Hej!
Nu var det ett tag sedan jag bloggade men det har inte hänt så mycket nytt. Jag gör ett grupparbete i skolan som ska redovisas på måndag, annars är det rätt lugnt på hemmafronten.

Just nu är jag faktiskt inte hemma. Jag ligger i en säng i ett kollektiv ute på lansbygden utanför Uppsala. Och nä, jag förstår det typ inte själv heller! Men här är jag iallafall. Kristina bor här numera, och efter en hel del planering hittade vi en helg det fungerade för båda att träffas. Något som inte hänt på typ två månader. Så igår började min resdag vid 09.00 med buss till Karlstad. Kändes ganska vanligt eftersom jag ändå åker den bussen 3 dagar i veckan vanliga veckor. Sen åt jag lunch med Lovisa på burger house. Riktigt god mat och fint att se henne! Sedan småsprang jag till tåget. En otydlig tågmänniska (han var inte konduktör men har ingen aning om vad han var egentligen) ropade "Karlstad" på tåget som skulle till Göteborg. Det tåget skulle jag med iallafall. Och det gick bra. Sen blev jag nervös innan jag skulle byta i Laxå. Men efter att ha kollat upp att jag kom in på spår 2 och skulle åka från spår 2 så kändes det väldigt lugnt. In kommer ett dubbeldäckartåg med slutdestination Stockholm. Det är ganska mycket folk, men jag får ändå en rätt bra plats. Sitter på tåget ungefär två timmar. Sista kvarten var jag nervös och orolig inför bytet i Enköping. Skulle dessutom byta till buss från tåget. Men när tåget anlände stod där en i reflektsväst som jag frågade. Hade mina aningar vart jag skulle, men skönast att vara på säkra sidan. Alldeles strax kommer bussen in på stationen, en tvåvåningsbuss och jag sätter mig till rätta. Skriver lite sms om att jag snart är framme och alldeles strax är jag det. Då skulle jag bara hitta Kristinas kontor. Och det var lättare sagt än gjort. Följde gpsen i telefonen och den ledde mig tydligen en omväg. Så jag gick runt ett "campus"-ish istället för att bara gå rakt fram. Men jag fick träning iallafall. På kontoret träffade jag flera av hennes vänner och sedan åkte vi hemåt mot villan, för att träffa ännu fler och äta mat. Kvällen blev sedan mycket snack och biljard, och det ska jag ha revansch i! Sedan packade vi in oss i ett rum och sov. Nu väntar jag på att Kristina ska vakna och sedan får vi se vad dagen erbjuder! Men jag vaknade lite för tidigt och kunde inte riktigt somna om.
Ha det fint!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja, det blev två inlägg tätt nu, men det händer inte speciellt ofta så, njut. 

​Idag var jag på skolan och hade ett prov. Kändes helt okej eftersom jag inte pluggat överdrivet mycket så har jag inte så mycket att förvänta mig. Jag hann med en tidigare buss hem vilket var väldigt skönt, tror aldrig jag kommit hem såhär tidigt från Karlstad någon gång sedan jag började på gymnasiet, för snart tre och ett halvt år sedan. Att det redan gått tre år sedan jag började gymnasiet är helt sjukt. Jag förstår det knappt själv. Förstår inte heller att jag redan tagit studenten. Så nu ska jag tydligen vara klar, och påväg vidare ut i livet? Helt sjukt, lilla lilla jag.

Något som också är sjukt är att jag träffar Kristina om en vecka imorgon. Det är fortfarande så overkligt, även fast vi bokade biljetterna för snart en vecka sen. Jag tror jag knappt förstår hur mycket jag saknar henne, och att jag äntligen ska få komma till Uppsala (och åka tåg, ska inte sticka under stolen att jag taggar det lite också, jag menar, det är ju tåg!) Se hur hon har det, och bara få umgås med henne! Komma hemifrån på semester (eller ja, semester blir det nog inte, i ett kollektiv, men det blir fint det också. Det är jag säker på. Innan jag kan åka till Uppsala kommer det hända ganska mycket saker hemma, bland annat blir det en ungdomskonferens här i skogarna och en uppgift ska inlämnas. Men livet rullar på som det ska, onödigt med lediga dagar. Nästa onsdag är jag "ledig" då ska jag packa allt till Uppsala.

Många härliga bilder från fotostudion med Lovisa, gillar ändå känslan när man får med blixtarna i bakgrunden, nu när man får göra som man vill 😉

Likes

Comments

​Jag hade inte så stora förväntningar innan jag drog upp morötterna, men lite mer hade jag förväntat mig, dock var smaken inget att klaga på, inte kvällen heller för den delen!

Likes

Comments

Det var dags att ta upp ekan från sommarstället, vi bestämde oss för att göra det under kvällen, och hela kvällen tog det. Men det var helt klart en fin kväll att vara ute på, en riktig fin höstkväll! Kolla bara in ljuset! 😍

Likes

Comments

Jag fick gå omkring i min ensamhet med musik och med vetskapen av att jag inte hade någon täckning på telefonen. Det är något befriande att få fotografera, helt kravlöst och känna att man blir nöjd. Och att kunna koppla bort för en stund. Annars är mitt liv väldigt konstant uppkopplat.

