Första mötet

Nu börjas det på riktigt, hittills har vi endast strö-pluggat på rummet och varvat med poolhäng. Det ena en aning mer än det andra, mer än så avslöjar jag inte.
Men idag skulle det börja, vårt uppdrag här skulle ta fart på riktigt. Ett kriterium för att bli tilldelad stipendiet vi fått var att ha en kontaktperson i landet. Våran kontaktperson heter Seth och sedan i höstas har vi haft någorlunda mailkontakt. Idag var det äntligen dags att träffa honom på riktigt!
Seth har varit bortrest denna vecka. Han hade därför så dåligt samvete över att han inte hade möjlighet att hämtat oss på flygplatsen eller hälsat oss välkomna till Kigali ännu att han bestämde sig för att komma till vår lägenhet. ”Saturday morning” skrev han och vi ställde klockan.
Jag vaknade naturligtvis långt innan alarmet ringde. Jag var nervös, lite ängslig och hade drömt om att vi missat det här viktiga mötet. Hur vi nu skulle kunna missa något som sker i vår egen lägenhet.
På förberedelsekursen i Härnösand som vi var på för någon vecka seden blev vi varnade att alla i Afrika är dåliga på att passa tider. Vi skulle vara beredda att vänta i alla fall några timmar, kanske dagar.
På den här kursen blev vi även varnade för rånförsök, vad vi skulle göra om hotellet började brinna och hur vi agerar vid eventuellt inbördeskrig.
Jättebra att veta men hur ofta inträffar det?
Det visade sig att varningen om det här med tider, det inträffar hela tiden.
Nu har solen gått ner och Seth, våran kontaktperson har ännu inte dykt upp. Han ringde vid lunchtid och sköt upp mötet till klockan 15.00. Sedan smsade han och sköt upp det igen till klockan 17.00.
Men vi är inte bittra! För idag har vi äntligen hittat diskmedel. Det kostade oss en moppetur på 4kr.
Albin skämdes för att jag prutade ner priset så mycket.
Främst åkte vi till butiken för att Albin skulle få sitt lördagsgodis. Det här med delad ekonomi funkade inte helt optimalt upptäckte Albin när jag tackade nej till allt som var sött. Nu har kan kommit på det fantastiska konceptet ”veckopeng”.
Moppeturen hem prutade jag ner till 3kr.
C U!

Det här blev dagens fångst. Hela 80kr fick han betala, cola-napparna kostade bara dom 25kr. En vacker dag ska jag unna mig en flaska rödvin, men de kostade över 140kr så det kanske blir först sista kvällen.

Seth ringer precis och bokade om till imorgon 10.00. Det är så svårt att göra sig förstådd över en telefon som knappt har ljud (vi använder min systers förra telefon som vår Rwanda-telefon) och dessutom verkar Seth inte helt haj på Engelska. Men jag önskade honom godnatt när vi la på, 18.30.

Gillar

Kommentarer

Farmor
,
Heja Elin! Du är bäst, pruta ska man😈☺
Morran
,
Håller med föregående talare☝️ du är bara BÄST!!!😅😘❤