Gravid vecka 35

Allmänt, Elin, Graviditeten

Galet att vi igår redan gick in i vecka 35. Tycker hela den här graviditeten har gått i ett rasande tempo! Idag är det exakt 40 dagar kvar till BF, men sedan kan han ju välja att komma både innan eller efter. Det ska bli så spännande!

Enligt Preglife är bebisen nu ca 44 cm lång och väger ca 2,38 kg & ca 2,56 kg i veckans slut. Snart är hela det centrala nervsystemet klart och matsmältningen är nästan helt färdigutvecklad. Bebisen fortsätter att stadigt gå upp i vikt och nu fyller bebisen ut nästan hela livmodern.

Enligt Preglife börjar broskbensfogarna i bäckenet nu att mjukas upp, vilket gör att man som gravid kan få ont i både rygg och bäcken. Det har jag inte upplevt så mycket. Lite ont i ryggen om man har varit igång för mycket men annars går det bra. Det enda jag tycker är jobbigt nu är att jag är så himla stor, haha. Det börjar bli ganska osmidigt att röra på sig, jag går i slowmotion och känner av mitt bråck. Dock fick jag hoppfulla besked och det kan bli så att jag slipper operation, det sitter så pass bra så det kan läka ut av sig själv efter graviditeten om jag har tur.

Annars mår jag ganska bra. Är ju på semester nu och njuter konstant. Sista semestern utan barn, gissar på att vi inte kommer att få en lugn stund under nästa års semester. Så kul! För övrigt tycker jag att magen är stor och det känns som att jag har gått upp i vikt den senaste veckan, men har tyvärr inte tillgång till någon våg så jag får kolla det när vi kommer hem igen.

Något annat intressant - jag tror mina magmuskler har delat på sig! Det gör det på majoriteten av gravida kvinnor för att ge plats åt den växande livmodern. När jag låg ner i måndags kväll blev det som ett hål under min navel, det försvann efter en stund men nu känns det mjukt där i mitten. Jag har även börjat få den traditionella randen på magen, vilket man kan få efter en muskeldelning. Ganska coolt ändå! Hoppas att det går tillbaka utan problem efter graviditeten bara.

En sista sak! Bristningar. Nu börjar de komma mer och mer. Dock har jag ännu inga på magen, utan de har hållt sig till brösten. Det stör mig faktiskt inte alls, det kommer ju av världens bästa anledning, på grund av vår bebis. Om några veckor är du mer än gärna välkommen ut!

Kulan i vecka 35 💚

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229