Idag har jag tagit det lugnt. Jag har pluggat en del, inför kommande prov och jag har lyssnat på lugn musik, skön dag för introverta mig!

Likes

Comments

Vi skulle ta upp mormor och morfars båt ur sjön igår, och för en gångs skull drog jag med kameran, för en kravlös fotografering som på den gamla goda tiden. Utan att behöva tänka "kan detta funka som reklambild" osv. Nu fick jag vara helt fri och dokumentera det jag kände jag ville bevara. En mäktig solnedgång blev det. Jag har några favoriter från kameran men detta inlägg blir endast mobilbilder. Bilderna från kameran kommer under veckan!

Likes

Comments

Återvända och återvända, det låter så stort, men ändå kände jag mig så liten. I måndags var jag och Lovisa tillbaka där allt började. Till en plats som gett mig så otroligt mycket och sett till att jag utvecklats, men även en plats som gett mig prestationsångest och fått mig att må ganska dåligt egentligen. Men det är väl så det är, på tre år hinner man gå igenom ganska mycket. Vi var alltså tillbaka på vår gymnasieskola. Det kändes väldigt fel att gå tillbaka in i korridorerna och inse att detta inte längre var våran plats. Det kändes konstigt att gå igenom mediakorridoren, att se mitt skåp, men att inse att det faktiskt inte är mitt skåp längre. Det kändes obegripligt men ändå som att jag var färdig. Jag känner mig klar med gymnasiet och jag känner mig klar med media. Jag skulle aldrig kunna valt en bättre utbildning, även fast jag inte kommer jobba med media i framtiden så har det ändå hjälpt mig mycket genom dagarna nu även efter gymnasiet.

Prestationen med att leverera en bild varje vecka blev nästintill för mycket för mig. Jag ville självklart prestera, men den detaljen att jag ville prestera i alla ämnen fick det att börja bli lite övermäktigt för mig. Jag halkade efter, tyckte trots allt att foto var roligt, när jag väl löst uppgiften och stod där och redovisade de gångerna jag var nöjd med mitt arbete. Sedan finns det de gångerna jag inte alls kände mig nöjd med mitt arbete och helst inte ville gå fram och visa vad jag gjort. Men jag lämnade iallafall alla uppgifter i tid, vilket jag är väldigt stolt över.

Meningen med att jag och Lovisa återvände till gymnasiet var främst att jag behövde ordna några julklappar (gäller att vara ute i tid) i form av studentkort, och jag blev väldigt missnöjd med de som fotografen på skolan tog. Så efter att pratat med min fotolärare kunde vi boka fotostudion på skolan och åka dit för att fota. Sen att jag ville ha en ny profilbild och kände att fotostudion var bra ska jag väl heller inte sticka under stolen med, men vi åkte dit för studentporträtten.

Nu efter att ha varit där känner jag mig ganska klar med gymnasiet. Det kändes bra att återvända, men nu har jag lixom fått se att det fortsätter och att jag har växt förbi det. Men det var en fin tid där, med skratt, tårar, bra uppgifter, dåliga uppgifter, tråkiga uppgifter och hör och häpna, jag tyckte faktiskt det fanns några roliga uppgifter också. Men det var nog bara konstiga jag.

Jag ska försöka blogga lite mer regelbundet, eller ja, det är väl lätt att säga, men lite mer vardag och minnen typ. Sånt som jag gillar.

​Ja, vi tog några seriösa bilder också, men som vanligt i fotostudion så blev blev det en del spexbilder.

Likes

Comments

Eller ja, paus och paus, jag har gett upp plugget för dagen egentligen men det känns bättre att ha uppe alla flikar så att man kan låssas som man pluggar lite.

Det är såhär min vecka har sett ut ungefär. Jag har pluggat, åkt buss och haft det allmänt chill och bra. Jag har även börjat rita lite, helt kravlöst, för att det är skönt att bara få kladda och vara lite kreativ.

Förra helgen var det marknad här hemma. Efter två dagar hade jag bara kommit ca 50 meter från början av backen. Under fredagen var jag i kyrkan och bakade bullar på tonår, 338 stycken blev det. Vi bakade till "Bullkyrkan", där några senare på kvällen delar ut kaffe och bullar till de som passerar, de flesta som druckit någon burk. Men det är väldigt trevligt och gör mycket gott. På lördagen jobbade jag 7-15.30, sedan medverkade jag på en konsert vid 16, ungefär 10 minuter från jobbet, hade cykeln så cyklade bakvägen till kyrkan för att hinna i tid. Sedan kokade jag mos till korvburen i kyrkan under eftermiddagen och hängde där till klockan blev 22 ungefär så jag gick hem för att jobba söndagen. Jag hann upp för hela backen och gå runt ett varv på tivolit efter jag slutat på söndagen, och efter 20 minuter kände jag mig nöjd.

