen i vår värld är detta något som inte existerar överhuvudtaget och det får mig att verkligen vara tacksam över det "fria" liv vi kan leva här. Vi är så lyckligt lottade att vara är födda i ett land där vi får vara vi, och det är jag verkligen tacksam över!
  • En tredje sak som gör mig otroligt tacksam är chansen jag fått till jobb. Det finns många världen över, och även i vårt land, som inte har möjligheten att jobba. Men den möjligheten har jag och det är jag tacksam över. Inte bara för inkomstens skull, men för erfarenheten och alla härliga människor jag lärt känna genom jobbet. Jobbet har gett mig en chans att få visa ve jag är och vad jag kan, och jag är tacksam över att människor tror på mig och det jag har att komma med!

Två saker jag är nöjd över idag?

  • Idag är jag nöjd över hur långt jag kommit med mig själv de senaste åren. Livet har varit en bergochdalbana sedan högtidstalet och det har funnits mycket som stoppat mig från att "leva" som jag önskar. Det största problemet har legat hos mig själv och jag är otroligt nöjd över att jag nu lyckats börja riva murarna runt mig och se livet ur ett annat perspektiv.
  • Utöver livet i helhet så är jag dagen till ära nöjd över UF-företaget som just nu går framåt och tar stora kliv. Det känns så skönt att vi äntligen är tillbaka på banan och börjar känna att vi har koll på läget. Jag tror att den sista delen av UF-året kommer vara den bästa delen!

En sak jag ser fram emot inför morgondagen? Imorgon ser jag fram emot en härlig kväll på skolan, då vi välkomnar niorna på öppet hus. Jag vet att den kvällen svarade på de frågor jag hade inför gymnasiet och jag tror att flera av niorna kommer vara mer säkra på vad de ska välja efter imorgon. Dessutom ska vi ställa ut med UF-företaget och som jag nämnde tidigare känns allt kring det mycket roligare nu när vi är på banan igen!

Vad är ni tacksamma över?

Jag hoppas att dessa frågor, och mina svar, har hjälpt er att få ett GOOD MOOD. Och att ni alla känner er lite extra tacksamma över livet! Ta hand om varandra!!


Här har vi en skapelse jag är extremt tacksam över!! <3


Gillar

Kommentarer