Det har verkligen ekat tomt här den senaste månaden, mest för att det inte hänt så mycket exalterande saker. Skönt och välbehövligt med att bara få vara, sova mitt på dagen, dricka cappuccino på caféer, både ensam och med fina människor. Jag är dock fortfarande trött, sliten och tömd på energi. Men tänker att det sakta men säker kommer tillbaka snart, så fort jag får lite rutiner i livet igen. Men något som var fint för en trött kropp och själ var en vecka i Kroatien med min fantastiska mamma. Sol, bad, god mat samt lugn och ro var precis det jag behövde.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ibland kommer det ikapp mig, att jag varken är odödlig eller orkar hur mycket som helst. Speciellt inte efter mina skitår som gör att jag har en sårbarhet som andra kanske inte har. Kroppen och knoppen har sagt sitt, genom yrsel, migrän så jag kräks, illamående och ångest. Därför har jag bestämt mig att gå ner i tid de två sista veckorna och endast jobba helger. Vilket suger, för jag vill ju. Men det går inte. Därför har de senaste dagarna spenderats hos mamma och pappa i Lerum där jag blivit behandlad som en prinsessa. Mat i mängder, filmkvällar med pappa, en sovande hund på magen, bakning och en hög med böcker att läsa. Välbehövligt med andra ord. Sådan lyx att få sova ostört utan roomies som värmer panpizza klockan 04.30 eller byggarbetare som börjar 07.00

Idag blev det ett besök på Ikea och nu är mitt rum/gästrummet lite mer i beboeligt skick än innan. Min mamma vägrade dra upp rullgardinen då det såg ut som tredje världskriget med flyttkartonger, resväskor och tusen saker överallt. Nu ska jag sätta på någon film och krypa ner bredvid hunden som redan ligger och snarkar under täcket.

Lyxen att få sova med stort täcke och påslakan i linne igen efter två månader utan!

Likes

Comments

Idag har jag verkligen inte varit på topp, med dunkande huvud och yrsel. Men dagen avslutades i alla fall på finaste sätt. En resa till Kalifornien blev bokad. Tillsammans med en av mina bästa vänner, Karolina beger jag mig iväg till San diego i mitten av Oktober. Planen är att hyra bil och köra roadtrip upp till San francisco längst High way 1 och stanna till i LA, Big Sur, Santa cruz och Montaray. Sen vinkar jag av Karro och åker till min syster i Sacramento några dagar. Herre vad jag behövde den här resan. Bara få komma iväg i två veckor och få uppleva helt nya ställen med två av mina favoriter. En kass dag som fick ett fint slut helt enkelt. 

Likes

Comments

Har ni tänkt på hur mycket energi rätt personer ger er? Jag är så glad över alla fantastiska människor i mitt liv som får mig att känna lyckorus efter vi hängt. Idag kom mina två bästa personer upp till Marstrand. Nämligen min mamma och min storasyster. Det blev lunch ute i solen, promenad på klipporna och de små gatorna som finns på ön och varsin cortado på Bergs. Så himla mysigt att få hänga en stund med dem, när vi inte ses så himla ofta. Och vilken lyx det är ändå att få ha sin familj som sina bästa vänner. Nu ska jag byta om till mina jobbkläder och ta trappan ner till restaurangen (perks att ha lägenhet ovanför jobbet.) Börjar sent 4 av 6 dagar denna veckan vilket är guld. Hinner både med sovmorgon och lite ledighet innan jobbet.

Likes

Comments

Det var som när jag vaknade för någon vecka sedan och utbrast till min roomie: jag behöver fan semester från mitt liv. Riktigt så hemskt är det kanske inte, men en semester hade verkligen inte suttit fel för min stackars kropp nu. Sist jag hade mer än tre dagar ledigt i rad var i september, och efter vårens flängande och tre olika typer av jobb så är jag helt ärligt, rätt så slut. Men nu är det bara 19 dagar kvar av säsongen och om ungefär tre veckor sätter jag mig på ett plan ner till Kroatien, med min bästa kvinna i livet, nämligen min mamma och spenderar en vecka under en parasoll med mängder av böcker, vid turkost vatten och bara lever life.

