Cannes- Tur att vi ska åka hem snart

Nu är våra våldgästande nätter räknade, vi har nu lämnat Cannes!

Fem tjejer, 30kvm stor (läs liten) lägenhet, ett badrum, en fläkt och över 30 grader i tre nätter. Ändå tycker jag att tjejerna lyckats hålla humöret uppe väldigt bra, men jag anar att de tycker att det känns väldigt skönt att slippa oss. Kanske allra mest Othilia eftersom att det är hon som fick sovsällskap av både mig och Frida i bäddsoffan.

Vi kom till Cannes och mötte upp Linnéa, Alicia och Othilia i torsdags eftermiddag. Redan då fick jag och Frida en chock när de informerade oss om att middagen var bokad på en resturang inte långt ifrån lägenheten. Går det ens att boka bord? Måste vi inte gå runt till varenda resturang för att jämföra menyerna och sedan sätta oss där de serverar den absolut billigaste pastan? Chocken la sig inte förrän långt senare eftersom att de berättade att Othilia ätit en pasta för 450 kronor dagen innan.. Cannes är inte lämpat för backpackers..

I fredags fortsatte det i samma stil. Då hade tjejerna till och med bokat bord på en lunchrestaurang, vi gick inte ens dit utan kostade på oss en taxi till båten som tog oss till restaurangen. Här förstår ni kanske att vår budget redan var körd i botten. Lunchen slutade med att i stort sett hela restaurangen dansade på borden. En av oss har rivsår på ryggen efter att ha ramlat av stolen två gånger, jag nämner inga namn, men det var en av blondinerna. Sen tog vi oss tillbaka till fastlandet där vi hann åka Pariserhjul, spela boule, bada och inte för att det räddade det allvarliga budgetöverskottet, men det var tur att middagen den dagen bestod av en billig falafelrulle på ett kebab-hak. Efter vårt besök där är vi nu helt övertygade om att hela området älskar Carola Häggkvist.

I lördags hade jag och Frida vant oss vid lyxlivet och börjat vänja oss med tanken att det får kosta pengar, betydligt mer än vi är vana vid. Tur att vi ska åka hem snart. Nu hade det bokats solbäddar på en beach club som tydligen skulle vara Cannes bästa. Med tanke på att en cola kostade 80kr och att lånet av handduk kostade lika mycket, så hoppas jag verkligen att det stämmer. När notan kom in var det faktist inte så svårt att få tjejerna att nappa på vår budget variant till middag, så den åt vi i lägenheten. Dessvärre tog vi en taxi till en klubb när vi ätit upp, men någon hade viskat i mitt öra att det inte var något inträde så jag var ganska glad ändå. Tills vi kom fram och insåg att gratis inträde lockar inte bara oss, vi köade i ca 45min innan vi gav upp. Jag fick en stark känsla av att de franska dörrvakterna inte gillade oss om ens några alls.

C U!

Och veckans språkgeni går till Othilia!
Hon trodde att franskans ”oui” uttalades oj samt så måste det vara på grund av hennes uttal jag blandade ihop ”medicin” med ”merci”..

Såhär trångt och mysigt har vi haft det dessa nätter!

Äntligen! Tänkte vi.
Nu när vi mötte upp tjejerna skulle det bli mycket enklare att få några bilder på oss ihop. Hittills har ju en av oss tvingats stå bakom kameran. Bilden ovan är den enda vi fick till. Något att hänga på väggen kanske? Som ett minne av tågluffen vi gjorde ihop... var det jag och Frida Bolin?

Gillar

Kommentarer

Språkgeniet
,
Älsk dig!!!! Tack för dagarna❤️❤️❤️❤️❤️
elineericsson
elineericsson,
älskar dig❤️ Tack själv du är bäst ❤️❤️
nouw.com/elineericsson