Vi hade en andakt på tonår, som var väldigt bra tyckte jag, vi låg på varsin kyrkbänk och lyssnade på lovsång, något så enkelt som kändes så bra. Det tror jag vi kommer göra flera gånger. Nu är tanken att jag ska klippa gräset och laga mat, så jag antar att det bara är att göra.

Ha det fint!

​Ja, katten tycker om mig, det ser du väl, ser du inte käääääärleken i ögonen? Ljuset är fint iallafall ;)

Likes

Comments

Detta blir ett helt vanligt vardagsinlägg, men jag antar att det kan vara kul det också, iallafall kände jag helt plötsligt för att blogga nu.

Igår var en lugn dag, jag är ledig fredag vilket är väldigt skönt. Jag hade prov i förrgår så hade verkligen inget att plugga heller, får se om jag går vidare till nästa kapitel och läser lite om det innan vi börjar med det på måndag, det återstår att se hur helgen blir. Igår på kvällen var det Tonår, som alltid på fredagkvällar. Vi skulle på en utflykt, tonåringarna visste inte att vi skulle gå uppför slalombacken, men när vi kommit fram var det några sura miner som ändrades till gladare när vi kommit uppför backen. Jobbigare än vad jag tänkte mig måste jag säga, men jag blev lite sugen på att börja träna igen. Jag drog med mig kameran upp, bara för att jag kände för det. Och vilken befrielse det var. Jag har inte fotat "bara för skojs skull" på jättelänge, och nu kändes det verkligen som jag ville det och jag blev verkligen nöjd med bilderna, jag fick känslan jag ville!

Likes

Comments

Nu är min sommar slut och hösten har börjat. Jag tog idag mina första staplande steg in på Komvux för att läsa en kurs i naturkunskap, för att senare kunna utbilda mig till sjuksköterska om ett tag. Kursen är bra att ha iallafall. Jag hade en liten aning om vart jag skulle. Men var väldigt osäker när jag gick för att hitta salen. Jag kunde ju lätt gå fel egentligen, men den första salsdörren jag läste på var salen jag skulle spendera mina lektioner i.

Min sommar har varit bra. Det har bestått av många timmars jobb, min sista schemalagda arbetsdag var den bästa, inte för att det var den sista, utan för att vi lärt känna varandra så bra att vi kunde umgås, skämta och ha roligt. Den dagen skrattade jag mig igenom. Men det har även varit tuffa dagar. Som en tid under sommaren när jag inte kunde koppla bort jobbet och tänkte på det dygnet runt. Kunde vakna mitt i natten och tro att det var morgon. Jag frågade min chef om jag fick vara ledig en vecka. Det fick jag. Den veckan åkte jag ner på Hönökonferensen. Hönö i år var inte som den brukar. Vet inte om den var bättre eller sämre, jag har svårt att sätta fingret på det. Det var bra predikningar men på något sätt var jag inte där. Kroppen var där men tankarna flög runt och hade svårt att komma till ro. Jag fotade en del och utmanades också. Att sätta fokus på rätt saker.

Under sommaren fick jag även långledigt. Fem dagar. Jag förvaltade dessa väl, med en roadtrip ner till Herrljunga. Kvällen innan skrev jag till Kristina att det var kris på jobbet och jag var tvungen att jobba 7-12, men att jag skulle komma efter det. Jag gick upp som vanligt på morgonen och snapade henne. Fast i själva verket skulle jag fullborda min plan jag planerat i en dryg månad. Vi hade pratat om att jag skulle överraska henne när jag kom en gång. Jag insåg att det inte skulle funka, så vi planerade det som vi brukar göra. Men jag överraskade henne ändå. För när Kristina kom ifrån tåget och skulle gå till cykeln så stod visst jag där med en skylt. Så det kan gå. Många solnedgångar, en tågresa till Göteborg samt en fotoutflykt till en bokskog hanns med innan jag skulle åka hem för att jobba. Det kan varit den bästa semestern jag varit på. För där kunde jag verkligen koppla av.

Rolig händelse i samband med de tre sista bilderna: Jag och Kristina var inne i köket och gjorde något, antar att vi skulle göra någon mat typ. Så ser jag i fönstret att det speglas väldigt fint ljus. Verkligen som världens solnedgång. Jag springer till ett rum så jag kan se om det är som jag hoppas. Inser att det är så himla fint. Kristina springer runt i köket utan att veta vart hon ska ta vägen när jag springer förbi henne för att hämta kameran. Springer sedan ut barfota och blir typ knockad av hur fint det är. Gör glädjetjut efter jag tagit de två första bilderna och får typ vända på mig för att lugna ner mig. Herrljunga är bästa stället, det bara är så.

Så min sommar har sammanfattningsvis varit ganska hektisk, men ändå lugn och utmanande. Nu hoppas jag på några fler sommarkvällar innan hösten kommer med sina stickade tröjor och långa halsdukar (ja, jag längtar dit, och alla värmeljus! Åh tagga hösten!)

Likes

Comments