Några av mina semesterbilder, drömmiga ställen ändå. Här från Thailand, Fiji, Ibiza och Australien.

Likes

Comments

Tillbaka på ön, och visst är det lite lyxigt att få jobba mitt i en sommaridyll. Nu ska jag och min alldeles för trötta kropp snart ta oss upp från sängen. En långpanna väntar (vet ej varför man säger långpanna inom restaurangbranschen men det betyder en låång arbetsdag.)

Puss, kram och fred!

Likes

Comments

Kvällen igår blev så himla härlig. Mötte upp Karolina efter hennes jobb, satte oss på condecco och pratade bort flera timmar. Älskar att hänga med henne och hon är på riktigt en av de roligaste människorna jag vet. Det är så fint med personer som man i ena minuten kan asgarva med och i nästa minut prata om jobbiga eller mer allvarliga saker. Och förhoppningsvis hänger hon med mig på resa i höst, vilket kommer att bli helt magiskt! Ett fint avslut på en väldigt fin dag.

På tal om avslut (det lät mer dramatiskt än vad det är) så är mina lediga dagar över och en veckas jobb väntar. Det har varit sjukt välbehövliga dagar som egentligen skulle ha tillbringats i Stockholm och Beyonce. Men ibland måste man lyssna på kroppen och bara ta det lugnt. Nu väntar två veckor uppe på Marstrand fulla av jobb. Förhoppningsvis håller vädret i sig så man kan få lite klipphäng mellan passen.

Så nöjd över livet igår. Nedcabat är ändå life!

Puss, kram och fred!

Likes

Comments

Skulle nog vilja säga att detta var en av årets bästa luncher. Rostat rågbröd med avokado som toppas med massa salt, peppar och chilliflakes. Turkisk yoghurt med nektarin och björnbär från trädgården och en vattenmelon som smakar precis som den gör i Thailand.

Varför smakar allting så mycket bättre när man äter det utomhus? Lyx för mig som hittills intagit dagens alla mål utomhus. Först frukost med min syster och nu lunch. Apropå frukost med syster, vilken stjärna hon är, min storasyster. Få som är så kloka och härliga som henne. Och det bästa är att jag ska ner till Cali i höst och hälsa på henne. Det är jag värd efter allt jobb denna vår och sommar. Nu ska min bleka kropp fortsätta njuta av solens strålar och sedan bär det in till stan för middag med en annan pärla. Nämligen Karro!

Puss, kram och fred!

Likes

Comments

Titt som tätt ploppar det upp nya bloggar i mitt instagramflöde, på min facebook och ungefär vart jag än vänder mig. Jag har ju provat på detta förut, och jag sög. But hey, why not give it a new try. Vill ju inte vara sämre än alla andra, och jag har ändå rätt så mycket ball att dela av mig om. Nej, det har jag verkligen inte, men jag tror att detta kanske hade varit ett bra tidsfördriv, att få dela av mig av livet, stort som smått. Sådant som händer, som känns, som inspirerar och motiverar.

De få som kikar in här, känner mig redan antagligen, men en kort prestentation: Jag har hunnit bli 23 år gamal (hej åldersnoja) och förtillfället bor och jobbar jag ute i sommaridyllen Marstrand, där jag trivs som fisken i vattnet. Annars har jag flyttat tillbaka till kära Göteborg efter fyra månader i Australien, en resa till Fiji och ett halvår i Oslo. Bor i mysigaste lilla lyan i Linnéstaden, där jag också jobbar.

Högt och lågt, allt eller inget. Energifylld till tusen eller tröttare än en sengångare. Men försöker hitta den där balansen alla pratar om. Lättare sagt än gjort. Ena foten stabilt på jorden, och det andra högt i det blå. Pratar väldigt mycket och väldigt fort. Älskar kaffe, vinkvällar, mina nära och kära, chocklad, whiskey sours, kramar, min hund, att fuldansa och skriksjunga, shoppa väskor och att resa. 

Vi hörs och syns! 
Puss, kram och fred 

Likes

Comments