OCEAN PARK

Idag har jag saknat mina Hilleviks-ungar lite extra, för det här hade ni älskat, Ocean Park slog trassel i trollskogen med hästlängder.

Bland hajar av olika slag, rockor och alla de havsdjur man kan tänka sig inkluderat både valrossar och sälar, pandor och uttrar har vi idag vandrat runt med alla pensionerade kineser. Tack vare att det inte är varken högsäsong eller helgdag har vi klarat av hela dagen utan att varken trängas ihjäl eller bli ihjäl trampade av hetsiga kineser som varken lärt sig vett eller etikett. Nej här snyts det hej vilt och det finns ingen tid att stänga dörren till toaletten oavsett vilket behov man tänkt uträtta i vilken som helst ställning, för att nämna några av de dåliga vanor som försiggårs hos folket här. Jag har fått sett mer kvinnokropp nu än i omklädningsrummet på fjärran höjder.

Trotts detta har Hong Kong nu visat sin bästa sida, staden som är uppbyggd i bergen bjuder ständigt på utsikter som får oss att tappa hakan. Karusellerna på Ocean Park kanske inte var av det coolaste slaget men att hänga upp och ner i några sekunder samtidigt som man ser hela Hong Kong var ändå något utöver det vanliga.

Redan vi 08.00 imorse var vi igång och inte förrän runt 22 var vi tillbaka i sängen med vår nudellåda. Ja hör och häpna! Vi har nu gått från nudelkopp till nudelpaket för att nu uppgradera oss till nudellådor för 5kr/st(halva priset just nu, yey).

Huvudet och fötterna värker och tanken av att sova i samma kläder som vi idag svettats, frusit och spillt på är inte så lockande. Att vi imorgon återigen kommer tvingas gå i samma outfit börjar kännas äckligt men vi vänjer oss säkert snart. Vi kanske kommer tvingas ligga inne under täcket någon dag framöver när kläderna tvingas åka in på kemtvätt. Hoppas det är billigt.

C U!

Lasershowen. Ett måste i Hong Kong. Minns inte ens vart det var någonstans men på något sett hittade vi dit efter en liten Metro-resa. Varje kväll spelas här upp en så kallad lasershow, musiken var varken harmonisk eller bra, att det sedan spelades upp en liten pjäs på kinesiska gjorde inte upplevelsen bättre. Nej jag är mycket besviken men kanske hade jag för höga förväntningar efter att ha sett i princip samma sak i Singapore fast så mycket bättre. Det är svårt att imponera på mig nu för tiden.

Ps. Jemima tyckte lasershowen var häftig, så det kanske är något att se ändå för en oerfaren.

  • Nära Mong Kok, Hongkong

Gillar

Kommentarer

Morran
Morran,
Har svårt att ta in dessa fantastiska vyer och bilder, galet coolt och vackert! Blir grön av avund👽😘😍
Bästa moster
Bästa moster ,
Hilleviks ungarna hade älskat det!!!! Dom saknar dig sååååå mycket men nu har vi nedräkning 😃❤️😃❤️😃
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229