Header

Är det inte SÅ typiskt mig att bli nervös, rädd och paranoid över att jag hör ljud i huset, ljud som låter som låter som att någon går på taket eller någon som är på trappen och tänker med en gång att det är någon som är här... Så hjälpte det ju inte direkt att jag inte var ensam om att höra ljuden, utan även tjejerna gjorde det eftersom de båda två började skälla aggressivt och sprang ut i hallen till dörren. Nej, det hjälpte ju inte direkt...

Dessutom så hjälpte det ju inte så mycket att jag idag lyssnade på en podd om stalkers heller, personer som förföljde andra personer så långt att de lade sig under andras sängar och skickade sms om att hen var i hens lägenhet och så vidare.. Nej ibland undrar jag vad jag ens tänker med, jag blev ju inte direkt mindre orolig efter den timmen poddlyssning..

Jag kommer ihåg den gången då jag var ensam hemma och väcktes på morgonen av tjejerna som skällde och sprang ut till dörren för att sedan inse att det går en person på vår trädgård och runt på baksidan om huset. Det visade sig att det var en sotare som gick omkring på vår trädgård, i alla fall om företagsbilen på garageuppfarten var äkta i alla fall..

Creepy ja men det var inte över för den gången, nej då för efter några minuter var mannen tillbaka. Då gick han upp på trappen istället och medans jag står och försöker få bort tjejerna från dörren så att jag kan öppna ser jag att dörrhandtaget långsamt trycks ner och rycks i.. ja ni anar inte hur glad jag var att dörren var LÅST! Hur som helst så öppnar jag dörren och frågar vad mannen vill och då visar det sig att mannen letar efter en adress som jag aldrig har hört förut, så mannen står och velar ett tag och väntar medans jag säger att det inte är här och sedan ÄNTLIGEN går han och åker därifrån och kommer aldrig tillbaka.

Vilken extremt lustig människa det var och vilken obehaglig situation det var med, så otroligt glad att tjejerna var hemma med som kunde skydda mig eller snarare låta lite farliga för jag tror inte att de är kapabla till att göra så mycket skada, de är ju trots allt rädda.

Jag har väldigt länge haft det svårt att vara ensam hemma, speciellt när det är mörkt och kväll. Jag har ju mina orsaker som jag inte vill gå in på här direkt. Ett tag kunde jag knappt vara ensam en timme, kände obehag av att det var tyst i huset och jag satt som på spänn om jag hörde något ljud eller såg någon bil som rullade in på vår väg som jag inte kände igen. Det var riktigt jobbigt, jag hade alltid musik eller tv på i bakgrunden för att hålla mig sällskap och för att det inte skulle vara så tyst i huset och jag hade alltid låsta dörrar, till och med toadörren låste jag fast att jag var ensam.

Men sen så blev det bättre, Maja kom in i mitt liv som höll mig sällskap om dagarna och jag började hantera ensamheten och tystnaden. Började njuta av tystnaden och ensamheten, kände att jag trivdes i det tysta och lugna huset. Även om jag fortfarande tyckte att det var jobbigt och fortfarande tycker att det är jobbigt med mörkret och ensamheten under kvällen och natten så blev det i alla fall bättre. Men som med allt annat så håller det sig ju inte alltid och nu under de senaste veckorna så har det blivit sämre igen, oro när jag är ensam hemma och varje gång tjejerna skäller till.

Det kan ha och göra med att jag har mått sämre under en längre tid nu, måendet har blivit sämre och jag har gått ner i någon svacka som är lite svårt att ta sig upp ifrån och när jag mår dåligt så blir jag alltid extra orolig och paranoid. Mycket trötthet, lite aktivitet och ingen aptit eller direkt lust till någonting. Men det är väl så, allting i livet går upp och ner och man måste väl bara vänta ut det. Den roliga väntan...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det var tungt att gå upp i morse, tröttheten tog nästan över och allt kändes bara jobbigt.. men så tänkte jag att det kommer att bli kul idag och jag gick upp och åkte iväg till arbetsprövningen!

Vilket var tur det för dagen blev riktigt bra trots den sega morgonen. Men så betyder det ju så mycket att ha bra arbetskamrater som gör dagen lite lättare och roligare!

Så hade vi mycket att göra med vilket gjorde att dagen gick fort, fick även in en hel pall med oöppnade DVD filmer.. ska bli roligt att prismärka senare!

Nu är jag trött i både huvud och i fötter efter en hel dag uppe på fötterna och det ska bli skönt att lägga upp benen och bara ta det lugnt resten av kvällen!

Likes

Comments

Vinkade av denna älskade person idag efter att ha spenderat två lugna och mysiga dagar ihop ute hos mig med mina föräldrar!

