Nice- slut på pensionärsresan

Nu är det slut med tidiga kvällar, slut på att nöja sig med två glas vin och slut på att dagen efter känna sig som en människa. Nu har vi tagit oss till franska rivieran och här ska vi leva som riktiga 24 åringar och inte som pensionärer.

I tisdags kväll kom vi fram till Nice, ytterligare ett ställe som jag känner att jag måste tillbaka till och om jag ska få med mig Frida måste jag nog lova att vi ska betala för ett riktigt hotell. För att hålla budget så checkade vi in på Days in Nice Hotell, ca 8 min från stranden, inte fy skam! Att toaletten inte spolade och att badrumsgolvet förvandlades till en pool tycker jag det går att leva med, Frida är lite mer kräsmagad.

Första kvällen gick vi rakt in i turistfällan och köpte dyr middag som inte smakade så bra på en av de mest folktäta gatorna. Bara vattnet på det där stället kostade 70kr. Jag tog musslor igen eftersom att dom kallar på mig, jag kan helt enkelt inte motstå (blev ännu besviknare denna gång).

Igår låg vi på stranden hela dagen. Våra ryggar tackar oss inte för det eftersom att det är stenstrand i Nice, inte så nice. Efter stranden köpte vi med oss middag hem eftersom att vi bodde jättenära en väldigt bra (tror vi) matbutik. Vi köpte tre olika ostar, melon, oliver och annat gott. Vi kan verkligen det där jag och Frida! Våra framtida partners är så lyckligt lottade, de anar inte.

Efter middagen var det dags för resans första utgång. Vi fick äntligen en anledning att snygga till oss lite och använda en av de där klänningarna som bara tagit plats i ryggsäcken. När vi väl hittat ett ställe som verkade någorlunda bra och hade öppet så tog vi varsin Aperol Spritz och ska jag vara ärlig trodde jag att kvällen skulle sluta där. Båda satt och gäspade och alla ställen som Google föreslog hade stängt. Men så blev det inte, kvällen slutade med ett morgondopp där Frida blev attackerad av strandsstädaren. Vet ni inte vad det är? Det är en båt som sprutar upp vatten på stranden tidigt på morgonen. Vi kom inte i säng förrän 07.00 så utcheckningen klockan 12.00 idag var inte vacker.

Nu har vi precis kommit till Cannes och mött upp Alicia, Linnéa och Othilia som är här, på vad det verkar som, en lyxsemester. Vi får se hur länge vi backpackers får stanna.

C U!

Det är dyrt i Frankrike. Här har vi inte haft råd med hotellfrukost så vi fick köpa med oss en billigare variant till stranden!

Ost och vin i sängen måste väl ändå vara på topp 10 listan av drömlag middagar? Är glad över att jag lyckades övertala Frida om att vi skulle köpa räkor också, fem stycken var hade vi råd med!

Att vara influenser innebär att en aldrig är ledig, inte ens på nätterna. Bilden ovan är tagen klockan 05.50 imorse när vi var påväg hem från klubben.

Gillar

Kommentarer