Gravid i vecka 39

Allmänt, Vardag, Elin, Graviditeten

Igår var det tisdag och dags för att gå in i ännu en graviditetsvecka. Nämligen vecka 39! I måndags var det två veckor kvar till BF så han kan ju komma egentligen när han vill nu. Men som ni vet innan hoppas jag att han kommer nästa vecka så att vi hinner med flytten innan. Eller åtminstone hinna skriva papper med både bank och mäklare som vi ska göra på måndag förmiddag. Håll tummarna!

Enligt Preglife är bebis nu ca 50cm lång och väger ca 3,2kg i början av veckan och ca 3,37 vid veckans slut. Bebisen omges nu av ca 1 liter fostervatten och det nybildas kontinuerligt. Barnet har det trångt inne i magen och det är viktigt att man känner liv och rörelse varje dag. Man ska även kolla upp om det ändrar i karaktär. Tex blir mindre och inte följer samma rörelsemönster. Vår bebis har varit aktiv varje dag sedan vi kände rörelser för första gången. Så skönt att slippa den oron!

Om mamman står det att kroppen gör sig redo för att föda barn. Man kan känna sig trött, tung och ha kraftiga förvärkar. Vissa slutar att gå upp i vikt nu, vissa tappar till och med i vikt inför förlossningen. Det är vanligt att sömnen blir störd så man ska försöka vila så mycket man kan. Jag kan inte riktigt relatera till det här, haha. Känner mig inte särskilt trött och sover gudomligt på natten. Sover hela natten och går på toa ibland en gång på morgonen innan jag somnar om i några timmar igen. Jag känner mig tung, men inte alltid. Förvärkar känner jag inte av alls faktiskt, knappt sammandragningar. Slemproppen har inte heller börjat gå. Det känns faktiskt ganska skönt att kroppen inte har gett mig något tecken ännu med tanke på att vi har ganska mycket just nu. Men sedan kan det ju explodera på en gång och att han vill ut. Självklart är han välkommen ut när som och vi kommer bli överlyckliga även om jag ligger på förlossningen när vi egentligen skulle ha varit på banken 😉

För er som är intresserade av min vikt så visar vågen +19 kg just nu!

Här är kulan i vecka 39, ser ut som en badboll framifrån! I morgon blir det ett besök hos barnmorskan. Alltid spännande!

Gillar

Kommentarer

linafranzens
linafranzens,
Haha vad roligt! Vi har samma bf-dag och vi ska också till barnmorskan imorgon!
Jag känner dock av förvärkar och sover som en kratta vilket är trist iom att jag alltid sovit bra tidigare 😊. Jag hoppas och tror att min bebis kommer inom en vecka men förstår att ni gärna väntar till typ nästa helg hehe. Vart har ni köpt hus 😊?
nouw.com/linafranzens
elincarlssonse
elincarlssonse,
Men vad roligt 😍 Då känns det ju som att din kropp är lite mer igång än vad min är! Hoppas att ni får er bebis snart och hoppas att vår lillkille stannar tills på tisdag åtminstone 😆 Vi har köpt ett hus i Frinnaryd! Tror det kommer bli hur bra som helst 🏡💙nouw.com/elincarlssonse
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229