Venedig- dig glömmer vi aldrig

Jag måste erkänna att det ibland är svårt att komma ihåg alla destinationer den här bloggen skrivit om. Men Venedig, den staden glömmer vi aldrig.

Vi kom till Venedig i tisdags kväll, det enda vi hann med att göra innan läggdags var att snabbt checka in för att sedan springa iväg och försöka hitta en middag till Frida som inte bara är prinsessan på ärten, hon är Skalman också! Vi hittade något korvmojs-liknande som fortfarande hade öppet och jag köpte mig en macka jag med. Tips om du ska resa med sällskap- ät när de/den äter, på på toa när de/den går på toa, sov när de/den sover osv. Tänk dig att du reser med en bebis. Har du och din bäbis samma behovsrytm på resan kommer ni spara tid. Mackan var så äcklig så att prinsessan på ärten fick kasta sin.

Vi har nu bott på ett hostel i två nätter vilket är den här resas rekord på längsta vistelse på ett och samma ställe. Två dagar har spenderats i Venedig och oj vad vi båda blivit kära i den staden. Hela staden är uppbyggd på vatten och de första byggnaderna byggdes redan 500f.kr. Jag kan inte ens försöka beskriva hur fantastiskt Venedig är. Bilderna får försöka fast att det är helt omöjligt att fånga på bild, Venedig måste upplevas.

Hur vi kan ha blivit så kära i Venedig är kanske lite av en gåta, det enda vi gjort är att letat. Letat efter mat, letat efter glass, letat efter något att dricka eller letat hem. Vi har gått vilse fler gånger än vi gått rätt, vi har svettats mer än vad vi hunnit dricka ikapp och vi har ökat på både fotblåsor och bondbrännor. Helt seriöst så har vi gått så mycket vilse att när vi väl lämnat en resturang så har det varit dags att försöka leta nästa för att det blivit dags att ladda batterierna. I Venedig finns det inga bilgator utan hela ön består av kanaler och små gränder. Vill du ta en taxi är det båttaxi som gäller, men vi är ju härdade vid det här laget så vi gick. Vi trodde när vi skulle checka ut att vi sett i stort sett hela ön, det borde vi väl ha gjort när vi virrat runt i över 12 timmar? Men när vi gick till stationen imorse hittade vi ytterligare en shoppinggata och en obesökt stadsdel.

För någon timme sedan kom vi fram till La Garda Peschiera, Gardasjön på svenska. Det tog oss nästan 30 minuter att gå till hotellet men trots att det var 36grader varmt klagade ingen av oss, vi har kommit till ytterligare ett paradis. Vi kastade på oss badkläderna direkt och flög ner till stranden eftersom att hotellets pool (ja vi har pool!) stängt för att klockan var efter 19. Nere vid stranden tog det kanske 45 sekunder innan badvakten kommer fram och försöker charma Frida, varken hon eller jag blev särskilt imponerade innan han sa att vi kunde få följa med ut på hans båt! Vi som pratat i veckor om att vi måste skaffa en båt, alternativt en kompis med en båt. Båten visade sig vara en ostabil roddbåt som han hade i ”tjänsten” (badvaktstjänsten). Davide hette badvakten och han slutade inte prata på de där 2timmarna det kändes som att han kidnappat oss.

Vi har redan lagt upp en plan för hur vi ska kunna undvika Davide imorgon och resterande dagar, här ska vi stanna enda till på söndag och han ska minsann inte få förstöra.

C U!

Vi spekulerade idag i vad som egentligen är det perfekta outfiten för sånna här dagar. Kanske en löst sittande klänning? Kanske träningskläder? Kanske kamouflage kläder så att svetten inte syns? Inte är det i alla fall svart outfit, men med solbrillor på såg jag inte svetten.

Frida höll nästan på att stryka med igår, det lät i alla fall så på henne. Varje timme var vi tvungna att sätta oss, dricka något, äta något. Det kanske är så en semester ska spenderas men för mig är det ovant. Jag hade nästan ställt in mig på att gå tills vi kroknade och sen hitta något billigt i en supermarket att ta med hem till hostelet som ett mellis innan middagen. Hallå vi åt ju faktist en dyr frukost?

Någonstans läste vi att i Venedig får man betala för utsikten, ju bättre läge på restaurangen desto dyrare priser.. Gårdagens lunch fick bli mitt emot en lastkaj.

Såhär har Frida sett ut mest hela tiden. Less, svettig, hungrig och uttorkad trots att det enda vi gjort i Venedig är ätit och druckit.

Alltså, om ni tröttnat på att se bilder på massvis av byggnader, förstå less vi är då. Men nu blir det ändring på det! Nu har vi lämnat Venedig. Här nedan ser ni bilder från La Garda Peschiera. Jag tror vi kommer trivas här också..

Vilket lyxåk va? Vet inte vart denna skulle hamna på skalan men nära yacht tror jag nog.

Eftersom att Davide pratade så fruktansvärt mycket så fick det bli en pizza i sängen för oss, vi hann inte gå ut och äta. Davide bjöd med oss hem men vi tackade väldigt mycket nej.

Gillar

Kommentarer