Prag på 24 timmar

Nu har vi även bockat av Prag, över 40 000 steg blev det i denna stad och vi hade i alla fall lite tur med vädret.

När vi kom fram igår hade vi varit på resande fot i 16 timmar. Det var 20 minuters promenad till vårat hotell och ja, jag menar hotell och inte hostel. När vi kom in i receptionen ville vi nästan vända, dehär kunde inte stämma. Jag såg en kvinna med Luis Vuitton väska, det är liksom något jag inte ens kan uttala och efter 16 timmars resande syns det på mig. Men vi fick ett rum i alla fall och där ingick både wi-fi, frukost och egen dusch! Rummen såg kanske inte så mycket ut för världen men vi började redan här diskutera hur det skulle se ut om vi stannade några nätter. Ja, jag hör själv, det låter inte bra att vi redan gick i dessa tankar på grund av faciliteter efter endast två dygn hemifrån.

Vi blev tyvärr tvungna att lämna hotellrummet igår kväll för att leta upp en middag. Här började mitt backpackinghjärta slå dubbla slag! Vi hade lätt kunnat hitta middag för 30-40kr. Det blev dessvärre inte så för vi hamnade mitt bland turistfällorna och betalade hela 120kr för ett varsin pasta. Dehär resulterade i att min syster skrev i rena förskräckelsen ”skillnaden på maten under Asienresan och Europaresan e fan sjuk” efter att jag postat en bild. Det är så sant som det är sagt, se tidigare blogginlägg för skräckhistorier. Skillnaden är att Frida, helt sinnessjukt, vill äta när hon är hungrig och vill äta något som tilltalar? Jag visste inte ens att det gick att tänka så. Ska jag äta när jag är hungrig? Och det behöver inte vara på gränsen till äckligt? Hur sjukt.

Idag lyckades vi ta oss upp på berget, tror jag? Vi hittade en liten rostig spårvagn (tack för tipset Anita och Janne!) som tog oss upp till bland annat Prags Eiffeltorn. Mitt i vår vandring öppnade sig himlen och det började blixtra och regnet öste ner, vi såg till och med en man som stod under tak med paraply, då regnar det inte lite. Vi blev helt enkelt tvungna att söka skydd på en bar där vi oturligt nog fick ta en varsin öl. När regnet la sig blev det dags att gå mot tågstationen och nu sitter vi på tåget påväg mot Wien!

C U!

Ja, det sägs att människor lär sig något (singular) nytt varje dag. Jag skulle vela påstå att på resande fot så handlar det om betydligt fler. Som igår till exempel när vi ”mellanlandande” i Hamburg, då lärde sig Frida klockan och vi båda lärde oss att det kan vara klokt att kolla upp den lokala tiden vid tågbyten. Rätt vad det är så är klockan en timme före.

Vi kom fram till Hamburg en timme innan utsatt tid, väldigt vad lokföraren gasade på tänkte vi (vilket hen också gjort). Det innebar att vi hade närmare 2 timmar att döda innan nästa tåg. Hur gör man det på bästa sätt mellan 05.00-07.00? Jo, sätter sig på en bänk och sover såklart. Problem uppstod när vi insåg att det inte fanns bänkar, det fanns inte ens något ”inomhus” och kallt var det. Det slutade med att vi låtsades köpa något på donken för att kunna sitta där, men vi blir utkörda efter en kort stund. Utanför donken ser Frida en analog klocka, ni vet de där som användes innan telefonernas tid. Frida drabbas av en lite mindre panikattack, ”den analoga klockans stora visare pekar på 6! Klockan ska ju bara vara 05.50! Vi har missat tåget!” Vi börjar yra omkring, Frida ser en till klocka och ja, den pekar verkligen på 6! Efter några varv tar jag upp telefonen, tycker det är konstigt att den inte ställt om själv som den brukar eftersom jag haft internet. Men vi finner oss i att vi missat tåget, karma tänker vi eftersom att tågvärden glömde ta betalt för att vi satt i första klass hela resan hit. Men efter en närmare titt på klockan får jag fråga Frida vad hon menar.. när klockan är 05.50 så ska den stora visaren peka på 6.

Såhär lyxig frukost kan du köpa om du någon gång mellanlandar i Hamburg med tåget! För oss gick det bra. För killen bredvid skulle jag nog inte säga detsamma, han blev nerskiten av en magsjuk duva. Alla vi tre fick kväljningar.

Det här är lyx för backpackers. Sådan här kvalité hittar du inte i Asien. Underbart.

Andra huset från vänster ser ut att ha varit och backpackat.

Är ölen i storlek med ansiktet är Elin nöjd.
Så här är bilder på när jag endast är tillfreds.

Blev glad när jag såg det här. Men sen kom jag på att jag köpte två tröjor förrgår, helt onödigt. Som om jag kan rädda världen genom att inte flyga just denna resa.. och förhoppningsvis fler.. Men jag köpte kläder som om jag hade 50 barn.

Frida tycker egentligen inte om öl men kände sig tvingad att ta en när vi sökte skydd för regnet. Det slutade med att jag fick dricka båda och hon köpte en glass.

Gillar

Kommentarer

Morran
,
Ser fint ut i Prag, dit skulle man ju vilja åka...