Tävlingsresultat + tankar

Allmänt, Zilverster, Hoppning, Tävling

Så där, nu känner jag mig redo att berätta om dagens tävlingsresultat. Har låtit rundorna smälta in lite och är inte lika besviken som innan. Vi har haft en helt OK tävlingsdag. Under framridningen till första klassen kändes han inte riktigt framme för skänkeln och redan där blev jag lite förvirrad i min ridning. Han brukar vara överallt och ingenstans när vi värmer upp, haha. Men första rundan blev riktigt bra. Det var en 100cm bed. A0/A0 och vi slutade på 0+4 fel. Grunden fin och även omhoppningen förutom på hinder nummer 9. Zille hamnar i korsgalopp och jag får inte igenom mina hjälper. Försökte få ner honom till trav för att sedan byta galopp, men det gick inte som planerat. Så jag fick styra på hindret i korsgalopp vilket gör att han river. Ganska surt, men det visar bara att vi behöver öva på mer lydnad. Den rundan är jag annars väldigt nöjd med! Blev fina språng och vi hade ett bra tempo.

Andra klassen gick något sämre. Anridningen mot kombinationen (...) blev inte som planerat så han river A hindret men klarar B felfritt. Sedan föll även sista bommen då tempot var något för lågt. 110 slutade alltså på 8 fel. Annars satt avstånden mellan de relaterade hindren vilket jag är nöjd med. Två bommar ner är inte hela världen men man rider ju helst felfritt om man säger så 😉

Med dessa två rundor i bagaget har jag nu insett att jag måste tänka om. Jag måste börja förändra något i ridningen, träningen eller vad som helst. Har redan några saker jag ska sätta in i mitt system. Jag vill ju verkligen bli bra på det här, så det ska jag bli också. Min fina häst har ju kapacitet så nu ska vi bli ett riktigt DREAMTEAM.

Min fina häst! Bilden är från när vi tävlade i Boxholm senast. Då gick det visst lite bättre, haha. Lovar att filmer kommer men har inte hunnit redigerat de än.

Gillar

Kommentarer

Ellen
Ellen,
Kloka tankar men jag tycker ändå att era senaste rundor har varit en stor förbättring sedan förra året! Keep up the good work! ellenshorselife.blogg.se
elincarlssonse
elincarlssonse,
Tack så mycket! Man blir lätt blind när det gäller sin egna utveckling 🤗✨nouw.com/elincarlssonse
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229