Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kl 20.45 den 1/7 tittade vår älskade Moltaz ut 💙


Likes

Comments

Fortfarande ingen bebis som vill titta ut.. Men de kan ju ändras snabbt :)
Bm igen på onsdag... Hoppas något har hänt då för jag står inte ut med denna smärtan längre.!


Likes

Comments

​evig väntan efter dig, igår var BF.. vi håller tummarna på att förlossningen kommer igång inom några dagar iaf :)


hoppas att ni mår bra?Likes

Comments

​6 dagar kvar till bf! känns som en evighet och bebis inte vill komma ut....:)Gravid i vecka 40

Barnets utveckling

Ett foster väger i genomsnitt ungefär 3,6 kilogram och är cirka 51 centimeter långt, men vikten och längden kan variera mycket.

Moderkakan väger runt ett halvt kilogram. Den kommer att fortsätta att ge fostret näring ännu en tid.

I gravidkroppen

En del har redan fött barn vid den här tiden. Men för andra kan det dröja ännu längre innan förlossningen sätter igång. En graviditet varar oftast från 37 till 42 veckor. 

Funderingar och tips

En del funderar över om det är möjligt att sätta igång förlossningen genom att gå i trappor eller äta speciell mat. Men förlossningen kan inte tvingas igång, och det är bäst att barnet får komma när det är redo.

Du kanske känner dig uppgiven och trött på graviditeten när den är fullgången. Eller så tycker du kanske att det är skönt med lite extra tid innan bebisen kommer. 

Om du är otålig, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet.  Lev som vanligt och undvik att göra dagarna till en väntan. Planera att göra något varje dag. Passa på att förbereda det praktiska inför förlossningen och unna dig att vila om du har möjlighet.

Särskilt du som ska föda barn behöver äta bra före förlossningen för att orka bättre. Om du har barn sedan tidigare kan det vara svårt att vila på samma sätt som under första graviditeten. Kanske kan någon i din närhet hjälpa till?

Likes

Comments

​v 38 idag!

Barnets utveckling

Från och med nu betraktas fostret som fullgånget, det vill säga att det är färdigt att födas. I den här veckan väger fostret drygt 3 kilogram, och är omkring 49 cm långt. De allra flesta ligger med huvudet nedåt.

Förlossningen är påfrestande även för barnet. Men barnet klarar detta väl, och har till exempel lagrat extra näring som det kan använda. Underhudsfettet fungerar som energireserv den första tiden efter födseln.

De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6.

I gravidkroppen

När barnets huvud har sjunkit ner i bäckenet brukar det bli mer plats upptill i magen, och lättare att andas och äta igen. Allt fler känner förvärkar. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten.

Vissa ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Vid plötslig viktökning eller viktnedgång ska du kontakta barnmorskan.

En del gravida får besvär med diarré i slutet av graviditeten.

Likes

Comments

​precis som min rubrik är skriven så är jag förbannad, på sverige... 

igår gick där rundor en film på facebook som är filmad och utlagd på youtube om en invandrare som ofredar en äldre person, i mina ögon e hon väl inte så gammal men dock är hon inte helt normal begåvad, att folk får lov att göra såhär utan att någon jävel ingriper..... detta hände alltså i kristianstad vid centralen, invandraren är i gymnasie ålder... bra början till liv!

önskar man själv hade gått där förbi och dem hade åkt på en jävla lusing.... uppenbart att andra gått förbi utan att ingripa!!!! tanten var verkligen jätte rädd.....  

mycket skriveri om detta nu och filmen är borttagen, men ändå?

snorungar................😡😡😡 

Likes

Comments

Buse till vovve ❤️

Likes

Comments

​gick in i v 35 igår.... :)
Barnets utveckling

Fostret väger ungefär 2,4 kilogram. Det har blivit knappt 47 centimeter långt och har oftast lagt sig med huvudet nedåt. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.

Fostret har lagt på sig mer fett. Huden är tjockare, mindre genomskinlig och slätare. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta, och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Om barnet skulle födas nu kan det vara så insmort att huden är vit och kletig av allt fett.

I gravidkroppen

Livmodern har vuxit sig så hög att den når upp under revbensbågen. En del gravida kan få ont över revbenen. Att sträcka på sig kan avlasta.

Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp vilket kan ge ont i ryggen.

Bebisen trycker på överallt och det kan vara svårt att andas, sitta, stå och sova. Nu står magen som högst, för att snart sjunka ner lite. Då blir det lite lättare att andas igen.

Funderingar och tips

Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja läsa på lite om livet efter förlossningen också. Kolla in vårt tema om Barn och föräldrar. Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del om första tiden.

En del tycker att det är viktigt att prata om förväntningarna inför förlossningen. Andra vill mer ta det som det kommer. Fundera över hur du vill ha det. Många skriver ner sina önskemål, tankar och behov i ettförlossningsbrev. Det kan handla om speciella förlossningsställningar, eventuella rädslor, olika slagssmärtlindring, musik på rummet och liknande.

Om du väntar fler barn än ett är barnen antagligen lite mindre och då är det snart dags för förlossning. Mångatvillingar föds redan i vecka 36.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 35 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan, som känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, mäter blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Ibland tar barnmorskan även ett extra urinprov eller blodvärde. Om barnet inte ligger med huvudet nedåt gör barnmorskan en extra kontroll veckan därpå. Om barnet fortsätter att ligga med rumpan uppåt blir du inbokad för ett vändningsförsök, oftast på ett sjukhus. En läkare lägger då händerna utanpå magen och försöker vända barnet till huvudläge. Ett vändningsförsök är frivilligt.

Likes

Comments

snart v 35! ja jisses tiden går nog rätt snabbt ändå:)

har förvärkar så det skriker om det.... mindre kul. bm besök imorgon:)


varit och lekt halva dagen, resulterat i en trött dotter som nu ligger i sin goa säng och ska sova, själv tar jag det lugnt, blir nog en tidig kväll för mig med känns det som... sova är skönt, och gäller att passa på nu medans man kan😃


dagisrutiner imorgon igen... men prinsessan tycker det e rätt kul att leka lite!
även fixa present till mosters grabb som blir hela 3 år den 9/5
🎂... wow... redan!!!!nästa helg är det dax för hannas första hopptävling :) mysigt!
igår tog dem ridborgarmärket, och min kära sambo ställde tom upp för klubben.. haha vart en kul syn...
😂💗
men duktigt och snällt av honom:P


ha det gott!


Likes

Comments