Likes

Comments

Blev överraskad av Björn idag när han kom ut till mig med lite choklad och tulpaner som en sen alla hjärtansdag present!

Det var lite oväntat av honom, speciellt som han tycker att det är lite överskattat med denna dag och vi inte tänkte ge varandra någonting så det var gulligt av honom! Jag själv har ju inte gett honom någonting mer än min kärlek såklart!

Likes

Comments

Denna frisyr alltså!! Hur snygg är den inte ch jag trivs så himla bra i den!!

Men jag har fortfarande inte lyckats få till den som frisören gjorde den.. i torsdags så var den platt och lite tråkig, men men.

Idag försökte jag locka det men det såg helt fult ut så jag tog till fönen istället och fick lite mer volym i håret som frisören fick när jag klippte mig.

Jag får nog testa mig fram lite och göra på mitt sätt och hoppas på att det blir snyggt, tyckte ändå att håret blev rätt så bra idag ändå!

Likes

Comments

Dagen har bestått av en kort dag på arbetsprövningen som bestod av datorjobb, prat och mycket skratt! Dock hade jag lite data krångel i mellan åt men man kan ju inte ha det allt för bra här i världen.. haha!

Fick mig även en namnskylt som jag som ni ser blev glad över, till och med så glad att jag glömde att ta av mig den när jag gick ifrån jobbet.. aja inte direkt som att någon annan ska låna den under tiden som jag är borta!

Det blev en kort dag eftersom jag hade ett inbokat möte på arbetsförmedlingen, månadens uppföljningsmöte med min arbetsförmedlare och konsult på arbetslivsresurs och jag såg inte fram emot det denna gång dock.

Jag var nämligen väldigt nervös och orolig inför mötet, vilket märktes i mina skakiga ben och fladdriga blick. Men det var som att luften gick ur mig när jag väl kom dit och fick en mycket mer positivare respons än vad jag trodde att jag skulle få.

Det var nämligen så att jag på förra mötet fick reda på att jag eventuellt inte skulle få vara kvar på Erikshjälpen även när mitt "kontrakt" från arbetslivsresurs går ut i April tror jag att det var.. hur som helst. Då var min arbetsförmedlare inte så inne på att vi skulle förlänga den ifrån arbetsförmedlingen utan började prata om att jag eventuellt skulle byta arbetsprövningsplats, börja jobba på lönebidrag eller göra någonting helt annat. Vilket gjorde mig orolig och fundersam för jag tycker inte att jag är klar med min arbetsprövning ännu, jag är ju bara uppe i 12 timmar i veckan och då har det ändå gått 4-5 månader och med det menar jag inte att det är dåligt för det är viktigt att gå upp i tid långsamt. Men vad jag menar med det är att jag inte upplever att jag är klar och med det tycker jag att det vore bättre att jag var kvar på Erikshjälpen om den möjligheten finns, vilket jag har pratat med min handledare om och de vill gladeligen ha kvar mig.

Så idag på mötet efter ett långt samtal med min handledare under morgonen, så gick jag in för att strida och slåss för att få vara kvar på Erikshjälpen även när "kontraktet" från arbetslivsresurs går ut. Så där satt jag med skakiga ben och en oro i bröstet över att jag skulle bli nekad och få samma svar som på förra mötet MEN nej inte denna gång inte. För nu var min arbetsförmedlare nästan helt hundra på att jag skulle få vara kvar och att det var den bästa lösningen för mig men att hon kanske inte kunde ha lika täta uppföljningar som det är nu, vilket inte skulle vara något problem för mig.

Ja.. vad säger man.. visst älskar man bara myndigheterna ibland alltså.. blir så himla trött på dem. Men nu var det ju i alla fall en positiv ändring till skillnad från andra gånger då det bara har blivit negativt. Men jag firar inte ännu, mycket kan hända fram till nästa uppföljningsmöte man får bara hålla alla tummar och tår för att arbetsförmedlingen inte ändrar sig!

Likes

Comments

Glad Alla Hjärtansdag allihop, hoppas att ni får en fin dag med mycket kärlek! 

Även om jag kanske inte tycker att det behövs en specifik dag för att visa kärlek till ens omgivning, utan det kan vi göra vilken dag som helst!

Likes

Comments

Idag tar jag fram en ny bok och lägger fram för mig!

Denna gång blir det en biografi av alias Isabel Eriksson nämligen I Bunker Läkarens Våld som jag har hört bra recensioner om.

Jag skulle egentligen ha läst vidare i Sharon Boltons Lacey Flint serien men den boken som jag trodde var del tre var egentligen del fyra, så jag väntar lite med dem tills bokrean börjar och man kan shoppa lite!

Likes

Comments