Imperia, italienska rivieran

När vi hoppade av tåget i söndags fick vi båda lite kalla kårar. Hela tågresan från Genova där vi hade ”mellanlandat” hade varit magisk, jag satt såklart med kameran i högsta hugg och försökte få en bra bild och Frida satt och dregla. Italienska rivieran är bra vacker. Men när vi kom fram till vår station, Imperia, då hade dessa fina vyer och stränder upphört. Vi hoppade av i ingenstans och på Google maps stod det att det skulle ta 43 minuter att gå till vårt hotell men det sa jag såklart inte till Frida för då hade hon insisterat på att ta en taxi. Sånt har vi nämligen inte vi råd med eftersom vi lägger så mycket pengar på mat och dryck. Vi fick båda lite smått panik och funderade på vart vi hamnat. Att vi valt att åka till Imperia var endast för att Frida hittade en mening om det på en blogg hon googlat upp. Källkritik? Not so much.

Det blev bra ändå, helt fantastiskt skulle jag påstå. Imperia är verkligen ett litet paradis med små söta restauranger, fina (men något fullsmockade) stränder och en väldigt imponerande hamn. Ligger kanske något långt från tågstationen enligt våra mått.. nästa gång ska vi hyra bil. Igår låg vi på stranden i hela 8 timmar, det måste vara något slags rekord. Till lunch blev det Aperol Spritz för min del och middagen tog vi med oss till klipporna där vi satt och imponerades av surfarna samtidigt som vi drack 55 kronors vin ur utsmugglade glas från hotellet. Var inte det en semesterdag av toppklass så vet inte jag!

Nu ska vi snart checka ut från hotellet, egentligen skulle vi spendera dagen här i Imperia men det är lite dåligt väder så vi tyckte det passade bättre att röra oss mot Nice. Vi kommer att gå till tågstationen för jag har inte erkänt för Frida att den beräknade tiden enligt Google maps är 43 minuter.

C U!

Gårdagens lunch ligger verkligen på vår topp 10 lista. Vi är som ett gift par jag och Frida, det tror jag många misstänker också. Speciellt när hon kommer i sina söta outfits och beställer ett glas rosé och jag kommer som en liten gangster och beställer en storstark. Stereotypiskt så det skriker om det, jag vet..

Gillar

Kommentarer