Carpe diem!

Idag blev Albin irriterad när jag väckte honom redan klockan 13.00, den där lilla ångesten över att hemresan närmar sig och att vi måste börja ¨carpe diem¨ höll ju länge.


I torsdags bjöd George med mig ut på middag för han ville presentera mig för en vän till honom. Albin ville självklart inte med för det spelades ju fotboll på tv, åter igen det här med carpe diem! Den middagen slutade i att jag och George fick för oss att storhandla klockan 04.30 när vi lämnade klubben (OBS Storhandla i Rwanda har inte samma betydelse som i Sverige). George handlade lite kött, ris och sånt där nödvändigt. Jag handlade, enligt den självutnämnde ekonomiansvarige-Albin, onödiga saker. Jag blir väldigt sötsugen sådär på morgonkvisten, men jag anade att Albin skulle reagera på liknande sätt så jag köpte 2liter fanta till honom och skrev en felstavad godmorgon-lapp. Allt förlåtet.


Jag kom inte i säng förrän vid 05.30 men var redan på benen vid 08.00. Så gårdagen gick mest ut på att inte somna stående.


Det spelades ingen fotboll igår så Albin kunde följa med ut på middagen, vi åt kinamat och åkte sen vidare till en klubb och tog några öl. Här blev gårdagens huvuduppgift nära på underkänd, jag somnade nästans ståendes så George frågade mig om jag vill ha skjuts hem, jag svarade ja.


Albin kom inte hem förrän 06.00 imorse, därav irritationen över att jag väckte honom så tidigt. George hade tydligen inte heller mycket krafter kvar så han hade somnat i bilen utanför klubben.


Ikväll ska George laga en riktig Rwandesisk middag till oss har han lovat, egentligen skulle detta skett förra helgen men när han då ringde mig för att kolla läget och jag skrek-grät i telefonen över min borttappade telefon så ställdes den middagen in.


C U!


PS. Roy som vi hängde med mycket tidigare har vi inte sett till på över en vecka, vi frågade George vart han höll hus och han svarade att ¨He is looking for your phone Elin¨.

Tyvärr har vi upptäck något fruktansvärt. Det finns en mobil-app som kör hem mat från vilken resturang som helst i Kigali för bara 10 kr, självklart måste maten betalas också men ändå. Så sjukt smidigt, vi bara klickar på vad vi vill ha i appen och en beställning skickas till företaget som skickar en moppetaxi att åka och handla maten och leverera den. SJUKT SMIDIGT och livsfarligt, jag funderar på om vi ens kommer nyttja köket något mer. Idag beställde vi burrito till lunch.

Inte nog med att vi inte ens går ut med varandra längre, såhär sociala är vi vanligtvis vid poolen.

Om någon bjuder dig på mat i Afrika får du inte tacka nej och du måste äta upp allt, annars är du oförskämd. Igår började vi prata med en afrikan och fem Rwandier som bjöd in oss på lunch, klockan var här ca 17.00 och vi hade såklart redan ätit, jag var mätt redan innan den där tallriken serverades. Som tur var har Albin aptit för oss båda och kunde äta upp min mat också så jag slapp skämmas eller ännu värre, få upp maten igen.

Gillar

Kommentarer