Sällskapsresan i Santa Susanna

Känns som att jag bara var hem och packade om. Jag hann inte ens med att göra allt det där jag saknade på hemmaplan innan det var dags att lämna landet igen. Det där lösgodiset räknas väl knappt, skyndade mig att köpa typ 5 bitar på Lidl, tacosen innehöll inte ens goucamole och jag besökte bara slick typ fem gånger.
Nu har vi begett oss till Santa Susanna i Spanien. Den här al-inclusive resan bokades redan i januari och då var man ju tyvärr i ett desperat behov av D-vitamin, nu inte lika mycket. Men konstigt nog så suktar kroppen efter semester även nu likt de 365 andra dagarna på året.
Inatt anlände vi till hotellet efter en förvånadsvis lugn resa. Vi glömde bara att hämta ut boardingkorten i self-in disken, ett barn började grina för att det luktade illa på den Italienska restaurangen på Arlanda och mamma spillde mänger av något nästintill dödligt starkt över sin middag.
Väl framme på hotellet får vi reda på att det är fullbokat och våra rum ligger på vinden. Rumsindelningen lyder;
Rum 1: jag och det två brunögda kusinerna (Albin 16år och Stina 9år)
Rum två: blondinerna i form av mamma, syrran och Elsa 15år
Rum tre: föräldrarna, Helena och Claes.
Det utbröt lite smått panik när vi alla entrade hotellrummen. *Ska vi bo här en hel vecka? Mamma, såg du ens några bilder på rummen innan du bokade? Det luktar avlopp från toaletterna! Vart är ac:n? Vi har ju förfan inte ens en fläkt!*
Jag ljuger nog inte ens när jag säger att vi väckte hela hotellet när vi stampade in vid 01.30 inatt.
Vi har som sagt hamnat på vinden i ett hotell i Santa Susanna, Spanien. Rummen är, jag ska inte ljuga, i klass med backpackingresan i Asien. Vi saknar till och med något att hänga upp handdukarna på och en fläkt till rummet kostar pengar. Vi har inget wi-fi så vi alla förlitar oss nu på att det är gratis surf i EU, jag fick ett sms från telenor att det kostar 79kr/dygn som jag valde att ignorera. Men vid poolen kan man hänga, där finns det mat, dryck och snacks i mängder. Där låg vi hela förmiddagen innan det blev dags för lunch, en lunch som överträffade allas förväntningar. Vi hade kanske räknat med något i klass med rummen, korv och bröd på sin höjd. Men det serverades allt ifrån paella med bläckfisk och musslor till allt det där som hör en normal buffé till.
Efter lunchen tog vi bussen till stranden. Nu föll poletten ner för oss alla och vi insåg att vi bor i slummen. Bussresan tog ca 4minuter vilket gjorde att vi insåg att vi hade gångavstånd. Visst bor vi i slummen, men med stranden ett stenkast bort gör det absolut ingenting. Jag tror ingen av oss vill trängas vid poolen något med, speciellt inte när vi insåg att den ligger vägg i vägg med motorvägen.
Hittills har vi lärt oss att
1: Spanjorer inte låser toaletten utan en stängd dörr betyder upptaget och att
2: Det är bra att kolla upp om hotellet har AC och Wi-fi, annars kan det bli en dyr historia.
C U!


Här är såsen som mamma dränkte sin middag på Arlanda i.

Seriöst då? Snacka om sällskapsresan. Alla de andra hotellgästerna fick bo i hotellrum med balkong eller terrass och säkert till och med AC. Vi hamnade uppe på taket med varken eller.

Gillar

Kommentarer