Peschiera del Garda

Vi har en paus i turistandet nu. Vi kliver inte upp tidigt längre för att hinna med att leta och se saker, vi kliver nu upp för att hinna ta del av hotellfrukosten innan den stänger. I tre nätter har vi sovit på Hotell Bella Peschiera där vi har haft balkong, tillgång till pool, frukost och resans första AC. Jag är, som ni kanske vet, van vid att sova i floder av svett med en ringrostig fläkt som den enda syretillgången. Frida däremot, hon har längtat efter en AC hela resan. Den där AC:n som hotellet erbjöd har dessvärre varit mer till last än nytta. Frida var från början väldigt lyrisk över att den satt precis över hennes sida sängen tills hon vaknade upp jätteförkyld. AC:n har blåst svinkallt hela tiden så det slutade till och med att vi fick stänga av den, utan klagomål från Frida. Sakta men säkert börjar jag konvertera henne till den mörka backpacking-livsstilen..

AC:n och val av strand har varit våra största bekymmer dessa dagar. Miljön här är helt fantastiskt, vi ångrar bittert att vi inte haft längre tid här och tillgång till bil. Att bila runt hela sjön står nu på min to-do-list. En dag låg vi precis vid en camping och jag som är en campingmänniska ut i fingerspetsarna började lägga upp en taktik på hur jag ska lura hit släkten nästa campingsemester.
Vi har lyckats hålla oss borta från den dryga badvakten Davide i stort sett hela vistelsen, hans motto var ”we met as free people, and free people we are” (jag trodde han sa three people, som också stämmer och är ett mycket roligare motto). Han menade att vi inte behövde tacka ja till alla hans inbjudningar, vilket vi absolut inte gjorde. På kvällarna har vi ätit mängder med mat och druckit en himla massa vin. Pizza och rödvin är verkligen vår grej.

C U!


”Nej men en toast vore väl gott till lunch” är en tanke som aldrig kommer slå Frida igen.

En kväll öppnade sig himlen och vi fick springa hem. Som om det skulle hjälpa liksom.

Okej vi äter inte bara pizza. Här äter Frida pasta medan jag unnade mig musslor. Men ack att jag aldrig lär mig, ingenstans serveras lika bra musslor som i torpet där hemma. Besvikelse.

Glassen här är i Italien har varit magisk. Frida tycker den är bättre än maten, men jag säger nästan, bara nästan.

Och nej för bubblan det är inte vanilj jag tagit, galnare än så är jag såklart. Det här är en blandning av salty caramell, oreo och citronglass. Svårslaget!

Nu sitter vi på ett tåg mot Imperia, en stad på italienska rivieran vi googlade fram igår. Vi åkte vid 10 imorse och beräknas vara framme vid ca 18. Förstaklass platserna var tyvärr slut så vi fick sitta bland bagaget, se nedan. Vi har hittills åkt två tåg och ska byta till det tredje i Genova. På det här två tågen har vi lyckats bli vän med två nunnor som båda två har pratat oförståeligt på italienska och verkat tro att vi förstår, sen vinkat av oss så hjärtligt. Vi måste de otroligt snälla ut?

Gillar

Kommentarer

Morran
,
Vilken önskedröm att ha campingsemester i Italien med världens bästa/galnaste släkt 🤪🌞💃🤸‍♀️🥂🙏❤😘
elineericsson
elineericsson,
men ja! Ericsson med c kan väl skramla ihop till en husbil. Drömmen!!!
nouw.com/elineericsson