Monaco- Lämpar sig inte för alla

Igår var vi i Monaco! Vi tänkte att det passade jättebra eftersom att vi skulle ta ett tåg från Nice vid 18.00 och tågen mellan Monaco och Nice går både snabbt och väldigt ofta. Så vi tog med oss packningen och drog till Monaco helt enkelt.

Linnéa, Alicia och Othilia har nästan svimmat bara av tanken av att själva behöva gå runt med våra ryggsäckar. Speciellt efter att jag dragit några skräckhistorier om när jag hamnat fel och tvingats gå mil med tung ryggsäck i en stekande hetta någonstans i Asien. Eller bara promenaden jag lurade med Frida på förra veckan i Imperia. Men är det inte lite tungt ibland så kallas det inte att backpacka!

Vi kom fram till Monaco vid 12-tiden och det första jag och Frida tvingas göra är att leta upp någonstans där vi kan låsa in packningen över dagen. Efter ett litet missöde som hände i Prag så har vi inte så stor tillit till oss själva gällande sånt, då visade det sig att vi gått förbi skåpen 2 gånger redan. Så när vi inte hittade skåpen eller såg någon skylt så gick vi mot turistinformationen för att få professionell hjälp.

Det visar sig att tågstationen inte har några skåp.

Frida hade både någon dag tidigare och på morgonen frågat om det verkligen var en bra idé för oss att åka till Monaco över huvud taget. Det skulle kanske bli så mycket släpa fram och tillbaka samt att vi inte skulle ha någonstans att byta om, Frida gillar nämligen att resa nyduschad och helst även pealad, nyklippt och doppad i choklad. Jag besvarade det med att en sån här chans får vi kanske bara en gång i livet! Frida himlade med ögonen och ingen av oss anade hur rätt jag faktist hade.

För jag kommer vägra att turista i ett kokhett Monaco, omringad av massvis av rika och snobbiga människor med sina svindyra bilar i en stad som inte ens kan kosta på lite skåp på tågstationen. Vi gick till och med till närmaste hotellet och frågade om vi kunde förvara ryggsäckarna där, men icke. Vi fick till svar att det är förbjudet på grund av säkerhetsskäl. Vi vet fortfarande inte om han menade på just det hotellet eller hela Monaco.

Så det blev inte så mycket turistande för oss två. Jag och Frida tappade humöret snabbare än ljusets hastighet så vi bara gick förbi kasinot, åt en billig lunch på donken och sen la vi oss på stranden. Jag anar att det finns mer i Monaco att se än så.. Jag kanske återvänder när jag får en skriftlig ursäkt och att de har åtgärdat problemet.

C U!

Ovan ser ni en fräsch och söt sommartjej på semester.
Nedan ser ni en svettig och less backpacker med jordens oflyt som nästan önskar att någon snodde hennes interrailkort så att hon kunde ta flyget hem, men som såklart försöker hålla humöret uppe med ett fejkat leende.

Ovan ser ni hur svettig backpackern faktist blev.

Gillar

Kommentarer

Morran
,
Inte Monaco alltså för vår del✅😅😘
elineericsson
elineericsson,
isåfall får ni räkna med att bära packning, alternativt bo kvar eller åka fram och tillbaka från typ nice 🤪
nouw.com/elineericsson